Hockeyettan vill ha nytt regelverk

Som tidigare meddelat vill den nystartade samanslutningsföreningen Hockeyettan vill ha ett nytt regelverk för division 1 och begär att Svenska ishockeyförbundet och distriktsförbunden tillsätter en utredning. En utredning som redan till våren kan lämna förslag på nytt seriesystem.

Utredningen bör också föreslå ett nytt regelverk för kvalificering till högre eller lägre serie, anser division 1-föreningarnas sammanslutning som vill ha ett nytt seriesystem i bruk till säsongen 2014-2015.
– Den nuvarande modellen, att först spela en grundserie och sedan börja om i en ny serie på det nya året med därefter följande kvalomgångar, har inte varit utvecklande för ishockeyn i division 1, säger ordföranden Ronnie Glysing i ett pressmeddelande.

Jag förstår att Hockeyettan vill ha en förändring. Som det är nu är avancemang från ettan till allsvenskan ett otroligt nålsöga.

Är det verkligen rimligt att inget lag åker ur allsvenskan direkt?

Som jag ser det borde vi ha endast två allettor och där segrarna går direkt till allsvenskan. Tvåorna i allettan, två lag från playoff och tredje sista laget i allsvenskan gör upp om en plats i allsvenskan. Det är mitt förslag.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.