Linus Boström: ”Har högre ambitioner”

Direkt efter gårdagens avancemang samlades fansen på Schlagerklubben i centrala Umeå. Vid midnatt anslöt Lövenspelare- och ledare och firade tillsammans med fansen. Jag snackade lite bland annat med Linus Boström, en av många som verkligen brinner för Björklöven.

 
– Ja, men det gör jag nåt så in i helvete. Jag har varit aktiv sedan jag var tre år, följt alla derbyn, varit i arenan alla dessa år.
– Nu hamnade Björklöven i en situation, i en serie som inte är värdig publiken eller staden för fem öre. Men det är svårt att ta sig upp, till slut lyckades vi dock.
 
Vidare förklarar han hur det gick vägen. 
 
– Vi fick in en sportchef med sunda värderingar. Vi har byggt en stomme och sen kom Alexander Sundström och Alexander Hellström hem och visar alla i stan och framför allt alla i gruppen att i år kommer det att hända och nu står vi där. Det är helt sjukt.
 
Jämförelsen har gjorts för, men Djurgården i stället för lag som Kalix. Rätt stor skillnad?
 
– Jamen jäklar vilken skillnad. Nu är det professionell hockey, inte amatörhockey vi snackar om.
– Men Björklöven har högre ambitioner än så, även om vi nu är en bit på väg. Det känns löjligt att ens prata om elitserien nu när man spelat division I, men vi vill högre, det är ett uttalat mål.
 
Är det ens lönt att fråga om du vill förlänga kontraktet? (En självklarhet?)
 
– Jag är Björklövare.
 
Vidare passar han på att hylla fotbollspelaren Erik Lundström (Umeå FC).
 
– Du måste skriva att Kung Erik har inspirerat mig.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.