Revanschmöte för Löven

Playoff -2 lottades aldeles nyss och då också Playoff-3

Olofström – Tranås —> Vinnaren möter Björklöven

Piteå – Åker/Strängnäs —> Vinnaren möter Sundsvall

Kiruna – Enköping —> Vinnaren möter Vita Hästen

Huddinge – Kallinge/Ronneby —-> Vinnaren möter Visby/Roma

Tranås, Strängnäs, Enköping och Kallinge börjar hemma.

Matcherna spelas som tidigare meddelat 28/2, 2/3 och 3/3.

Playoff-3 spelas 6/3, 8/3 och 9/3

* * *

Det blir alltså antingen revanschmöte för Björklöven mot Olofström eller om Tranås skräller igen 

Till Olofström är det 116 mil från Umeå. För den som inte har koll ligger Olofström i västra Blekinge med närmaste flygplats i kristianstad eller Ronneby.

Inget drömställe för resane Lövenfans eller reportrar direkt.

Till Tranås som ligger strax utanför Jönköping är det "bara" 90,5 mil.

Hur som helst inga enkla bortaresor i Playoff-3.

* * *

Om vi ser till lottningen en stund.

Olofström – Tranås

Den här serien borde Olofström vinna. Visserligen är Olofström inte lika bra som i fjol. "Tappat" bl.a. Prezpiorka. Tranås har tagit steget till Playoff-2 via seger i Division-1Es fortsättningsserie.

Med tanke på att Tranås slutade sexa i grundserien för Division-1E så är det inget superlag direkt. Allt annat än seger i två raka för Olofström vore en gigantisk skräll.

Björklöven – Olofström alltså i sådanna fall. Det är ett bra mycket bättre Björklöven som möter Olofström i år och med en ännu bättre säsong i ryggen. Poängrekordet i Allettan visar detta. Det enda som oroar är att Löven kommer från ett långt speluppehåll in i den här serien.

Piteå – Åker/Strängnäs

Det är alltid svårt att skatta lagen från den mellersta Allettan. Åker/Strängnäs vet jag lika mycket om som Norsk tennis, alltså inget. Piteå är dock inne i en bra formspiral och det skulle inte förvåna mig en sekund om Piteå tar det här i två raka.

Det betyder alltså att vi för Piteå – Sundsvall. En riktigt het serie där Sundsvall är favoriter men Piteå absolut inte chanslösa.

Kiruna – Enköping 

Samma sak igen här. Det är svårt att värdera hur bra Enköping är men en sak är säker. Det är inte enkelt att åka till Lombia och plocka en seger. Mäki & Kiruna och Co kommer att sälja sig dyrt. Dock enligt mig en ganska oviss serie där Kiruna är favoriter.

Vinnaren möter alltså Vita Hästen och där ska det ta stopp. Hästen vann den tuffa Allettan Södra och är vid sidan av Löven kanske Sveriges bästa Division-1 lag.

Huddinge – Kallinge/Ronneby

Också en mycket oviss serie. Huddinge ledde länge Allettan Mellan men föll på målsnöret. Krif är ett klassiskt duktigt kontringslag. Den här serien kan sannerligen sluta hur som helst. Ska jag tippa säger jag Huddinge i tre matcher på grund av hemmaplansfördelen.

Vinnaren möter alltså Visby/Roma och jag tror att oavsett vem som vinner så slår dom ut Visby. Visst det är inte lätt att åka till ön i någon idrott och vinna men Visby kommer då precis som Löven från ett långt uppehåll och det har historiskt visats sig vara oerhört svårt.

Bara i fjol så vann samliga lag som kom från Playoff-2 matchserien i Playoff-3.

* * *

Min kvalserie alltså:

Karlskrona

Almtuna

Björklöven

Vita Hästen

Sundsvall

Huddinge

Etiketter: , ,

9 kommentarer

 1. Sonny

  Bara ett fel i ditt tips. KRIF kommer att städa undan Huddinge i två raka matcher. Huddinge är grymt överskattade och kommer från den överlägset sämsta allettan

 2. Clabbe

  Vi är jämnare och genuinare i år än i fjol. Tror på seger 2-1 till Löven.

  Någon som har koll på om det blir websändning från Olofström, visst sände de förra året?

 3. Ingvar

  Nja att OIK skulle vara sämre än förra säsongen är väl ändå helt fel. Laget har en mycket bättre defensiv man var bäst i sin Alletta på att släppa in minst mål och framåt gjorde man också mest mål.
  I tex mötet mellan OIK och Vita Hästen var det faktiskt så att hästen ska vara glada för sina poäng och då räknades väl hästen som ett topplag något jag betvivlar efter att jag sett matcherna.
  Däremot så håller jag Björklöven som en favorit men kunde OIK vinna förra säsongen är chansen inte mindre i år….synd bara att två bra lag möts i PO3 finns sämre lag defenitivt i denna P03.
  Nu ska OIK vinna först mot Tranås och det är inte helt säkert då jag förstått att laget spelar som Vimmerby och det passar OIK dåligt
  Må bästa laget vinna…

 4. Gustav Pettersson

  Svar till Ingvar (2013-02-25 16:07)
  Mycket intressant läsning. Som jag förstått har Olofström riktigt bra målvakter i år och förstärkt på backsidan. Visst dom kunde lika gärna ha vunnit Allettan Södra som är en tuff serie. Det visar att det är ett bra lag.

  Men, den stora grejen är att Björklöven är 15-20 procent bättre än i fjol med fyra klassnyförvärv och division-1s bästa spelare i Jon Palmebjörk. Dessutom har dom en grym säsong bakom sig med en rejäl vinnarvana. Det gör Björklöven till stora favoriter mot alla division-1 lag.

 5. Tranås-Lasse

  Är det ens någon idé att Tranås och Olofström spelar? Läser man här tycks det ju redan vara klart att Olofström vunnit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.