Tillbaka i vardagen

Sitter i skolan och bör egentligen förbereda mig här genom att läsa diverse böcker (immaterialrätt, suck), men det känns väldigt ointressant just nu måste jag säga. Jag likt alla er andra har inte mycket annat än hockey i skallen…

Den gångna helgen var fantastisk för alla Björklövare. En helt magisk fredag med avancemang och allt vad det innebär följdes upp med trevligheter hela helgen. Redan andas optimism inför framtiden, vilka ska värvas? Siktar Löven på playoff uppåt? När nås Elitserien? Men framförallt tror jag att många har kännt en stor lättnad. Att ta sig upp från division I är i praktiken näst intill omöjligt, men på det tredje försöket klarade Björklöven av att gå hela vägen tillbaka.

Det här kan låta vansinnigt, men med facit i hand är jag övertygad om att dessa tre "hundår" har varit oerhört nyttiga för Björklöven som förening och intresset runt föreningen. 

De sista åren i allsvenskan var allt annat än bra. Det var kaos internt i föreningen, sportsligt uteblev framgångarna och publikintresset sviktade. Det sista allsvenska året, 2009/10 landade Björklöven sportsligt tredje sist i HockeyAllsvenskan, tre poäng från att måsta kvala sig kvar. Samma år hade Löven ett publiksnitt på 2461 åskådare per match. I höstas, i division 1 A hade man en bättre siffra, 2503 åskådare per match. Det är egentligen helt sjukt. Slår man ut publiksnittet över hela den här säsongen landar siffran på 3189 åskådare per match, vilket hade varit sjunde bästa siffran i årets HockeyAllsvenskan som var fylld av klassiska lag och NHL-spelare.

Under dessa tre år har otroligt mycket positivt hänt i Björklöven. Den första säsongen blev något av ett mellanår, vilket jag tror behövdes innan den riktiga satsningen kunde ta fart. Allt det gamla började rensas ut och man fick börja om på noll igen. Till säsongen 2011/12 började det satsas på riktigt. Man tänkte långsiktigt och lockade hem hemvändare med hjärtat i klubben samtidigt som ledarorganisationen tog fart. Jimmy Blixt klev in som sportchef och har sedan dess jobbat väldigt professionellt och aldrig snackat mer än han arbetat, vilket kanske var ett problem förut. Under resans gång (dessa två år) har intresset höjts för föreningen igen, vilket både märkts på publiken, läs ovan, samt sponsormässigt (Baltic inte minst).

Nu är Björklöven tillbaka i HockeyAllsvenskan. Man är en ruggigt fräsch förening skulle jag vilja uttrycka det. Årets spelartrupp utgör en bra stomme i Allsvenskan, många spelare brinner för klubben och har inte nåt sin peak i utvecklingskurvan än. Björklöven som förening är högt rankad i Allsvenskan, i min värld på övre halvan gällande lag som spelare vill spela för. Lyckas Jimmy Blixt och company med spelarrekryteringarna nästa år är jag övertygad om att kvalserien nedåt är ett minne blott, utan att snarare en mittenplats, eventuellt en playoff-plats uppåt kan vara möjlig. Detta trots att serien är mycket bättre än när Löven var där sist.

Björklöven är tillbaka i svensk elitishockey, där laget hör hemma.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Clabbe

    Häller med. Detta har nog varit nyttigt, men inte så kul. Gläds åt att vi nu lämnat bakgården. Hoppas verkligen att man sansar sig och ser långsiktigt på detta. Helre 2 lag bakom sig och kvar i allsvenskan än play off och sedan konkurs. Vill aldrig mer se Löven i ettan…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.