Ledin på ett år

Nu börjar laget forma sig.

Tre backar och nio forwards.

Jag hade med Jens Ledin i mitt spekaluerade lag.

Detta då jag tycker att han är så oerhört nyttig i boxplay och att stänga ned moståndarkedjor, samt att Löven har hyfsad brist på centrar. Att Jens sedan är en urlövare är bara ett plus och kanske även något som gör laget lite billigare.

25 poäng på 50 matcher i Division-1 talar ändå om att Jens inte är någon poängspruta. Han är mer en defensivt stark spelare som ändå bidrar i offensiven.

I dag presenterade alltså Löven att man förlänger med centerklippan Jens Ledin. Kontraktet är på ett år (vilket är ovanligt sett till alla andra kontrakt som skrivits).

– Jens är en llaglojal spelare som kan spela på alla postioner. Han är en duktig tekare och är bra i boxplay. Han är en defensivt skicklig spelare som är bra på att stänga ned motståndarnas bästa kedjor. Dessutom är han stark på pucken och en bra passningsspelare, säger Jimmy Blixt till Björklöven.com

Man kan väl säga att jag och Blixt är inne på lite samma linje.

Förlängningen med Jens är logisk och stabil. En lagspelare som behövs när alla andra som värvats så här långt varit prduktiva spelare med sin styrka i offensiven.

* * *

Enligt sportnu.se är även Daniel Wälitalo mycket nära kontrakt.

– Jag hade ett möte med Blixt så sent som i veckan och har fått ett kontraktserbjudande. Jag är abslut sugen på att stanna men man vill ju ha bra förusättningar för att kunna fortsätta utvecklas också. Det är en del andra klubbar som visat intresse och det är inte helt ute ur bilde, men Björklöven är närmast, säger Wälitalo.

Det känns som att det vore bra om Löven kunde knyta till sig en målvakt snart. Då J20-laget är såpass svagt så behövs nästan tre målvakter då det inte går att ha någon dubbelt om man inte värvar en J20-spelare.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.