Jon: ”Fantastiskt att vara tillbaka”

Han var tillbaka Jon Palmebjörk. I ett par byten såg han ganska het ut och skapade en del, men sen föll han ur matchen litegrann.

– Det kändes helt okej från början även fast jag inte spelat på 12 dagar, men framförallt var det fantastiskt att vara tillbaka, sa Jon efter matchen.

– Sen bygger min spelstil numera på att jag vågar gå först in i situationer och jag kände av axeln något ju längre matchen ledde och blev lite passiv. Tillslut när vi gjorde 3-1 valde jag att kliva av, säger han.

Spelar du nästa match?

– Helt klart. Nu ska jag inte missa några fler matcher.

Vi få hoppas att Jon snabbt kommer helt tillbaka. Han behövs och det syntes efter ett par byten att han inte riktigt hade den där sista speeden och dessutom var skottet hämmat av axeln.

* * *

Till matchen. Björklöven gör ingen stormatch. Dom inleder ganska svagt och första sex-sju minuterna är inte som dom var mot Karlskrona. Inte heller publiken var lika magisk just då. Man blev lite bortskämd efter matchen mot Karlskrona där det var helt fantastsikt första minuterna.

Björklöven spelade upp sig och dominerade matchen utan tvekan. Dock så missades det allt för mycket. Nicke Johansson var en av de stora målsumparna. Missen i slutet på andra perioden med öppet mål var nästan komisk.

Han skakade på huvudet när han åkte mot båset efteråt. Han var dock inte ensam.

Nicke tar sig ändå till chanserna och då kommer dom att sitta för eller senare.

– Vi gör en helt okej match. Huddinge är troligen det mest spelskickliga lag vi mött i år. Dom satte oss inför en del utmaningar när dom försökte spela sig ur många situationer där andra lag bara dumpat, sa Jensa efteråt.

Både han och Huddinges tränare var ense om en hel del. Delvis att Löven hade bra press i första perioden och borde gjort fler mål men också att andra perioden inte alls var så ojåmn som skottens säger.

– Vi vann skotten med 18-5 men dom fick komma förbi pressen och hitta in i mitten för många gånger, sa Jensa.

– Jag tycker att vi spelade upp under andra perioden och blev ännu bättre i tredje,sa Mellberg.

* * *

Avgörande blev ju utan tvekan förstakedjan med Linus Boström, Johan Jarl och Joakim Vikström. Nu har jag redan skrivit två artiklar och en videointervju på det temat men visst var det kul att se.

Dom gjorde dessutom snygga mål. 1-1 satt rakt upp i krysset av Linus efter fint snirklande av Vikström före, 2-1 satt distinkt av Jarl efter att Linus spelat lite fotboll före då Huddingebacken höll hans klubba och 3-1 var inte fy skam det heller.

Noterbart är helt klart att Jarl och Boström delar poängligaledningen i kvalserien just nu på fem pinnar.

Segern innebär att Löven nu leder kvalserien och precis det jag var inne på efter förra matchen sa Mellberg på väg från presskonferensen.

– Löven är det bästa laget i kvalserien, utan tvekan. Inget av de allsvenska lagen har imponerat på mig. Det skulle förvåna mig stort om Löven inte går upp, sa han.

Lite märkligt att det blev så pass nervöst till slut med tanke på alla lägen Löven hade. Det var med hjärtat i halsgropen som man såg de sista fem minuterna. Löven visade dock hjärta och slängde sig på allt.

I slutändan är det ändå bara poängen som räknas. Vem minns att Huddinge var nära i fjärde matchen om Löven går upp?

* * *

Avslutningsvis så tar vi en titt på de andra resultaten:

Piteå – Tingsryd 2-3 e.fö

Piteå vinner skotten med 34-25 och då förlorade man skotten i tredje och förlängningen med 11-5. Det är helt klart starkt att Piteå lyckas lugga Tingsryd på poäng. Jens var dock inte förvånad.

– Dom flesta kommer att tappa poäng uppe i Piteå. Dom är skickliga och framförallt där, sa han.

Vita Hästen – Karlskrona 4-0

Hånbergeffekten kickade igång direkt. Den här segern spetsar till vad jag tror blir kampen om andraplatsen bakom Löven. Janne Karlssons gäng får det inte lätt att ta en plats tillbaka till allsvenskan.

Noterbart att den omstridde "spelarfrun" Jennifer Husens sambo Erik Rosen pytsade. Han verkar få fortsatt förtroende trots twitterflödet.

Etiketter: , , ,