”Ett skadefritt Piteå slår Löven alla dar i veckan”

Den kommentaren fick jag höra i höstas från Bosse L.

Nu har Löven fyra raka på Piteå även om det för andra gången i rad "bara" blev en uddamålsseger i LF Arena.

Målet som gjordes av Alexander Sundström ser ni här: 

Viktigt att "Susse" kommer igång. Han kan bli en riktig gigant som förstecenter om han hittar formen fullt ut. Nu assisterades han av William Quist och Jon Palmebjörk. Den trion tillsammans med Olof Mårs och Stefan Andersson känns som Björklövens nyckeltrio offensivt sätt.

– Normalt gör vi fem, sex mål i en sån här matche men med ett så pass stabilt försvarsspel kan vi missa en massa lägen men ändå vinna matchen, sa Jens Öhman efter matchen.

Det viktiga var dock att vi inte fick se någon upprepning från Kirunamatchen, alltså senast hyfsat motstånd fanns på andra sidan isen. Då drog Löven på sig sjukt många spelvändningar.

– Vi gör en bra match lagmässigt där vi borde vunnit med några fler mål. Laginsatsen var bra och vi är stabil med ett bra försvarsspel matchen igenom. Vi släpper inte till några egentliga frilägen eller 3 mot 2 eller 2 mot 1 situationer heller. Målet kom genom en enda lång press i Piteås zon, säger Björklövens tränare Jens Öhman till Björklöven.com.

Det var prescis det man ville höra. inga spelvändingar den här gången och att Löven tog en seger ännu en gång mot ett mostånd likt det som väntar i allettan.

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. ?

  Exakt, ”Ett skadefritt Piteå” och du drar till med ett litet hån om att löven vunnit fyra möten. Piteå har haft skador på spelare under hela säsongen så nej, de har ju inte varit skadefria. Och Bosse sa ju som sagt ”Ett skadefritt Piteå”.

  Kollade man igår så kan man absolut konstatera att ETT SKADEFRITT Piteå kan slå Björklöven (igår hade laget hela 9 spelare borta pga skador). Är det skadefritt? Ändå förlorade man bara med 0-1.

 2. janne

  Om det här spelet ska köras i allettan gissar jag att Löven behöver göra minst två mål fler per match. Ett bra försvarsspel är A och O men bara ett mål framåt känns som Lövens akilleshäl när det gäller som mest. Hoppas jag får fel men jag är lika skeptisk som förra säsongen. Och nu verkar ju Kovland kriga sig vidare….hugaligen!

 3. Gustav Pettersson

  Svar till janne (2012-12-12 14:26)
  Om jag inte missminner mig hade Löven fem spelare skadade dom med i detta möte. Tyvärr kan man inte säga efter en säsong ”Utan skador hade vi gått upp”. Det påverkar tyvärr inte resultaten.

 4. Max

  Svar till ?

  Fast då hade ju också löven några spelare skadade? Går inte att säga att ”om vi hade haft han och han friska så hade vi vunnit”

  4-0 i matcher för löven säger ju allt, vare sig Piteå har varit skadedrabbat eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.