Kontraktslösa potentiella hemvändare

Silly Season är igång och spekulationerna haglar runt om i Umeå och övriga hockey-Sverige. Vad kommer att hända i Björklövens trupp till nästa säsong? Gällande potentiella hemvändare har jag knåpat ihop en liten lista med spelare vars kontrakt har gått ut och skulle ses som en klassisk hemvändare, antingen på grund av att han har Löven som moderklubb eller har spelat i föreningen och satt sina spår i fansens hjärtan.

Mats Lavander, c/f, 33 år, spelade i Löven 2001-2007. Sen dess: Luleå & Brynäs.

Johan Forsberg, f, 27 år, spelade i Löven 2006-2009. Sen dess: Skellefteå.
 
Stefan Öhman, f, 36 år, spelade i Löven 1995-1999. Sen dess: Modo, Tappara, Blues, Oskarshamn.
 
Daniel Sondell, b, 29 år, spelade i Löven 2003-2005. Sen dess: Skellefteå, Modo, SaiPa, Rögle.
 
Johan Svedberg, b, 33 år, spelade i Löven 2007-2010. Sen dess: Leksand.
 
Patrik Nevalainen, b, 26 år, spelade i Löven 2004-2008. Sen dess: Lukko, Timrå, Malmö, Almtuna.
 
Maksim Matushkin, b, 23 år, spelade i Löven 2007-2010. Sen dess: Nybro, Oskarshamn.
 
Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. Jan-Erik Brännström

  Hej Emanuel
  Din kartläggning är intresseant. Det finns några fler möjligheter som jag kommer till senare. Min åsikt om dina ideer.
  Mats Lavander. Närmast en legend i Löven. Räcker inte riktigt i Elitserien längre men skulle göra succe hos oss.
  Johan Forsberg. Jag tror faktiskt att han längtar tillbaks till oss. Inte riktigt blommat ut i Skellefteå. GD favorit hos oss.
  Daniel Sondell. En riktig lirare, jätteförstärkning. Kan dock vara svår att få hem eftersom det var Löven som sparkade ut honom.
  Patrik Nevalainen. Välkommen hem och jag tror att han kan vara lättats att komma överens om.
  Maksim Matushkin. Duktig back men något tveksam om han har någon förbättringspotential i sitt spel.
  Johan Svedberg. Jag tror han vill prova elitserien.
  Daniel Rahimi. Har vuxit i Linköping och blir förmodligen för dyr.
  ”Ragge” Olofsson, Piteå. Han visade i fredags att han fortfarande håller några år till. Kan vilja toppa sin karriär hos oss igen.

  Nog för idag.

 2. Olof

  Alla namnen du nämner känns intressanta! Jag vill ändå se att de behåller så många som möjligt av dagens lag! Behåll absolut de yngre lovande! Jag tror faktiskt att man kan behålla så mycket som 10-12 spelare från laget även om jag sett att en del bloggare endast tycker Max 5 spelare håller allsvensk klass! Jag skulle gärna värva ett par av dom namnen som du nämner, Levander är självklart superintressant men Sondell vore ju inte heller helt fel även om det känns som ett långskott! Kortfattat, behåll en bra stomme, värva tre riktigt vassa rutinerade med lövenhjärta! Värva två mycket unga supertalanger, ex Victor Öhman -95 Modo J20 (tränarens son som skulle få en bra språngbräda i allsvenskan… har för övrigt gjort tre elitseriematcher), Daniel Muzito Bagenda -96 Modo J 18 och slutligen krydda med ”Piteå supertrio” ; Pär Lindholm, Joakim Högberg och Daniel Olofsson! ”Snälla Löven, ha inte för bråttom och tänk långsiktigt, då kommer vi gå upp kortsiktigt” /Olof

 3. Enskedelövare

  Intressant läsning…!
  Hoppas att ”löven” fortsätter på samma väg som vi har gjort med spelare med hjärta för klubben och behåller kontinuiteten med att behålla i stor del av laget.
  Värva hem några hemvändare som höjer laget.
  Krydda med 1-2 nordamerikaner.

  Vill inte att vi får hybris och värvar hem ett helt nytt lag,vårt lag har kvalite och kämpar för varandra och har spelat med varandra länge,alla kan sina roller.
  Sånt kan aldrig ersättas med ”kvalitespelare”.

  Hockeygymnasiet kommer att blomstra nu när vi är uppe igen och kommer att ge oss spelare på sikt,vi har bra talanger i klubben,nu kan dom stanna kvar i klubben.
  Hoppas att blixt kan få en hyfsad budget och se till att alla kan få satsa 100procent på hockey(dvs bli proffs).

 4. sydtobba

  Nu blir det en rolig tid – silly season. Det gäller att snickra ihop Lövens trupp med spelare som passar in socialt, har ett stort Lövenhjärta, men också de som kan tillföra spetskompetens och har erfarenhet av spel i HA och Elitserien. Vi behöver framförallt bra backar och då blir väl Daniel Sondell och Patrik Nevalainen bra alternativ plus att man kunde få behålla Alexander Hellström (bli kanske dyrt?). Maksim Matushkin har ju utvecklats i Oskarhamn och kunde kanske bli ännu bättre i Löven. Mats Lavander som center och lagkapten räknar jag kallt med. Lavanders motivation kanske också återuppväcks hos oss.
  Sedan hoppas jag att vi på något sätt kan få Jens ”Doktorn” Persson att orka ett år till trots sin nyblivna läkarstatus. Vi behöver även en kompetent målvakt när kanske(?) Petter Sandström slutar, varför inte Tingsryds Michael Zajkowski som har ett förflutet hos oss?
  Samtidigt blir det en balansgång att inte rensa för hårt i truppen eftersom lagsamanhållningen varit lite av Lövens adelsmärke.
  Tillsist tror jag att man ska ta en liten titt i talangfabriken Huddinge som borde ha en och annan godbit att erbjuda. Däremot tror jag inte att vi ska jaga transatlanter som jag har förstått att många HA och Eliteserieklubbar tänker göra. Sånt får köpelagen Växjö Lakers och Karlskrona HK ägna sig åt.

 5. janne

  Hoppas Löven lär lite av Schtaan nu och väljer hungriga 18-20-åringar. Men jag tror stenhårt på Blixten och Jensa som har en stark stomme att bygga vidare på. Tusen hemska dagar är över och finns det nån rättvisa såg vi den i fredagskväll! Leksand, Asplöven och Malmö har alla fått sina gratis bananskal till skillnad från vårt lag. Och dessutom har vi ett otroligt publikstöd som kan ta oss högt upp i allsvenskan.

 6. Patrik

  Behåll så många som möjligt ! Gissar att någon/några lägger skridskorna på hyllan & dessa SKA ersättas med Lövenhjärta(Lavander, Sondell, Neva,Matuch….osv).
  Jag vill INTE ha några ”plånbokslirare” ! ..been there , done that !
  Bygg vidare på detta underbara lag ! Finns fortfarande utveckling & potential att kliva vidare ännu ett steg inom 5 år.
  Förhoppning på många förlängningar istället för nyförvärv !!

  / Det är vi som är Björklöven !

 7. 99

  Jag tror inte det finns någon risk att dom kommer spendera för mkt, dom har förhoppningsvis lärt sig av sina misstag. Dessutom gillar jag verkligen Jimmy Blixt, verkar arbeta på ett smart sätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.