Tankar om ”Piteåkrossen”

Så här dagen efter tänte jag dela med mig lite surr och tankar om Björklövens segermatch mot Piteå i går.

* Först och främst så var det troligen den bästa matchen i Umeå i år. Bra tempo och två lag som ville spela hockey. Synd att det inte var ännu mer publik på plats kan jag känna men det är naturligt när matchen rent faktiskt inte har någon betydelse. Lagen är redan klara för allettan.

* Kul att se spelare tillbaka från skada. Nicke Johansson har varit bra i två matcher sedan han kom tillbaka och Wille Quist var mathens artist. Hans 4-1 mål är bländande vackert. Han drar stillastående två backar och sprätter dit pucken.

– Det är sällan man gör ett mål som det så det är bara att passa på att njuta när man lyckas, sa Quist själv om målet.

Quist påpekade att han har en bit kvar konditionsmässigt efter skadorna innan toppformen infinner sig. Det känns som att Quist kan bli en x-faktor för Löven i år.

* Acke Hellströms tackling som han fick 2+10 för var bland det renaste man sett på länge. Dock ruggigt brutal. Det är tyvärr som Jens Öhman sa efteråt:

– Det är bara Acke som åker ut för en sån där tackling. Det är nästan som att han är för stark.

* Björklöven spelade i ett par av de nummerära överlägena riktigt, riktigt bra. Bra puckrörelse och ingen tvekan i besluten. Sedan har Stefan Andersson ett riktigt vasst skott.

* Anfallsspelet över huvud taget har inte sett så bra ut någon gång tidigare i år. Från framörallt tio minuter in i första perioden till tio in i tredje hittade Löven kombinationer anfallsmässigt som imponerade. Jens Öhman höll med.

– Vi gör vår bästa insats för säsongen, men vi ska bli bättre, sa Öhman.

* Det som irriterade var det där med utvisningarna. Björklöven spenderar stora delar av matchen i anfallszon och har 24 utvisningsminuter. Det är lite som en ledare sa i Björklövens omklädningsrum efter matchen.

– Det döms med en annan regelbok mot Löven. Det uppstår så mycket situationer med motståndarna som försvarar sig att dom inte kan ta allt. Sedan mista pet från Lövens sida då åker den killen ut.

Jens Öhman var också frustrerad över detta faktum.

– Vi börjar vänja oss vid det men det är ingen bra trend. Egentligen när man spenderar 80 procent av tiden i anfallszonen ska man inte åka på så många utvisningar, sa Jens.

* Avslutningsvis så har vi det faktum att Björklöven spelar bra hockey mot bra lag. Det är något positivt. Det är ändå bra lag man kommer att möta i vår och kan det bli en ihållande linje genom även allettan kommer det att vara en nyckel. Alltså att Löven höjer sig mot bra lag.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.