Olof ”GWG” Mårs

IF Björklöven-Tegs SK 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

Första perioden: 0-1 (2.04) Christoffer Forssén (Daniel Palmebjörk)  spel fem mot fyra, 1-1 (14.48) Linus Boström (Mikael Persson-Riis, Alexander Eriksson)

Skott: 17-8.

Andra perioden: 2-1 (4.36) William Quist (Nicklas Johansson, Jens Ledin), 2-2 (7.44) Zakarias Granlund (Johan Grönberg), 2-3 (13.07) Daniel Palmebjörk (Fredrik Sandström, Christoffer Forssén) spel fem mot fyra, 3-3 (15.55) Marcus Lundberg (Jon Palmebjörk, Alexander Hellström)

Skott: 16-7.

Tredje perioden: 4-3 (18.10) Olof Mårs (Russel Moyer, Nicklas Johansson) spel fem mot fyra, 5-3 (19.51) Nicklas Johansson (Marcus Lundberg) mål i tom kasse

Skott: 19-5. Totalt: 52-20.

Utvisningar: IF Björklöven 7×2 min. Tegs SK 5×2

Domare: Johannes Pettersson, Skellefteå

Publik: 2 112

* * *

Olof Mårs är inte alltid så mårkvärdig i matcherna men han har gjort fem gane winning goals den här säsongen. Med tanke på hur få matcher totalt sett som avgjorts med ett så kallat "GWG" mål så är det imponerande. Han är där och får sin klubba på målen när det  behövs.

Det var ingen vacker historia från Lövens sida. Slarvigt i defensiven, lite väl svåra val i flera faser av spelet och ingen riktig tändning i de två första perioderna.

– Det var ingen av våra bättre matcher i år. Det blir så här ibland, det är svårt att förklara varför, sa Jens Öhman efter matchen.

Det är väl ändå imponerande att Björklöven kan vinna skotten med 52-20 även när spelet inte riktigt stämmer och man drar på sig en del spelvändningar.

Teg gjorde en bra match och var effektiva. 3-2 målet t.ex. var en riktig godbit där Daniel Palmebjörk bara smällde in pucken efter vackert förarbete av Forssen och Sandström.

Forssen hade en intressant kamp med Acke Hellström under matchen. Dom var i luven på varandra lite gran hela tiden. Forssen fick smaka på ett par bröstvärmare.

* * *

Jon Palmebjörk var vid ett tillfälle nära att göra ett riktigt drömmål när han drog två tegare men satte pucen upp i nätaet bakom mål. Dock noterades han för två assist och kommer att vinna poängligan. I skytteligan har han dock två mål upp till Olof Mårs och får jobba på mot Boden om det ska gå.

* * *

Matchens bästa spelare måste väl ändå Marcus Evertsson ha varit. Han är enligt mig den bästa målvakten i Umeå just nu. Frågan är hur länge han blir kvar i Teg. Jag tror att han blir det säsongen ut, även om han är bäst.

* * *

Alexander Sundström stod över matchen men det var en ren säkerhetsåtgärd.

– Han har inte spelat så många matcher på länge och därför kände v att det var dags att vila honom. Inga känningar, inga skor, bara säkerhet, sa Jensa.

* * *

Daniel Rahimi var på plats i Umeå Arena ikväll.

Nej, han kommer inte att skriva på för Löven i år utan var i Umeå på ett snabbt uppehåll då Linköping har juluppehåll under Channel One Cup.

* * *

Vi har kastat en del skit på spelare som gjort farliga tacklingar. När Boden var i Umeå fick dom hästlass med skit. Russ Moyers tackling på Peter Bjuhr var inte på den nivån men vacker var den inte. Tajmar han den lite fel så har vi en långtidsskada. Jag förstår att Tegbåset reagerade.

* * *

Tillbaka till avgörandet. Det är en styrka att Löven ändå lyckas knyta ihop säcken och vinna matcher där det inte riktigt vill sig. En fin aktion av Palmebjörk och Nicke Johansson innan pucken når Moyer och sedan Mårs, sen är matchen vunnen.

Etiketter: , , ,