Quists skada lindrigare än väntat

Jag reser bort i två dagar till östersund och Sundsvall och då bara ramlar det in grejer.

Vi har haft allsvensk premiär, elitseriepremiär, skada på Wille Quist och nu är Acke Hellström aktuell för spel mot Kiruna.

Låt oss hålla den allsvenska och elitseriens premiär kort. Alla de tidigare division-1 lagen förlorade stort vilket är klart störande för Löven som känner att dom borde haft platsen. I elitserien vinner Skellefteå med 5-1 så det svider bara än mer. Låt oss lämna skiten.

* * *

Wille Quist hade stora problem med sin fot under förra säsongen. Han vilade efter jul, gjorde comeback i februari mot Piteå, fick ont och vilade sedan igen nästan hela vären.

Jag trodde att skadan läkt under sommaren men nu befarades i går en stressfraktur vilket vi skrev om här. Nu visade det sig efter undersökning att det rörde sig om en blödning på mjukdelar under foten vilket innebär tre veckors vila istället för sex veckor som en stressfraktur hade inneburit.

Det är dock klart oroande med Quist. Även om han kommer tillbaka om tre veckor.

Hur känslig är foten, hur lätt blir den skadad igen?

Det går inte att förneka. Det känns klart oroande.

Wille har varit en av försäsongens bästa spelare och är kanske den mest spektakulära spelaren i Löven som helt själv lockar publik. Han får inte vara skadad i det långa loppet, det är "bad bussiness" lika mycket som det minskar chanserna att gå upp.

* * *

Att Acke spelar med Löven mot Kiruna är kanon. Han är den defensiva back som Blixt pratade om i denna ordväxling på Eriks Hockeyhörna:

I början av sommaren sa du till mig att du var ute efter en stabil defensiv back, är det något du fortfarande letar efter?

– Jag har ständigt ögonen öppna. Sedan får man se vad som händer på skadefronten, det kan fort ändras. Nackdelen är att sådana backar inte direkt växer på träd, avslutar Blixt.

Hellström vill naturligtvis inte spela i division-1 och egentligen har inte Björklöven råd med honom men medan han väntar på att någon klubb i elitserien ska få en skada eller komma på att dom behöver en defensiv back så får Löven passa bra.

Jag tror att det kan bli ett antal matcher med Löven men egentligen spelar det inte så stor roll. Det är inte just nu Björklöven behöver en Alexander Hellström utan det är efter jul och då lär han vara långt borta.

Läs mer om Acke och hans spel med Löven här.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.