Maktskifte i Lövhögskampen?

Här kommer då en utlovad (dock nattlig i stället för em/kväll) text inför morgondagens heta seriefinal i division IA mellan Björklöven och Asplöven, i vissa fall kallad för ”Lövhögskampen”.

Jag minns när Björklöven fortfarande lirade i allsvenskan och vi var vana att lag som Leksand, AIK och Västerås kom på besök lite om vartannat i Umeå Arena. Ska jag vara helt ärlig så hade jag på den tiden en väldigt begränsad koll på division I-serierna. Den mesta informationen fick jag typ genom att ringa in Lyckseles matcher till VK:s korta referat i tidningen när de lirade i ettan. Division I kändes så sjukt långt bort (sett ur Lövenperspektiv) att man inte hade något större fokus på det.

Två år senare står vi här och är, åtminstone jag, riktigt laddad inför morgondagens toppderby i den nordligaste av division I-serierna. En av få riktigt intressanta matcher i Umeå Arena under hösten, Lövenderbyt mellan Björkarna och Asparna. Tidigare var det nog få här omkring som hade bra koll på Asplöven, det man visste var att laget lirat kval till allsvenskan ett par gånger, men inte räckt till. Nu är de Björklövens största hot, och ser man till statistiken som kollega Pettersson grävt fram här nedan har Haparandalaget ett rejält grepp om ”Lövhögsmötena”. 6-2 till Asplöven.

Läge för maktskifte kanske? Ja, man kan ju tycka det. Björklöven spelar ju ofta faktiskt bättre mot bra lag många gånger, titta bara på matchen då Kiruna var på besök för någon vecka sedan, eller matchen mot juniorkronorna. Men ändå har man haft stora problem med just Asplöven som varit en svår nöt att knäcka. Inte minst när det gällt som mest, typ i allettan och playoff.

Förutsättningarna hos Björklöven kan ni läsa här nedan och självklart är det två tunga avbräck med målvakterna Wälitalo och Sandströms frånvaro. Marcus Evertsson har ju fått bra matchträning i J20 och förhoppningsvis kan han göra en bra match i morgon. I övrigt saknas Molin, Aho och eventuellt även Possler.

Det ska bli intressant att se hur man får vinkla efter-match-inlägget i morgon. Förhoppningsvis är det positivt!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.