Tvåårskontrakt för ”Neva”

 Redan när jag träffade Patrik i Uppsala i höstas kändes det som att det skulle bli Löven om dom bara gick upp för Umeåsonen.

– Jag skulle gärna vilja bo hemma i Umeå och att spela i Löven igen vore riktigt kul. Men jag vill helst inte spela division-1. Går Löven upp kommer jag gärna hem.

– Jag trivs egentligen bra i Uppsala men skulle egentligen vilja bo i Umeå där man känner alla, sa han då.

Det som förvånar är att det ändå dragit ut på tiden så pass långt ändå.

Enligt MrMadhawk ska kontraktet varit påskrivet sen i måndags och i dag valde alltså Björklöven att släppa "nyheten". Patrik Nevalainen kommer hem och har kritat på för två år dessutom.

Jag gillar att Löven skriver flerårskontrakt med nästan alla spelare. Det bordar för att man satsar långsiktigt. Speciellt när det kommer till en spelare med ett sånt Lövenhjärta som Patrik.

Hela 87-generationen växteupp med Löven och blev kuggar i ett Löven som sniffade på elitserien. Det är naturligt att dom alla verkligen har sitt hjärta i Löven.

Patrik var Almtunas poängmässigt bäste back förra säsongen med 21 assist. Han har erfarenhet från spela i finska SM-Liiga, sju säsonger i Allsvenskan och ett par elitseriematcher med Timrå.

Det är en klassback på Allsvensk nivå som kommer till Löven. En som dessutom har hjärtat på rätta stället. Visst värvningen var mycket väntad, på gränsen till självklar. Trots ska man inte säga något annat än att den är klockren.

Vad Patrik själv säger om att kritat på för Löven.

Det ser/hör ni bäst här.

* * *

Nu lär nästa nyförvärv släppas i morgon.

Ska vi tro på Stefan Öhman.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.