Stefan Andersson tillbaka

Innan jul talades det om en kamp mot klockan för att få Stefan Andersson spelklar till första matchen i Allettan. Rehabeliteringen har gått snabbare än vad läkarna trott. I går tränade Andersson för fullt och om inget oförutsett händer så spelar han mot Piteå på söndag.

Löven tränade i går igen efter det korta nyårsuppehållet och som det ser ut saknas endast Emil Wrenman just nu.

* * *

Kollega Gunnar Johnsson har grävt i varför Jon Palmebjörk har tagit ett så tydligt steg och blivit lagets poängkung i år. Vad fann då den gode Johnsson?

Jo, det handlar om specialträning. Jon har kört specialanpassad träning med fystränaren Fredrik Höög under sommaren och hösten.

– Jag blir bara seg av tunga vikter så vi har lagt om träningen lite, säger Jon i artikeln som kommer i fredagens eller lördagens tidning.

* * *

Annars är förberedelserna inför Allettan i full fart. Två träningar om dagen försvann redan innan julen. Nu är det sett till gårdagens träning fortfarande full fart men ändå något lättat.

Tre träningar kvar innan matchen mot Piteå på söndag.

1,5 timmar idag och i morgon. Sedan en timme på förmiddagen på lördag.

Sen smäller det igen.

* * *

Sett till tidigare Allettor Norra så krävs 33 poäng för serieseger.

Allettasegrare:

2012: Kiruna 10-3-1, Mål 58-35, 33 Poäng

2011: Asplöven 11-1-2, Mål 80-37, 35 Poäng

2010: Kiruna 9-3-2, Mål 63-29, 31 Poäng

Det betyder att Löven kan tappa maximalt nio poäng för att vinna serien. Alltså sett till snittet. Så det gäller att komma igång direkt och inte tappa onödiga poäng i början.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.