Jens: ”Piteå och Sunsdvall är jämbördiga”

Jag kan ärligt säga, att det hade jag inte trott. Inte för en stund att Piteå skulle förlora första matchen hemma och sedan ta två raka i Sundsvall. Den andra dessutom säkert.

Men, efter fjolårets vändning från Olofström mot Björklöven vet vi att ALLT är möjligt.

Piteå ledde hela vägen mot Sundsvall under lördagseftermiddagen och vann tämligen komfortabelt även om skottstatistiken 39-26 talade om en vild Sundsvallsjakt

804 personer på plats i Gärdehallen i en avgörande Playoffmatch är dock för dåligt.

Jag tog ett snack med Jens Öhman efter matchen. Han hade tänkt vara på plats men tog en ledig dag med familjen i Ö-vik  istället.

– Vi har ju mött Piteå sex gånger i år och har ganska bra koll på Sundsvall så jag valde att ladda lite med familjen istället, sa Jensa.

Han var naturligtvis som alla andra förvånad över att Piteå lyckades vända 0-1 i matcher mot Sundsvall och dessutom på bortaplan.

– Jag tycker att lagen är ganska jämbördiga men att Piteå lyckades ta två raka på bortaplan. Det hade jag inte trott. Det var starkt, säger Jensa som inte direkt föredrog något av lagen som motståndare.

– Sundsvall kanske innebär lite mer känslor för våra fans, men båda är duktiga lag som vi måste slå om vi ska ta oss till allsvenskan.

Nu är alltså deltagarna för kvalserien till allsvenskan 2013-2014 klara:

Tingsryd, Karlskrona, Björklöven, Vita Hästen, Piteå och Huddinge.

Serien lottas i morgon 12.00 men enligt rykten så är redan första omgången planlagd för att lagen ska kunna spela utan några galna resor kors och tvärs över landet.

Björklöven – Piteå

Vita Hästen – Huddinge

Tingrsyd – Karlskrona.

Bara ryklten dock.

– Det vore det logiska och mest sportsliga att man tar geografisk hänsyn till första omgången när det är så kort om tid, men vi anpassar oss naturligtvis till det spelschemat vi får i morgon oavsett vad det blir, säger Jensa om samma rykten som också han verkade ha hört.

Det ska dock sägas att det inte är något oficiellt. Den lottningen kommer först 12.00 i morgon, söndag.

På förhand känns Björklöven som andra eller tredje starkast på pappret men, jag återkommer med ett tips efter att lottningen avgjorts.

Jag ska även försöka få tag på Bosse Lundqvist på Piteåtidningen och höra vad han säger inför kvalserien och om Piteås "bragd".

* * *

Twitter fortsätter att leverera. Jag bjuder här nedan på Jons twittersurr med TV4-journaluisten Johan Edlund från Stöcke. Det verkar som att Jon kan vara tillbaka snabbare än vad vi trott tidigare.

Johan Edlund @JohanEdl

Hur är axeln?

jon palmebjörk @jpdullain

tack för omtanken! Det är ok förutom smärtan, första beskedet positivt så hoppas på en rejäl smäll bara! Vill inte missa detta!

Johan Edlund @JohanEdl

Skönt. Ser framemot matcher här i närheten av Stockholm. Kämpa. 

jon palmebjörk @jpdullain

tack väldigt:)!! Är alla lövare i landet värda , att vi får spela de stora matcherna igen! Björklöven hör hemma i högre serier!

Så här säger Jon själv till Palmebjörk & Doktorns blogg på svt.se.

Jag är optimistisk, det känns mycket bättre än vad jag först trodde, säger Palmebjörk till POD-redaktionen.

– Axeln fick en smäll, men det lutar åt att jag kan spela vidare. Jag hoppas det och ska göra allt jag kan för att det ska bli så, säger Lövenstjärnan, som är vid gott mod.

– Jag är jävligt glad över att vi tagit oss till kvalserien.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Eriko

    Nåt nytt om Jon? Har läst en massa på Twitter å tycker inte det låter allt för muntert. Om han trott på spel hade han nog sagt så. Vi får nog va nöjda om han kommer tillbaka till dom sista matcherna. Hoppas det inte är försent bara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.