Succéartad insats när Björklöven utklassade Asplöven

 – Det var på tiden, sa Linus Boström till mig i förbifarten på väg från Umeå Arena. Och ja, visst var det på tiden att Björklöven äntligen fick besegra Asplöven, och på vilket sätt man sedan gjorde det.

Jag tänkte återkomma med en mer allmän text senare, och fokuserar i stället på en av nyckelfigurerna i kvällens möte, Marcus Evertsson.

Inför matchen skrev jag hur viktigt det var med en bra start för Evertsson och det fick han också.

– Jag fick en bra start med lätta puckar och hade väldigt bra hjälp av utespelarna hela matchen, sa Evertsson efter matchen.

Rent avslutsmässigt var det en extremt jämn match, skottstatistiken blev till slut 28-27 i Björklövens favör. Men när det gällde avslut i mål vann Björklöven med hela 6-0, Marcus Evertsson höll alltså nollan. Han höll nollan mot Asplöven, ett lag som tidigare gjort nästan fyra mål per match (3,785) mot Björklöven, och det i sin blott andra match i a-laget.

– Jag lovade mig själv inför matchen att verkligen ta chansen, bara köra på och njuta i stället för att vara nervös, förklarade Evertsson.

Och hur var det väl ute på isen, att spela seriefinal inför 3400 åskådare?

– Man tänker inte så mycket ute på isen på att det är mycket folk, men jag stod och njöt matchen igenom.

Till råga på allt blev Evertsson utsedd till matchens lirare och hyllades av Green Devils som ville se honom dansa efter slutsignalen.

– Det hade man inte riktigt räknat med innan matchen, sa han.

Återkommer som sagt med ytterligare en text senare.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.