Backstjärnan borta sex veckor

Stefan Andersson har gjort succé under hösten, varit en klippa i power-play och öst in poäng från sin backplats.19 poäng (6+13) har det blivit för Andersson på 19 matcher.

På träningen i tisdags skadade Andersson handen och tvingades stå över matchen mot Vännäs. Det talades inför matchen om att han kan tvingas vila fram till jul. Inför helgens drabbning med Kalix pratade Jens Öhman om sex veckors frånvaro för Andersson.

– Han har fått en smäll och blir troligen borta sex veckor. Det beror lite på vad läkarna säger efter att tag hur det blir bättre. Stefan får vila så långe det behövs. Vi kommer inte att ta några onödiga risker, säger Jens Öhman.

 Synd då Andersson varit en av Lövens bästa spelare under hösten.

Nu är det bara att hoppas att detta inte blir någon följetong för Andersson.

Listan på skadade spelare:

Emil Wrenman – Borta till efter nyår

Zebastian Possler – Borta till efter nyår

Stefan Andersson – Borta till efter nyår

Oscar Molin – Game to Game

* * *

Något annat noterbart är att Matt Murley, förra säsongens bäste målskytt i Timrå i elitserien är  på väg tillbaka till Medelpad men inte till Timrå utan till Sundsvall.

– Det stämmer att vi haft viss kontakt. Matt skulle vara en jätteförstärkning för oss men det är samtidigt ett jättelångskott. säger Stefan Lindqvist, sportchef i Sundsvall Hockey till st.nu.

Skulle Sundsvall addera Murley till sitt lag blir han defenitivt att se upp med. Murley som gjorde 31 (15+16) poäng i Timrå i fjol har 62 NHL-matcher med Pittsburgh och Phoenix på sin meritlista.

Just nu går den 32-årige amerikanen hemma i Toronto och väntar – liksom han gjort hela säsongen.

– Problemet för hans del är att de europeiska toppklubbarna han vill till har tagit in lockoutspelare från NHL i stället, säger Murleys agent Thommy Cijan.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.