Skadeeländet fortsätter

Kalix UHC-IF Björklöven 0-4

(0-1, 0-0, 0-3)

Första perioden: 0-1 (7.20) Marcus Lundberg (Karl-Johan Lundström; Emil Wrenman)

Skott: 5-13.

Andra perioden:

Skott: 9-16.

Tredje perioden: 0-2 (5.48) Olof Mårs (Stefan Andersson; Jon Palmebjörk) spel fem mot fyra, 0-3 (7.52) Jon Palmebjörk (Viktor Ekeståhl-Jonsson; Stefan Andersson) spel fem mot fyra, 0-4 (15.01) Zebastian Possler (Jens Persson; Marcus Lundberg)

Skott: 8-16. Totalt: 22-45.

Utvisningar: Kalix UHC 4×2 min. IF Björklöven 2×2

Domare: Mikael Marklund, PITEÅ

Publik: 246

* * *

Det sägs att ett hockeylag alltid har 3-5 skador och det känns passande när det kommer till Löven.

Wille Quist, Nicke Johansson och Micke Persson-Riis. Infon var också att ingen av dom skulle komma tillbaka den här veckan.

Johan Jarl åkte med till Kalix men med en "upper body" injury så valde man att vila honom. Sedan fick Emil Wrenman en bentackling i tredje perioden mot Kalix och hans medverkan mot Kiruna är osäker.

– Det blir en del snurrande i kedjorna när vi hela tiden får skador. Det är bara att hantera men visst blir kontenuiteten i kedjorna lidande, säger Jens Öhman.

Det var nästan som att jag ahde kunnat skriva matchrapporten utan att matchen hade spelats. En kalikatyrkopia på ett stort antal matcher i år.

Björklöven börjar bra, rent av dominerar men får inte utdelning mer än möjligtvis något mål. När det inte kommer hamnar laget i en sämre period.

Man gnuggar sedan på och i tredje perioden när motståndarna tröttnat får man in ett par mål till.

– Det är en styrka att vi släpper in så få mål bakåt. Det gör det lättare att ha tålamodet som krävs när man inte får in målen tidigt, säger Jens Öhman.

Han tyckte dock att det borde ha blivit något fler mål inledningsvis.

– Vi dominerade första tio minuterna rejält och borde nog gjort något fler mål där.

Kunde ni hålla er lugna när målen inte kom frammåt?

– Vi visade upp bra tålamod och jobbade på utan panik. På något sätt känner man att det här löser vi ändå.

Målet kom 5.48 in i tredje genom Mårs och enligt Öhman gick proppen ur då.

– Kalix hade ett par killar med från Luleå ( J20-trion Raymond Bamberg, Oscar Johansson och Kim Lilja ) och det märktes för dom spelade betydligt mer fysisikt än tidigare under säsongen men då när tvåan kom då gick proppen ur dom så då var det inte så kosntigt att vi gjorde ett par mål till.

Nu väntar alltså Kiruna i morgon med en annan förväntad matchbild.

– Vi får se vilka killar vi har förhoppningsvis kan Jarl och Wrenman spela. Sedan får vi ta oss an Kiruna. Vi vet att det är en tuff match men det ska bli roligt att möta ett lite annat motstånd än på några matcher och förhoppningsvis kan vi ta lika många poäng som ikväll.

Åker ni till Kiruna i morgon eller?

– Ja, vi stannar här i natt och sen när vi sovit ut åker vi.

Finns det hotell i Kalix?

– Det finns väl nått tält eller något sånt.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Suck

    Oj vilken humor..i Kalix finns det isbjörnar på gatorna och inga faciliteter att inhysa hockeylag i. Fråga runt om i Sverige bland folk som är inom nattklubbs/hotell/campingsvängen så kan dom berätta för dig hur det ligger till Gustav. Då jag bott länge i Umeå kan jag säga att Kalix imponerar mer på många plan än Björkarnas stad speciellt om man väger in förutsättningarna. Dock finns det bara ett Björklöven!

  2. Stoneface

    Ett av Björklövens största hot i år är skadorna. Det mesta känns som en transportsträcka fram tills allettan. Men det är redan nu som kedjorna ska börja sätta sig. Det är inte bra att man måste ändra i kedjorna hela tiden. Vi får hoppas att skadorna blir färre framöver. Ifall skadeeländet fortsätter så gäller det att hålla sig med en stor trupp. Man får gärna värva 1-2 forwards ytterligare lagom till allettan. Som tur behöver man knappt avvara spelare till J20 denna säsong. Förra året hittade man inte alltid den bästa balansen mellan A-laget och J20, vilket innebar att i några matcher i slutet av förra säsongen så hade vissa spelare gjort mer nytta i A-laget än i J20.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.