En bra, förberedande lottning

Olofström var förmodligen det tuffaste laget som Björklöven kunde lottas mot i playoff 2. Laget har en drös av spelare som har mäktat med många poäng den här säsongen:

Thomas Fahlqvist 60 poäng (15+45) på 39 matcher.
Andrew Fournier 53 poäng (27+26) på 40 matcher.
Eric Przepiorka 43 poäng (25+18) på 31 matcher.
Tim Crowder 16 poäng (3+13) på 14 matcher.

Olofström är också ett av division I-seriernas målriakste lag, både framåt och bakåt. Under de 41 grundspelsmatcherna spelade man 172-124, vilket ger ett snitt på 4,2 mål framåt varje match och 3,0 mål bakåt varje match.

Helt ärligt så tycker jag att det är till Björklövens fördel. Löven har haft en enormt stark defensiv genom säsongen och har inte alls släppt in många mål. På 35 grundspelsmatcher har Löven spelat 160-62, vilket ger ett snitt på 4,6-1,8. Samtidigt bör man ha i åtanke att de sämre lagen Division 1 F och allettan södra kanske är bättre än de sämsta lagen här uppe.

Nåväl. Det blir en oerhört tuff matchserie, men jag ser ändå att Björklöven har en viss fördel på grund av två matcher hemma. I Olofström kan Blekingelaget förmodligen vinna, men fjolårshistorien med Nybro kan mycket väl komma att upprepas.

Slår man ut Olofström har man dessutom fått en alldeles utmärkt förberedelse inför fortsättningen av våren.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Mattias

    Vad vet du om Arlanda Wings? Vid eventuell fortsättning,är det ett lag som Löven borde slå eller ett lag som det blir riktigt tufft mot?

  2. Emanuel Otterhall

    Svar till Mattias (2012-02-28 18:16)
    I ärlighetens namn vet jag inte alls mycket om Arlanda Wings. Känslan är väl dock att Olofström känns som en tuffare motståndare. Klarar Löven av dem så finns alla möjligheter att man även klarar av Wings, trots att man inte har hemmaplansfördel där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.