Vilka är Björklöven nu?

Jag själv var upptagen med annat i går och har inte snackat med Jens inför den här matchen. Ingen från Lövens sida har direkt bjudit på någotuppseendeväckande inför matchen.

– Oskarshamn är duktiga när spelet böljar fram och tillbaka, de har väldigt vassa spelvändningar. Så det gäller att vara med och inte hamna i det svängiga spelet, säger Jensa till Björklöven.com

Avdelningen: Tre av fyra baklängesmål kom på kontring i bortamötet.

Och till kollegorna på pappret sa han så här:

– Det blir inga större förändringar utan det är bara att jobba vidare. Segern mot Malmö var viktig, men nu har vi lagt den bakom oss. Det är en ny match nu och allt fokus är på Oskarshamn.

Avdelningean: Slå in öppna dörrar.

Skämt o sido.

Vill ni läsa något vettigt inför matchen rekommenderas Kassmans intervju med Hållberg här.

Frågetecken för Linus Boström och Kalle Lundström

Det senare bekymmersamt med bara sex backar och med tanke på hur bra Kalle varit i boxplay sedan han kom tillbaka.

* * *

Matchen mot Oskarshamn för 12 omgångar sedan var i mina ögon den som säger allra mest om varför Björklövenligger där dom gör.

En match där Löven spelmässigt var det bättre laget och gjorde ett par riktigt fina hockeymål, men bjöd på två frilägen samt att Andrew Raycroft i princip kastade in en balja själv.

Det här var innan Löven hade hunnit så något frö av osäkerhet som det talats om i matcherna innan segern mot Malmö senast.

Då i mötet med Oskarshamn hade Löven fortfarande den fina försäsongen i närminnet och skadorna var få, egentligen bara Lavander. Då sprudlade Löven av spelglädje och det talades om ett grymt powerplay.

Så frågan är:

Vad har Löven lärt sig sedan dess?

Är Löven ett bättre eller sämre hockeylag nu?

Svaret på den första frågan är även svaret på den andra. Löven blivit ängsligare att inte bjuda på något efter att blivit straffade så brutalt under inledningen av säsongen. Boxen har blivit mindre, de täckta skotten fler, dragningarna färre och icingpuckarna fler. Björklöven har inte blivit sämre, bara mer cyniska i vad som krävs.

Löven har på 12 omgångar förvandlats från ett ganska frejdigt lag till ett lag som pratar om grisig hockey och att man hittat rätt i bortaspelet när man vunnit matcher efter skotten 19-46 (Malmö) och 13-30 (Södertälje).

Frågan är om den här förvandlingen ändå inte var ganska naturlig. Sett till spelarmaterialet med så många offensivt begränsade men ändå stabila hockeyspelare kändes det aldrig logiskt att Löven skulle blå något, förlåt att jag svär i kyrkan, Skellefteå AIK.

Jon Palmebjörk uttryckte sig så fantastiskt inför matchen mot Malmö.” inte är det där stekiga laget som åker runt och lägger flippmackor”.Det är Löven nu, alltså inget stekigt lag som lägger flippmackor.

Det Per Hållberg sa i intervjun med Kassman som jag tippsade om talar om att spelarna även ser det så:

– Det är att väl försöka ha det spel vi hade mot Malmö borta. (efter 19-46 i skott).

Sen pratade han om att täcka skott och annat sexigt.

* * *

Oskarshamn som kommer på besök är ett lag som fortfarande försöker spela frejdigt, fartfyllt med snabba spelvändningar och med långa förstapass.Dessutom med ett par riktiga spetsspelare.

Dock har det gått lite i baklås.

Josh Soares dubbades som en av seriens bästa spelare före start.

6 pinnar på 14 matcher har det blivit.

Oskarshamn var tippade i toppen efter att värvat som galningar i sommar.

Parkerar nu tia med -14 i målskillnad och 48 insläppta mål (flest i serien).

Dock så blev det seger senast mot Bofors efter att OIK kontrat sönder BIK.

– Vi har en tydlighet i försvaret vilket skapar möjligheter till snabba omställningar. Vi har ett driv på mål som vi saknat de sex-sju senaste matcherna, sa assisterande tränare Michael Larsson till Barometern efter segern.

Dessutom fick Soars göra mål, ett klassmål i fart i bortre krysset.

Oskarshamn lär inte komma som ett lag som skäms över hur dom spelar till Umeå.

Så bänka er i dag, förvänta er inga ”stekiga flippmackor” från de gröngula utan ett lag som spelar för att ta poäng, med en liten box, täckta skott, en puckmotande kanadick längst bak och förhoppningsvis någon kedja som producerar framåt.

Det är det här som är Björklöven……. senhösten 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.