”Skulle precis gå och lägga mig”

Det såg ut att bli en helt vanlig tisdag. Kväll höll på att bli natt och Niklas Granberg funderade på att dra sig mot sovrummet när telefonen ringde. Det var Björklövens sportchef Jimmy Blixt på andra sidan tråden.

– Jag skulle precis gå och lägga mig, men då ringde telefonen. Klockan var halv elva, säger Niklas Granberg till Lövenbloggen.

Det var först då, en och en halv timme innan transferfönstret stängdes som Niklas Granberg kom i kontakt med Björklöven för första gången. Jimmy Blixt meddelade att man ville värva honom – pronto!

– Det var lite kaos, men jag blev helt klart sugen. Kul att det gick att lösa det hela så bra, säger Granberg som medger att det fanns vissa frågetecken för honom kring hur allt skulle lösas rent praktiskt.

Niklas Granberg är en vänsterfattad forward som har producerat en hel del poäng genom åren. Det är framför allt hans snabbhet som gjort honom framgångsrik.

– Snabbheten är min största styrka. Sedan brukar jag vara bra på att hitta luckor så det blir en del frilägen, säger han.

Niklas Granberg har spelat mycket powerplay i Örnsköldsvik och chansen finns att det blir så även i Björklöven.

– Hur de kommer använda mig vet jag inte, jag vet inte ens när jag åker till Umeå.

Björklöven har tidigare under säsongen värvat just från Örnsköldsvik, Daniel Wågström anslöt från klubben under julen. Komiskt nog fick Wågström debutera just mot Örnsköldsvik och mycket talar för att det blir även så för Niklas Granberg när Löven gästar Ö-vik på lördag.

– Det vore ju tajmat…

Vad blir största skillnaden att spela med Löven i stället för Ö-vik?

– Det blir till det bättre. Löven har en bredare trupp och det finns ett större intresse. Så det blir lite annorlunda.

Har du pratat något med exempelvis Daniel Wågström om Löven?

– Nej, inte nu. Förutom han känner jag en del spelare från mina år i Sundsvall, Jon (Palmebjörk, Kalle (K-J) och Nicke (Johansson). Jag har förstått att det ska vara ett skönt gäng.

Björklövens trupp fick därmed ett eftersökt tillskott sent i går kväll. Dessutom plockade man in backen Isak Ahrling (A-laget/J20) för några dagar sedan. Truppen är därmed klar och nu återstår det ett grymt hårt jobb på isen för att nå de framgångar som alla vill nå.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Thomap

    Kan du inte kolla upp skadorna. Är Wågen borta resten av säsongen? När är Molin spelklar? Petter S ?? Persson-Riis?? Tycker inte att det finns någon riktig info om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.