Acke skriver på säsongen ut

Alexander Hellström skriver alltså på ett kontrakt med Björklöven säsongen ut men med en klausul för att kunna lämna för högre serier.

Det är lite svårt att veta vad det här egentligen betyder. Hur skiljer det sig mot läget som var innan?

Hellström hade knappast lämnat Löven för ett annat lag i Division-1 men visst var det bra att man nu valde att kontraktera honom. Blir det en invation av NHL-spelare är det inte alls säkert att Acke får något kontrakt i högre serier och då kan han bli guld värd för Björklöven.

– Jag tar det hela vecka för vecka. Det känns bra att kunna satsa fullt ut på Björklöven tills något annat kommer upp, säger Hellström.

Det jobbiga med situationen är om säsongen fortlöper och Acke blir kvar. laget vänjer sig vid att ha sin fysiska ledare i laget och den stabila back som Acke är… sedan tar NHL-lockouten slut, flera lag behöver spealre i Allsvenskan och Elitserien och Acke försvinner.

Det är dock en risk man får ta. Det är aldrig negativt att ha bra spelare i laget, speciellt spelare som är symboler för Björklöven. Så ju längre han stannar, ju bättre oavsett omständigheter.

Som spelare vad betyder Hellström då?

Han är den stabila back som Björklöven letade efter. Han är den som kan markera, gå före och visa att ni sätter er inte på Björklöven. Han är en respektfaktor hos motståndarna. Offensivt, ja där kommer han inte vara någon jättenyckel. Det är inte riktigt hans grej.

Lite fundersam blir jag dock. vad betalar Björklöven för Acke? Är han så solidarisk att han spealr i stort sett gratis och inte belastar klubben?

Har inte fått tag på Blixt. Ska höra efter men han brukar inte svara på sådanna frågor.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.