Det händer saker

Russ Moyer sägs vara klar för Oskarshamn, Mora ligger risigt till, Björklövens budget ökas med 6-8 miljoner. Man kan ju klart säga att det händer saker.

Gällande Björklövens spelartrupp lär dock inget hända (förutom då Moyer) innan budgeten är satt och Jens Öhman skrivit på.

Men trots det kan man ju spekulera hejvilt i vad som kommer hända. Nedan följer mina reflektioner kring Lövens lagbygge.

I det stora hela handlar det om att ersätta ungefär 6-7 platser i truppen med spelare av bra allsvensk klass.

Målvakter:

Kvar: Daniel Wälitalo, Marcus Evertsson.

Nya: En förstamålvakt.

Lämnar: Petter Sandström.

Kommentar: Daniel Wälitalo har visat nu i kvalserien att han är en stabil målvakt och toppade det genom att hålla nollan mot Piteå i sista matchen. Men det krävs mer. Jag vill se en etablerad målvakt, alternativt en supertalang till målvakt, ta förstaspaden och ha Wälitalo som utmanare till honom. Marcus Evertsson kan mycket väl fungera som tredjemålvakt. Petter Sandström tror jag inte spelar med Löven nästa säsong.

 

Backar:

Kvar: Alexander Hellström, Karl-Johan Lundström, Stefan Andersson, Oscar Molin.

Nya: 3-4 backar.

Lämnar: Russ Moyer, Martin Johansson, Jesper Ericson, Alexander Eriksson, Isak Ahrling.

Kommentar: Alexander Hellström kommer inte sakna anbud från lag i högre divisioner, men jag tror att det kommer krävas ett riktigt saftigt kontrakt och en rejäl utmaning för att han ska lämna Löven nu. Om Björklöven lyckas få ihop ett hyfsat kontrakt i Hellström-mått (det är mycket pengar, killen kommer ju från KHL) tror jag han stannar i klubben han älskar. Stefan Andersson har varit Björklövens bästa offensiva back och kommer göra bra ifrån sig i Allsvenskan också. Vidare är Karl-Johan Lundström en stabil allsvensk back och jag tycker faktiskt att Oscar Molin har spelat upp sig under den gångna säsongen och är värd en plats i backbesättningen, om inte annat som typ sjundeback.

Martin Johansson tror jag lägger av nu, han fick vara med och bära upp Löven till Allsvenskan igen och vill nog sluta med flaggan i topp. Han blir ju dessutom 38 om en vecka. De andra tre (Ericson, Eriksson och Ahrling) får nog söka sig till andra klubbar. Jag tyckte att Ahrling var riktigt bra de matcher han fick våren 2012, men i år har han ju knappt spelat i Löven. Han besitter dock potential.

 

Forwards:

Kvar: Jon Palmebjörk, Olof Mårs, William Quist, Jens Persson, Linus Boström, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Marcus Lundberg, Alexander Sundström, Nicklas Johansson, Emil Wrenman, Jens Ledin.

Nya: 2-3 producerande spetsspelare.

Lämnar: Johan Jarl, Mikael Persson-Riis, Zebastian Possler, Joakim Vikström.

Kommentar: Björklöven har i sin forwardsuppsättning en bra grund till en allsvensk stomme. Det som egentligen "bara" krävs är ett par spelare som matar in poäng efter poäng. Viktigt att förlänga med Alexander Sundström. Linus Boström, Jens Persson och Viktor Ekeståhl-Jonsson bör också vara prioriterade. Vill Johan Jarl fortsätta tycker jag att han förtjänar en plats. Han var riktigt bra den här säsongen, ett klart lyft jämfört med förra året.

Mikael Persson-Riis kommer nog inte få en plats i nästa års Löven. Det tror jag varken Possler eller Joakim Vikström får heller. 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. pk

  tycker det är synd att Ahrling aldrig riktigt fick chansen den här säsongen, han känns som något för framtiden.
  Sen var Jocke Vikström en av dom bättre i kvalserien om du frågar mig!

 2. janne

  Huvudsaken att Löven inte satsar fler miljoner på utlännningar, utan hungriga norrlänningar i 20-25-årsåldern ger garanterat mest för pengarna. S.k spets brukar ofta sluta med pest även om t.ex Steve Saviano m.fl låter intressant. Håller med om att förstemålvakten blir viktigast så att laget vågar spela offensivt. Skulle ju inte grina om Leksand släppte Hanses till oss + Svedberg.

 3. G.E.

  Faktasnål retorik om spelare som enligt dig får lämna. Typ citat ” tyckte Ahrling var riktigt bra de matcher han fick våren 2012 ” vidare till ” knappt spelat i löven ” – må så va. Men då borde du också känna till att han varit utlånad till Teg – hela säsongen 2012/2013 – med ett för dig utvidgat bedömningsunderlag som du verkar förbisett (inte helt ovanligt att utlåning brukar ge effekt)- som också kunde läggas till detta om potensial.

 4. Coachen

  Tycker själva att både Possler och Jocke Vikström förtjänar att få stanna. Däremot Niclas Johansson imponerade absolut inte på mig under den gångna säsongen. Hans oförmåga att stänka in pytsar kan iaf jag vara utan i Allsvenskan. Förstår inte att du anser att han duger i Allsvenskan. Possler är genuin Lövare och bygg vidare med honom. Vikström har bra energi och enligt mig inte oäven på att göra mål och hota motståndaren, så han kan också gärna va kvar för min del.

 5. Jan-Erik Brännström

  Jag håller med dig om det mesta men inte alls i målvaktsfrågan. Evertsson har ju i Teg fått den matchning han behövde och han jämte Wälitalo blir ett utmärkt målvaktspar.
  Att lägga stora pengar på en supermålvakt och ha ovanstående par på bänken tyder på en något begränsad insikt i ekonomisk planering.

  Lycka till med bloggandet.

 6. biff

  Jocke wikström tycker jag var en av få som gick rakt på mål,jag såg honom som given nästa år blir förvånad faktiskt att du inte tror på honom….Sen får vi se vad vi kan locka hit utifrån, som sagt i slutändan: Moneytalks…

 7. Emanuel Otterhall

  Svar till biff (2013-04-10 13:09)
  Jag gillar också Vikström i grund och botten. Snabb och rapp och går rakt på mål. Han kommer fram till flera lägen per match, men behöver för många klara lägen för att göra mål. Lyckas han förbättra sitt avslut och kyla framför mål tycker jag absolut han kan stanna kvar i Löven. Men då krävs klar förbättring på den fronten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.