Bekant backförstärkning för Löven

 

Umeåfostrade Isak Ahrling återvänder hem till sin hemstad men då Björklöven och inte Teg. Isak fostrades nämligen i Teg, spelade TV-pucken för Västerbotten men flyttade till Ö-vik och Modo 2008. Där lyckades han ta sig hela vägen till a-laget och i fjol gjorde åtta matcher i elitserien.

Till i år blev det flytt till Växjö och spel med deras J20-lag samt 18 matcher med Mikael Persson-Riis gamla lag Skövde i Division-1.

Season Team League GP G A TP PIM
 2010-2011 MODO J20 SuperElit 35 6 4 10 67
  MODO Elitserien 8 0 0 0 27
  Örnsköldsviks HF Division 1 7 1 1 2 2

Här har vi statsen från i fjol……. och sedan nedan har vi årets.

2011-2012 Växjö J20 SuperElit 11 2 3 5 8
  Skövde IK Division 1 18 0 1 1 8

 

Detta är vad Björklöven skriver om Ahrling på sin hemsida.
– Isak är en defensivt skicklig back med bra skridskoåkning. Det är en ung spelare med potential och det är känns mycket bra att han väljer att komma hem till Umeå och spela med Björklöven, säger sportchefen Jimmy Blixt.

Vad hans roll i Björklöven blir står oklart. Det är på intet sätt givet att han tar en plats i a-laget utan om jag förstod det på Blixt tar Löven emot honom eftersom han vill komma hem och är en Umeåtalang. han får bevisa sig för att ta en plats.

-Det är upp till honom om han kommer att spela med a-laget eller med juniorerna, sa Blixt till mig ikväll.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Lövare

    ”Till i år blev det flytt till Växjö och spel med deras J20-lag samt 18 matcher med William Quists gamla klubb Skövde i Division-1.” William Quist spelade annars i Nybro… Engagera dig lite mer inom Björklöven så hade du kanske skrivit rätt. Eller lägg ner om du hellre följer på innebandy… Ska man göra något så ska det vara helhjärtat. Inte halvhjärtat med enbart massa sammanfattningar av sådant man vet.

    Du får gärna gräva fram saker samt leta intervjuer. Du kan bättre, hoppas jag. Sammanfatta kan vilken tolvåring som helst göra, men att vara kreativ och göra saker på eget initiativ visar hur bra en journalist är, och det är därför bland annat andra bloggare som Jimmy Stålnacke, Mjörnberg bland annat har blivit kända. De gräver fram egna saker på eget initiativ och gör bloggen läsvärd och intressant. Även Björn Forsgren gjorde det bra här på VK och fick då åka till Stockholm och Sportbladet.

    Såga Björklöven kan du göra, men hoppas du kan ta emot denna självkritik och vända det till något bättre. För bättring behövs om denna blogg ska leva och vi lövenfans förtjänar bättre.

    Löven har fått en enorm stor press av tidningarna, och att de ska prestera hela tiden. Då kan man ju även undra om ni presterar själva? Det är betydligt enklare att prestera bakom ett skrivbord än på en hockeyplan, men vem gör det bäst hittills. Enligt mig hockeyspelarna och inte denna lövenblogg.

    Björklöven leder matchen, och ger man kritik måste man kunna ta det själv också. För du har sågat Björklöven på såväl VKs webbsida och även på liverapporterna. Nu får du även smaka på din egen medicin. Trots det behövs det kritik för att man ska utvecklas. Om inte nu VKs chefer jobbar med kritik till sina egna journalister får jag kliva fram. Hoppas detta inlägg ger någonting och att vi lövare får en bättre blogg att läsa i framtiden.

  2. Emanuel Otterhall

    Svar till Lövare (2012-01-30 21:54)
    Jag antar att den här kritiken egentligen var riktad mot mig. Jag vet att jag fick mycket kritik under Sollefteå/Östersunds-helgen för att jag skrev att Löven inte var bra i diverse liverapporter och så. Samtidigt kan jag inte ljuga när jag rapporterar. Spelar Löven kasst (Sollefteå) så måste jag skriva det, hur gärna ni/vi än vill att laget ska spela bra.

    Det här blogginlägget var det inte jag som skrev. Bara för att förtydliga det. Vill du diskutera mer med mig så gör det gärna via mail på [email protected]

  3. Lövare

    Det var inte direkt en sågning mot inlägget. Utan en allmän sågning mot denna blogg som mestadels drivs av dig om jag inte är helt fel ute?

    Tycker annars det är lite tråkigt att du inte verkar ta åt dig av kritiken alls eftersom det kan hjälpa dig att utvecklas som journalist. Men du kanske inte brinner för att vara varken sportjournalist eller lövenbloggare, men man vill väll alltid utvecklas på sitt arbete?

  4. Pierre

    Isak Ahrling fostrades inte i Teg, han spelade i Löven ungdomsåren. Han gjorde en säsong med Tegs J18 i J18 Elit då han förbjöds spela med Löven eftersom han året därpå skulle gå till Modos hockeygymnasium.

  5. Gustav Pettersson

    Svar till Pierre (2012-01-31 18:21)
    Jaha. Där ser man. Mina år i Sthlm(04-09) har gjort att kollen på Lövens gamla juniorer inte är på den nivån den ska. Bra att det finns läsare som har koll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.