Jens Persson given i mitt lag

Av förra säsongens forwardsuppsättning är den bara en spelare som ännu inte har gjort klart med hur det blir till den kommande säsongen. Det är Jens Persson. 

Jag kan tycka att det är märkligt. Det jag har uppfattat om "doktorn" är att han vill fortsätta spela ishockey med Björklöven. Då är det i mina ögon givet att han också bör få en plats i det lag som Jimmy Blixt håller på att bygga. Persson verkar ju villig att skjuta på sin AT-tjänstgöring för att få vara med och ta upp Björklöven till allsvenskan igen. Det talar för en passion både för spelet och för föreningen.

Jens Persson var på många sätt en av de absolut nyttigaste spelarna förra säsongen. Dels besitter han en rejäl spelskicklighet, han gjorde en del mål och dels kan han användas egentligen på vilken position som helst. Dessutom gör han sällan en dålig match.

Ser man till dagens lagbygge skulle han dessutom i mina ögon gå in som förstecenter. Därför tycker jag det är märkligt att han inte är signad ännu och givetvis ännu märkligare att Blixt inte ens verkar föra någon dialog med honom.

Även om Blixt är ute efter en ny klasscenter utifrån ska Jens Persson ha en plats i truppen. 

Att Björklöven jobbar för att bygga en bred trupp är jättebra. Det gör inget om vissa spelare får stå över matcher, för skador kommer och till slut står man där bara med tre fulla femmor ändå. 

Etiketter: ,

7 kommentarer

 1. Daniel Palovaara

  Jag håller med dig helt och hållet Dr Persson ska med även om Blixt Hittar en vass första center over ther

 2. Reuben

  Tje Jens var även sämst när det gällde. I sista matcherna framförallt sista var han inte vår sämste men iaf sämst motiverade. Mkt gnäll eg hela allettan från den karln. Det man såg av Jens Persson sista matchen vill jag aldrig mer se i en löventröja. Han sumpade till och med chanser att reducera/avgöra pga sin kassa inställning. Får känslan av att TheJens vill ha ett långt sommarlov och inte jobba alltför hårt under säsongen heller. Han har blivit nöjd med div1 och har inga ambitioner i sporten. Ta hellre en spelare som kommer leverera i sist matchen där allt räknas, en god grundserie är inte mkt värd annars

 3. Micke

  Persson är självklart en bra spelare i lövens situation, men han kanske kräver en rejäl löneökning, vem vet, och därför kommer jag nu till huvuddelen av mitt inlägg, nämligen lite kritik mot bloggen, som jag hoppas kan ses som konstruktiv:

  Det är jättekul med bloggar om Björklöven, men jag måste säga att denna tappat stinget. Att läsa dina tankar om Persson är självklart inte fy skam, men varför inte istället försöka få tag på Blixt/Persson och försöka utnyttja journalistgrävandet för att få svar på hur vida det är så att Persson vill ha en full läkarersättning för att fortsätta i löven eller inte?

  Jag förstår att fotbollen tar upp tid nu på sommaren, men att spekulera om spelare ska stanna eller inte tror jag nog dom flesta fans som läser bloggar som denna redan gjort, det vi har svårt att få fram är den riktiga infon runt omkring.

  Så visst, det är kul att läsa om dina funderingar, men största anledningen att man kollar in här är ju för att få lite information om vad som händer. Det bästa vore helt enkelt om du försökte varva information med egna tankar i den mån tiden räcker till!

  Svårt att uttrycka det där riktigt beskrivande i text, men jag hoppas du förstår!

 4. Darius

  Spontant kände jag, varför förlängde vi med Persson-Riis? Visst, han kan utvecklas, men jag tycker inte han visade tillräckligt mycket för att få vara kvar. Nu är ju en annan Persson, nämligen Jens Persson, en helt annan typ av spelare och de ska inte ta ut varandra egentligen. Men det börjar bli ont om forwardsplatser nu. Jensa vill lira med Björklöven. Att han inte är signad redan är för mig en gåta. Jag tycker att vi förlängde med fel Persson.

 5. Emanuel Otterhall

  Svar till Micke (2012-06-14 19:09)
  Tjena Micke!

  Förstår precis vad du menar. Just i det här fallet pratade jag med Persson för inte allt så länge sedan. Gällande uttalanden av Blixt så kommenterar han ingenting. http://blogg.vk.se/lovenbloggen/2012/05/28/hockeyn-avgor-perssons-framtid-785584

  Varför bloggen tappat på slutet har en simpel förklaring. Under säsongen skötte jag bloggen utanför mina ordinarie uppgifter på VK/Folkbladet-sporten. Det var som en liten extratjänst. När säsongen tog slut försvann den extratjänsten och nu skriver jag när jag har tid och möjlighet över under arbetstid. Förhoppningsvis kommer jag få återgå till hur det var under förra säsongen när nästa säsong drar igång på allvar.

 6. Glenn

  Så bra att du tar upp frågan för jag har luskat och spanat efter en anledning till att inte signa Persson, visst han studerar men det går säkert att lösa bara motivationen finns och det verkar han ju ha enligt dina frågor och det glädjer mig.

  Jag sa redan under hösten att Jens är en spelare och person som alla lag vill ha i sitt lag,jobbar för laget med en hög lägstanivå både på och utanför planen. Sett över hela säsongen, ofta var han den som puschade laget när det gick lite segt mot relativt enkla motståndare, drog upp tempo med fart i anfallen. Visst det skall erkännas att jag tyckte Jens tappade lite på slutet när det började gälla men det tycker jag var en mer kollektiv kollaps, hela laget kom aldrig upp i nån vidare standard inte ens den hyllade Moyer dribblandes på blå……

  För mig är Jens Persson och Karl-Johan Lundström de viktigaste spelarna att signa för kommande säsong. Sen skulle vi behållit den andra kanadensaren istället. Sen skall det bli spännande att se Olof Mårs vilket jag tror är ett klipp, man behöver ålder och visdom i en lagmix vilket han kan tillföra tror jag. Vänta med spänning på höstens träningsmatcher/ Trevlig Midsommar alla lövenfans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.