Willes skada

William Quist tvingades alltså till att gipsa sin skadade fot och missar resten av säsongen. Det blev offentligt redan i fredags när William skrev om det på twitter.

 

Jag vet inte varför jag inte skrivit om det tidigare. Jag läste Williams twitter i fredags, pratade med Otterhall och Gunnar Johnsson om det, såg Wille på kryckor i omklädningsrummet och bytte några ord med honom.

Ändå verkade jag ha glömt bort att jag har en Lövenblogg. Illa!

William som hade problem med foten även i fjol spelade då 29 matcher (33 poäng) och i år har både ett knä och samma ledband i foten spökat. Det har bara blivit 13 matcher (16 poäng).

– Jag trodde det var bra efter vilan förra säsongen men besvären har hela tiden återkommit. Nu var det lika bra att göra något åt det, säger den nyopererade Lövenforwardentill sportnu.se.

Om årets 13 matcher säger han så här:

– Egentligen är det bara i några matcher jag känner att jag har kunnat spela utan smärta.

När skadan slogs upp rejält i Williams senaste match var tydligen smärtan outhärdlig.

– Det gjorde så ont att jag inte kunde gå. Det var helt sjukt. Vi hade inget annat val än att göra så här och acceptera att säsongen var slut, säger Wille.

Jag har länge funderat på vad grejen med William är. Han är stor, har en unik skridskoåkning, har under tidigare år varit en ruggig målskytt och borde definitivt hålla för Allsvenskan. Nu har han visserligen spelad 43 matcher med Nybro 08-09 men jag tror att Wille hade större förhoppningar.

Han är trots allt draftad av Edmonton även om i sjunde rundan och han var med i J20-landslaget men missade JVM-truppen knappt 2009.

När han kom till Löven så imponerade Wille helt klart. För mig blev det mer och mer konstigt. Varför är det inget allsvenskt lag som plockat honom. Sen började jag fundera. Han är nog en glaslirare. En som går sönder eller blir sjuk hela tiden.
Där hade jag dock fel.

– Jag har inte varit skadad någon längre tid en enda gång före jag kom till Björklöven. Det är här problemen har startat, säger Wille.

Det är bara att konstatera. Wille har haft osedvanligt otur.

Ett uttänjt ledband i foten brukar ju sällan innebära sådanna oerhörda komplikationer men vi vet ju alla hur illa det kan bli med en fot efter Foppas röra.

Därför är det bara att önska William lycka till med rehabeliteringen. Om jag förstod det rätt så handlar det om sex veckor i gips och sedan ytterligare sex veckor rehabelitering innan han är tillbaka i full träning.

Quist har ju ett år kvar på kontraktet och även med Björklöven i Allsvenskan tror jag att han ska kunna vara en tillgång med sin längd, räckvidd, skidskoåkning och sköna spelstil.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Jan-Erik Brännström

  Hej
  Vi måste och bör vara rädd om denne spelare. Det finns inte så många av hans klass och i den prisklass vi har råd med fn. Det är en fröjd att se honom när benen är pigga. Gör inga tokiga ”Granbergvärvningar” igen utan låt William tillfriskna i den takt som erfordras.
  PS Har ni aldrig funderat på att ev låna några Modoiter eller skeåaikare ?? Många andra ALLSVENSKA klubbar gör ju det men vi kanske är för stolta???

 2. Mikael

  Hoppas att det går bra med Quist tillfrisknande,
  Mats Lavander hoppas jag på att vi värvar,ett lån från brynäs,det skulle gynna alla,även Mats som haft det lite motigt.
  Hans ledaregenskaper och rutin blir mkt värdefullt i ett kval.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.