Vita Hästen sparkar Klüft

 "Kändistränaren" Patrik Klüft får gå från Vita Hästen med omedelbar verkan.

– Vi ser olika på hur elitidrott ska bedrivas, säger Hästens vd Fredrik Jensen i ett pressmeddelande från Vita Hästen idag.

Klüft fick alltså reda på beskedet morgonen efter att hans Hästen besegrat Huddinge med 5-2 på bortais. Ni kan läsa min artikel på sportnu.se om det hela här.

Eftersom det är Klüft det handlar om så har naturligtvis kvällstidningarna hakat på.

Ni har expressens artikel här och aftonbladets här

Naturligtvis har ingen part från media pratat med Küft än så länge. 
Locket på är ju ett poppisuttryck just nu.

Vi har fått nöja oss med pressmeddelandet och Fredrik Jensen.

* * *

För mig låter det här bara märkligt.Framförallt tidpunkten.Mitt i en kvalserie.

Om nu Jensen och Klüft har så olika syn på hur elitidrott ska bedrivas. Borde man inte upptäckt det redan i grundserien, allettan eller i playoff?

Klüft har ju trots allt lotsat Hästen till seger i samtliga ovan nämnda serier.

Visst nu ligger Hästen lite pyrt till men det är egentligen bara en match som gått fel. Att förlora, om än efter straffar hemma mot Piteå var väl inte okej om man har tänkt gå till Allsvenskan. Men, man sparkar väl inte någon för en dålig match?

Det är inte italiensk fotboll på Sicilien och Samparini vi pratar om…

Att förlora borta mot Tingsryd är ingen skam och i går blev det seger mot Huddinge.

Nu kommer Per Hånberg in istället och visst han har erfarenhet från allsvenskan, senat Almtuna som han räddade kvar i allsvenskan. Frågan är dock: Vad kan han uträtta så här sent som inte Klüft hade gjort om han fått stanna?

Det ligger något bakom det här som luktar surt. Det måste ha varit illa mellan Klüft och Jensen ett längre tag. Det lär ju komma fram om/när Klüft uttalar sig.

Förändrar det här då Lövens chanser att gå upp? Jag tycker att det gör det i positiv riktning. Att det är kaos i motståndarklubbar är i grunden bra.

Sen skulle jag vilja ifrågasätta regelverket från hockeyförbundet.

Ska en tränare verkligen kunna se till att ett lag (Tingsryd) åker ned i en kvalserie och sedan efter transferfönstrets stängning kliva in i ett lag i den kvalserien och möta samma lag igen. Det luktar surt det med.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Spud

    Vi som sett Hästen i år har hela säsongen sett att det saknas något. Alla linjer i spelet som fanns tidigare under Kungen är som bortblåsta, och allt kan inte skyllas på att Macke E och Högga försvann. Hjärndöd, fysisk, fullfartframåt hockey har stått på programmet i år.

    Enligt ryktena är det här något som även spelarna velat så att det skulle bli sämre är jag inte säker på.

    Vad jag däremot är säker på är att Löven spelar allsvenskt nästa år. DET tycker jag är skitkul för ni hör verkligen hemma i nån av de högsta serierna. Hoppas att det blir Hästen som gör er sällskap dit men det tror jag inte.
    Oavsett vem som står i VH-båset så är vi helt enkelt inte tillräckligt bra i år – vi skulle gått upp förra året…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.