Björklöven och publicitet

NSDs eminente Division-I bloggare Jimmy Stålnacke har i ett inlägg sent i går kväll valt att analysera Engmanbiljetter och Björklövens värningar..

Ni kan storyn. Det fanns i pappret i tsdags och har vevats på TCIM och diverse bloggar. Alltså om förre klubbchefen Johan Engman som med sitt företag Västerbotten Golv utöver en loge köpte 200 biljetter för utdelning til skolungdomar.

Den gesten har alla hyllat så mycket och jag håller med om att det är kanonbra och en sponsring som är så mycket smartare än en träplanka i en hall. Den har som Stålnacke skrev redan betalat sig nu på grund av publiciteten.

Det jag tänkte komma till är det intressanta med Björklöven idag. Detta med Engman skapade nämligen rubriker och det är inget helt vanligt med Björklöven nu för tiden.

Textlinor som:

– Vi har sökt Blixt utan att få tag på honom.

– Jag kommeterar inte spelare som inte är klara för laget.

– Jag är nöjd med laget vi har just nu.

-Vi jagar ingen sårskild spelare just nu.

Strax före att ett nyförvärv presenteras är inte helt ovanliga.

Hela Björklöven genomsyras av att vara lite försiktiga och hemlighetsfulla i kontakten med media och således även almänheten, för det är vad media är – allmänhetens förlängda arm.

Förra året var Håkan Wirtala undantaget. Han svarade på de flesta frågor som man ställde och i ärlighetens namn visst var det roligt ibland. Nu är Jens Öhman rätt ny än och har faktiskt levererat en del bra citat. Vi får se hur just det utvecklar sig.

Resultatet av den restriktiva hållningen från Björklöven är att rubrikerna blir mindre och artiklarna kortare. Helt ärligt hur mycket har det skrivits om Björklöven i dag i tidningen denna offseason. Inte många rader.

Det beror naturligtvis på flera saker. Det måste finnas journalister som gräver efter något men sen blir det naturligtvis lättare om klubben bjuder på något.

Där har Asplöven ett helt annan mediasyn. Sportchefen Magnus Lehto har uttalat sig tidigt och tydligt långt innan spelare varit klara och skapat rubriker. Naturligtvis ibland i ondo men hur som helst i rubriker.

Så frågan är vad föredrar ni som allmänhet i t.ex fallet Jesper Ericson?

– Jag kommenterar aldrig spelare som inte är klara för klubben.

eller

– Jesper gjorde en bra säsong i fjol. Han ville testa allsvenskan och vi har inga hard feelings över det. Självklart är vi intresserade av att han kommer hem men vi ska föra en dialog med honom och hans agent så får vi se vad som blir aktuellt.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Olle

  Klockrent skrivet Gustav! , Huvudet i sanden mentaliteten kommer bara kosta negativt när man behöver er som MEST!

 2. John

  Helt rätt att det inte läcker ut något.
  Fått nog av lycksökare som försöker få rätt på nyheter.

  För något år sedan så läckte det som ett såll, bra att det täpptes till.

 3. Per

  Stora problemet är väl kanske inte att Blixt berättar vem han jagar. Problemet är att klubben inte kommunicerar något alls i princip. Det hette för något år sedan efter konkursen att från och med nu ska vi vara transparenta. Vi ska inte gömma ekonomin, målsättning, strategi mm. I själva verket har man inte visat något som man inte varit tvungen att göra. Man vill absolut inte prata om ekonomi och målsättningen har typ varit på p-14 klass där man pratar om att det vore kul att gå till Kvalserie typ. Man har aldrig kritierat folks prestationer och man har aldrig tyckt något om någonting. Sjukt tråkigt och verkligen mer på nivån att man är rädd för att kritiseras om man berättar hur saker ligger till. Löven är inte ett dugg mer öppet idag än det var för några år sedan. Det är precis samma sak. Varför kan man inte berätta hur ekonomin mår innan man på årsmötet drar en deja vu om året innan där man lovar samma saker igen och tror det kommer bli annorlunda. Året därpå är det givetvis likadant igen. Varför kan man inte tidigt flagga för att ekonomin mår kasst och att man behöver stöd från näringsliv och publik? Varför kan man inte berätta att man letar en grym center om man nu gör det? Om man tror att det förstör förhandlingar genom att säga att man letar en viss spelartyp så är man bra korkad. Varför kan man inte från ledning öppet tycka saker om prestationer när man förlorar mot Kovland. Svensk idrott i allmänhet är ganska tråkig och i synnerhet gällande Löven. Alla är så skitnödiga att det ofta bara inte blir någonting och det är ganska halvskönt då ingen då ifrågasätter det man gör eller inte gör. Problemet blir givetvis mer akut den dagen man inser att få bryr sig när man verkligen har något att säga. Ett ganska bra exempel är det dokument man i somras gick ut med gällande den framtida satsningen. Det var så olikt Löven och så fel att det gick genom webb och tryckt tidning utan att någon egentligen brydde sig.

 4. Per

  VK ska också ha en liten släng av sleven då man inte direkt verkar syna saker och ting. Man verkar ta en ganska behaglig väg där man hellre är tjenis med Löven snarare än att faktiskt granska saker. Givetvis säkert därför att man inte vill göra sig ovän med de som man sen förväntar sig ska ge dem nyheter när sånna finns och det faktum att man faktiskt ska träffa dem efter varje match under säsongen. Det är lite tråkigt att vara den där obekväma nissen som frågar lite för mycket och lägger sig i saker som de inte har att göra med. En tidnings uppgift är givetvis att rapportera vad som händer men de borde också kunna gräva fram och presentera saker som man vet sker. Nu känns det som att det inte publiceras något som inte Löven clearat tre gånger om. Det blir lätt tråkigt.

  Ett annat problem är att VK av någon anledning är fantastiskt sena att publicera kommentarer på artiklar. Oklart om det är för att ingen har det som jobb eller för att man inte vill ha diskussion. Kan givetvis också vara för att allt som är halvkritiskt helt enkelt inte släpps fram. Vad vet jag? Senaste exemplet är en kommentar jag skrev samma dag VK skrev om Lövens bokslut. Den kommentaren är varken nekad eller godkänd och det var väl skriven för ca två veckor sedan. Givetvis dör intresset sakta men säkert när VK på sitt eget sätt kväver det lilla intresse som fortfarande finns kvar för klubben.

  På samma sätt som Löven kan bli mycket öppnare så kan VK också bli mycket bättre. Om de nu vill bli det… 🙂

 5. Olle

  Per: Sant mkt av det du skriver , men nog berätade Blixt tydligt och klart vad han tyckte efter östersund-brunflo borta när han sa i VK att ”ingen sitter säkert” , räta mig gärna om jag har fel , men oavsett det så bör man göra som mlmö när dem slog på stora trumman och berätta de om hugo mfl om ekonomin… HEJA LÖVEN , snart hockeyfestival light då blir det gung igen!!!!!!!

 6. Tomas

  Hej,
  Har en fråga som inte direkt har med ovanstående att göra. Men eftersom att personer med intresse för löven verkar läsa här hoppas jag få lite klarhet i mitt huvudbry!
  Noterar att det i skrivande stund finns sju kontrakterade backar (inkl mr Moyer) och att forwardsbesättningen är tolv till antalet. Samtidigt konstaterar jag att det är drygt tre veckor kvar till säsongens första match. Saknas det inte ett par spelare i laguppställningen? Främst med tanke på hur kort tid det är kvar til nedsläpp… Har inte följt utvecklingen så noga så jag har förmodligen missat en del information om lagbygget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.