Asplövens ekonomiska problem

 

NSDs sportchef som nyligen började twittra levererade i går igen.

Efter varje fest kommer baksmällan. För Asplöven stavas den ekonomi. Klubben kan tappa elitlicensen. Hoppet står till kommunen #twittpuck

 

Att Asplöven har svårt att uppfylla elitlicensen är väl ingen jätteskräll men vi vet ju att fler föreningar har ekonomiska problem. Mora tog hjälp av kommunen och Almtuna balanserar på en tunn tråd med negativt kapital från föregående säsong.

Dock känns det som att när Leksands "151 miljoner i skulder" IF får kliva upp till elitserien efter sin rekonstruktion. Ja, då kommer ingen att degraderas från någon av våra högsta serier om dom inte begär det själva den här säsongen.

Förbundet har så att säga skjutit sig i foten.

Alla klubbar kan hela tiden säga.

– Men kolla på Leksand. Dom fick ju…..

* * *

Jag tror alltså att Asplöven kommer att "lösa" sina problem och spela i Allsvenskan även nästa säsong. Fahlander eller kommunen kommer att gå in och hjälpa till.

Men, egentligen. Hur vettigt är det att ha ett allsvenskt lag i Haparanda. Bara reskostnaderna är ju så höga att ekonomin går i spinn redan där.

Ska du dessutom ha ett konkurrenskraftigt lag. Ja, då får du betala ännu mer.

Ska Asplöven klara sig på sikt så som allsvenskan ser ut just nu med ett kraftigt söderövetag behöver dom en bautasponsor som bara dundrar in pengar år efter år. Laget bor helt enkelt på fel ställe.

Det är i dagsläget billigare resemässigt att spela i Elitserien om man bor i Norrland.

* * *

Detta med reskostnader gäller ju även Löven.

I samaband med Piteåmatchen sa, om det var Harald Luckner, Viasat att Lövens geografiska läge kostar ungefär två spelares löner ekonomiskt jämför med t.ex. Almtuna.

Intressant konstaterande helt klart.

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. GMG

  Dock kan ju inte asplöven bli ner degraderade förrän efter nästa säsong. Måste uppvisa ett negativt resultat per den 30 april två år på raken för att det skall ske.

 2. patric ericsson

  Tänkte lite på Lövens Lagbygge!!! varför inte titta lite åt
  sundsvall som har en lite av en favorit spelare i Tobias Lindström som jag tycker var jäv…t bra förra säsongen en klok och spelskicklig Center som jag tror Löven skulle ha nytta av och han förtjänar mer än div1 (som nu sundsvall kommer att spela I..hahaha) eller vad tror du Gustav????

 3. Globe

  Ja, men stämmer det där verkligen? Flyg och tåg är ju i princip inte en krona i prisskillnad på avstånd. Buss kostar inte många kronor oavsett avstånd. Det blir förstås några fler flygresor än för mälardalslag, men man borde kunna ta bussen till de flesta matcherna.

  Hotell kostar i och för sig en del. Sedan vet jag inte om det är ens en halv lön!? Kanske blir max 300000 per säsong?

 4. Gustav Pettersson

  Svar till Globe (2013-04-21 10:29)
  Det skiljer mer än man tror även på bussresor om man måste åka från Umeå istället för Uppsala (Almtuna) till matcherna. Jag tror att det handlar om ungefär 6-700 000 kronor som det skiljer sig totalt och det får man två hyfsade spelare eller en riktigt bra för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.