Doktor Persson och Palme i TV

I morgondagens tidning och på webben 06.00 i morgon släpps en häftig nyhet rörande Björklöven.

Jens Persson och Jon Palmebjörk kommer att ingå i en nystartad miniserie i femminutersavsnitt i svt och på svt.se.

En serie med två avsnitt per vecka som kommer att sändas resten av säsongen. Serien fokuserar på Björklövens väg tillbaka till Allsvenskan där Jon och Jens är huvudpersonerna.

Det intressanta vilket produktionsbolaget föll för var Björklövens varumärke som är klart mycket bättre än den nivån laget spelar på ishockeymässigt.

Dessutom kommer vardagen att spelgas för en division-1 spelare och ett lag som vill uppåt. Hur tufft det är att vara spelare på en nivå där träning, krav och ambition inte speglar den ekonomiska kickbacken för spelarna.

Det ska bli spännande att följa serien i vinter.

Läs mer i morgondagens tidning och på webben från 06.00

* * *

Snackade med Jens Öhman i dag inför Vännäsmatchen. Jens som då satt på tåget till Ö-vik pendlar mellan Umeå och Ö-vik varje dag.

Läget med skadorna är följande:

Nicke Johansson – Skadade sig i gymmet och fick sy efter att som ajg förstått det tappat en vikt. Vilar ett tag till för att stygnen inte ska ta skada men skulle kunna spela om det vore på liv och död.

Oskar Molin – Fick en smäll i matchen mot Teg när Dryhler tacklade in honom i ryggen. Vilar åt mindstonde Vännäs matchen sen får dom se. Han är dock på is och kör utan kontakt.

Wille Quist – Hans skadade knä har blivit bättre. Ska få ett skydd och ska vara tillbaka på någon vecka.

Mikael Persson-Riis – Har en skadad axel. Skulle nog kunna spela men vilar över Vännäsmatchen.

Inför matchen sa Jens så här:

– Senast vi mötte Vännäs spelade vi defensivt ganska dåligt. Där vill vi helt klart göra en bättre match. Sedan innan Bodenmatchen hade vi problem med rörligheten i anfallsspelet och där vill vi hitta den rörligheten igen.

– Sedan måste vi få långre anfall med flera lägen. Som det varit nu har andravågen på anfallen inte varit så bra. Det har vi jobbat på under veckan.

* * *

Jag träffade Petter Sandström på Helhet reklam i dag (han jobbar där).

Vi hade en intressant diskussion där några saker är värda att nämna här på bloggen.

Petter om årets trupp

– Vi har en riktigt bred trupp. När alla är med har vi nästan nio backar och fem kedjor. I fjol hade vi en ganska tunn trupp. När vi fick lite skador var vi nere på riktigt få spelare. I en match fick Jesper Ericson byta om trots att han var skadad bara så att det skulle se ut som att vi var fler. Det är ganska psykologiskt om man ser att moståndarna bara har fyra backar eller bara är typ 15 spelare.

– I år kan vi därigenom hantera skador på ett bättre sätt. Det tar ett tag att lära sig hur man bygger ett lag i Division-1 och nu börjar vi att ha ett lag som ska kunna klara säsongen på rätt sätt.

Petter om allettan

– I fjol gick vi in i allettan med inställningen att nu ska vi inte tappa några skitpoäng. Vi måste bara vinna allettan så att vi går direkt till playoff-III sa vi till varandra. När det sedan kom poängtapp blev det lite panik. I år måste vi vara mer ödmjuka inför allettan och göra jobbet varje match för att vinna och tugga poäng genom hela serien.

Petter om besvikelsen i fjol

– Det ska inte kunna bli på det sättet över två matcher som det blev mot Olofström. Vi var ett bättre lag och ändå förlorade vi två raka matcher mot dom på hemmaplan. Där måste vi dra lärdomar. Vi får inte bli så inneffektiva i den typen av matcher och sätta oss i den typen av situationer.

Petter om Alex Sundström

– Han borde vara spelklar snart. Jag förstår visserligen att han inte stressar. Har han väntat så här länge kan han vänta ett tag till på att komma tillbaka. Det är bättre att han kommer tillbaka när han är helt okej än att gå sönder igen snabbt. Jag hoppas att han lirar med oss snart. Han skulle tillföra en hel del och passa bra in.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.