En klack i hallen

Det börjar närma sig helt klart. Redan på söndag kan Löven blir klara för Allsvenskan även om det med stor sannolikhet dröjer till onsdag eller fredag.

Att Löven tar sig till Allsvenskan börjar jag bli än mer säker på och det främst på grund av det som hände på andra platser än Björkängshallen.

* * *

I Björkängshallen var det Löven som regerade. Framförallt på läktaren då.

"En klack i hallen, bara en klack i hallen"

Inte varje dag man får sjunga den på bortaplan.

Ska vi tro att det var mellan 600 och 800 lövare i Björkängshallen i går?

Egentligen är det helt sjukt. Intresset för Björklöven är så stort att man bara häpnas över det gång efter gång.

* * *

Då värmde faktiskt inte spelet lika mycket som publiken. Det tog till andra perioden innan Löven verkligen kom igång.

I början fick Huddingen matchen dit dom ville med rena hawaiihockeyn.

Den passar inte Löven. Då får dom inte ut något av sin tyngd eller bred.

Det blev det ordning på till andra perioden där Löven prakerade bussen i offensiv zon.

Snabbt uppfattat av Huddinges tränare att ta time out en stund efter 0-1 målet.

Det hade kunnat bli både 2. 3 och 4-0 om inte matchbilden hade förändrats.

Nu tog sig Huddinge tillbaka in i matchen igen.

1-1 var en kalldush som hette duga men samtidigt inte helt galet orättvist just då. Huddinge var bara och skapade lägen hela matchen förutom just den där delen av andra perioden.

Därför var det starkt att löven kunde samla kraft och vinna till slut.

– Det visar vilken karaktär vi har i laget. Vi bara maler på och är tunga att möta. Normalt tröttnar motståndarna och viker ned sig. Där måste jag säga att jag imponeras av Huddinge. Dom spelar på tre femmor men orkar hålla uppe spelet i stort sett hela matchen, sa Jens Öhman efter matchen.

Huddinge är ett märkligt lag. Dom vågar stå upp, spela sig ur situationer och fortsätter att skapa mot Löven. Jag tror inget lag på hela säsongen har vågat att spela så här mot Löven. Både Olof Mårs och Stefan Andersson höll med mig om det.

– Huddinge är nog det bästa laget vi mött offensivt i år, sa Mårs.

– Det är lätt att underskatta Huddinge men dom är riktigt starka frammåt. Alla kan definitivt tappa poäng mot Huddinge i den här serien. Jag har spelat här flera gånger och det är aldrig enkelt, sa Stefan Anderson.

* * *

2-1 målet beskrivs bäst i min artikel på sportnu.se men det var helt kalrt Stefan Anderssons mål. Han spelade helt eneklt biljard med Mårs skridsko.

Sen blev det ganska galet på slutet. För andra gången mot Huddinge bara slog Löven ifrån sig, kastade sig och täckte skott, spelade bara på resultatet. Helt klart ovant att se Löven göra det.

* * *

Domaren hade inte sin bästa dag. Nu pratar jag inte specifikt om bedömningarna utan det faktum att han kom ivägen för spelet typ tio gånger. Gunnar Johnsson bredvid mig var påtagligt upprörd under matchen.

När det kom till bedömningarna så hade Alexander Sundström en ryggsäck hela matchen. Något Jens Öhman kommenterade så här.

– Susse gjorde en bra match. Han bar ju på dubbel kroppsvikt hela matchen.

Att Löven hade fler utvisningar ärn Huddinge, nej det köer jag inte.

Nicke Johansson blev kraftigt hakad frammåt men när han sedan petade lite i mittzon åkte han ut.

– Vi har haft honom tidigare och då har han varit riktigt bra. Idag var vi väl inte överrens om alla domslut om vi säger så, sa Jensa.

* * *

I korridoren utanför omklädningsrummet efter matchen stod inte bara media, tränarna och spelarna. Jocke Fagervall och Jens Hellgren hade tagit sig från Västerås och brinnande kvalserie till Björkängshallen.

Jag snackade aldrig med de före detta Löventränarna. Kollega Johnsson gjorde det före matchen.

– Klart att man bryr sig. Löven ska ju inte vara i division-1 så då får man åka och kika så att grabbarna fixar det här, ska Fagervall ha sagt före matchen.

* * *

Huddinge har prducerat många duktiga hockeyspelare genom åren. En av dom träffade jag och kollgea Johnsson innan matchen. Vi var på någon lokal Pizzeria i Huddinge och när vi satte oss började Sanny Lindström surra med oss.

Han är ju skadad och missar resten av säsongen med sitt Färjestad så han passade på att hälsa på förräldrarna hemma i Huddinge och kika på sin moderklubb.

Han frågade lite om Löven och vilka som spelar där nu. Mest förvånad var han över Kingen.

– Spelar han fortfarande. Det visste jag inte, sa Sanny.

Han framförde att Löven hör hemma på högre nivå än division-1. Speciellt med det intresset och den stora publiken som finns.

– Jag tror att många lag i Allsvenskan jublar om Löven går upp. Vem vill inte åka dit och lira, sa Sanny.

* * *

Piteå slog alltså Tingsryd i Nelson Garden Arena med 3-0.

Oskar Sehlstedt tog 46! skott och Pär Lindholm gjorde tre mål.

Det är helt galet och det gör att Löven faktiskt kan bli ett allsvenskt lag redan på söndag. I och med att Karlskrona slog Hästen så är det faktiskt så.

Seger för Löven, förlust för Karlskrona borta mot Piteå och max en poäng för Hästen hemma mot Huddinge. Då är Löven allsvenskt.

Naturligtvist så var det klyschor som vi tar en match i taget. Det gäller att fokusera på nästa matcj. Vi kollar inte på tabellen….mmm ZZZzzzzzzz.

Lövenfansen kollar på tabellen. Den ser bra ut, hur man än vrider och vänder på det ur gröngul vinkel.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Rille

  Om jag inte tänker tokfel så räcker det med att Löven vinner och Karlskrona förlorar för att Löven ska bli allsvenskt på Söndag. Tingsryd och Vita Hästen ska ju mötas en gång till så de kommer ju att sno poäng av varandra. Känns inte helt omöjligt ändå, tror inte vi tappar i vår hemmaborg och att ta poäng uppe i Piteå är ingen promenad i parken. Känns riktigt bra det här!

 2. Peter Carlsson

  härligt…skulle bara säga att det räcker med 3pinnar mot tingsryd samtidigt som piteå tar 3 pinnar då är det klart!!!! då kvittar det om hästen tar 3 pinnar…..då kan vi förlora dom 2 sista men ändå gå upp!!!!!

 3. JämtLövet

  Låt mig se om du inte har fel! Om Löven vinner mot Tingsryd så har vi 18p och om karlskrona torskar har de ju 11 poäng om Vita hästen tar 3 poäng så har de 13p vilket innebär följande att tabelen ser ut så här…. 1a Löven 18p 2a Tingstyd 13p 3a Vita Hästen 13p 4a karlskrona 11p 5a Piteå 9p 6a Huddinge 8p….Alltså innebär det att Karlskrona inte kan nå Löven utan kan max nå 17p. Vita hästen och Tingsryd kan båda nå 19p men inte båda samtidigt då de har varandra att möta. Vilket gör att 1 lag tar 3p eller 2p det andra 1p eller 0p detta ger att med 2 matcher kvar så når ett av lagen max 19p och då det andra max 16p eller 18 respektive 17p. Summan av det är att om Piteå och Björklöven vinner I nästa omgång så spelar det ingen roll hur det går mellan Vita Hästen och Huddinge vi är klara då om jag nu fått allt rätt i mitt huvud………………Men det är lång väg kvar så ett steg i taget. Vi ska upp igen.

 4. Åskådare

  Tror att läsarna ändå är mera intresserade av att veta hur då såg på Martins förehavanden på isen(än vad pizzabesöket gav) med flera spelares – mot bakgrund av vad du tog upp i ditt tidigare inlägg (2013-03-26 – glädjevrålet som lyfte taket). Avslutningsvis över till något om baklängesmålet som inte kom med i din rapportering ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.