Twtitterstormen efter Klüft

Jag vet inte om ni har följt twitter runt sparkandet av Vita Hästens tränare Patrik Klüft. Om inte så får ni här en liten sammanfattning av vad "spelarfrun" Jennifer Husen tyckte om det hela.

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar

Ska man våga skriva något Klüftigt om Vita Hästens beslut att sparka tränaren?

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar

Drömde en så jävla obehaglig dröm att min kille spelade i en klubb där lönen aldrig kom i tid och att ledningen sparkade folk hur som helst.

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar

Boken "Hur du får din tränare att ge dig alla möjligheter och sen hugger honom i ryggen" skriven av en ödmjuk Hästen-spelare. Utgiven: 18/3

Sen ger sig Malmöbloggaren MrMadhawk in i diskussionen.

Johan Svensson @MrMadhawk 18 Mar

Man kan ju undra vad Vita Hästen tycker om att spelarfrun @JenniferHusen sågar klubben skaaapligt 😉

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar

@MrMadhawk lär väl som vanligt bli ett jävla liv. Dock viktigt att nämna att det jag skriver inte är något @erikrosen87står för.

Johan Svensson @MrMadhawk 18 Mar

@JenniferHusen @erikrosen87 Spontant kan jag ju känna att utan Erik Rosén, så hade du inte haft någon inside alls. Så han är rätt inblandad.

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar

@MrMadhawk oavsett, mina åsikter, mina tweets.

Johan Svensson @MrMadhawk 18 Mar

@JenniferHusen Härligt att du ger laget chansen till lugn och ro (i den mån det går) och ge klubben bra förutsättningar i resten av KS.

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar

@MrMadhawk har svårt att se att mina tweets påverkar förutsättningarna i KS.

Jennifer @JenniferHusen 18 Mar Nu lämnar vi det här ämnet, blickar framåt & hoppas på att Hästen tar sig till Allsvenskan. Tack @patrikkluft för allt stöd under säsongen!

Vi avslutar dock med den uderbara passningen som kom lite senare.

Jennifer @JenniferHusen 18h @viktorgibbs blåsväder? om jag gått ut med vilka som uppmanat mig att Twittra skulle du fått se på blåsväder.

* * *

Jennifer Husen har skapat lite storm. Hon är dessutom för övrigt helt fantastiskt både underhållande och skicklig på att twittra. Scrolla ned ochmläs på hennes teitter så får ni se.Hon är alltså sambo med Hästens back Erik Rosén om ni inte fattat det.

Det är ju tydligt att alla inte är överrens inom Vita Hästen att det var det bästa beslutet att sparka Patrik Klüft, även om naturligtvis det fanns några spelare som inte älskade honom.

Angående det ekonomiska om att spelarna inte får sin lön i tid så som det stämmer skvallrar det om en klubb ur balans ekonomiskt. Spelarlöner brukar nämligen vara bland det första man betalar. Då är det enklare att släpa med fakturor till kommun, småföretag m.m.

Får spelarna inte lön blir det grinigt och det påverkar resultatet. Det gör de ju inte på samma sätt om kommunen eller företag inte får betalt. Därför kan vi konstatera att Vita Hästens ekonomi inte är den absolut bästa.

I somras rapporterades om att att Vita Hästen hade mellan tre och fyra miljoner i skulder. Den största fodringsägaren var visserligen kommunen med 2,4 miljoner och dom lär ju inte tippa omkull klubben. Går Hästen upp till allsvenskan så måste dom kunna visa upp ett positivt eget kapital nästa bokslut för att få elitlicensen. Det kan bli tufft.

Så här i efterhand kan man ju konstatera att det är en jävla röra i Vita Hästen just nu, vad än ledningen säger. Det kan inte vara bra för laget så här i kvalserien.

När det gäller Löven och deras ekonomi så har jag sedan Bertil Hammarstedt klev in i klubben inte hört ett knyst om försenade spelarlöner. Löven har betalat det dom ska som dom ska de senaste åren.

Visserligen redovisade klubben ett negativt resultat i fjol och har budgeterat negativt även i år, men det är som jag tidigare skrivit normalt när man siktar på att gå upp en serie.

Ett stort MEN är att Löven har ett stort eget kapital och är därav ekonomiskt trygga.

Sedan ser jag att juniordebatten har blossat upp här i bloggen.

Jag ska reda ut vad jag tycker och tänker där. Dessutom ska vi ta ett snack med klubben om hur dom ser på framtiden från tidningens sida. Jag återkommer i ärendet.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.