Tankar efter tredje segern

Den här säsongen har Löven vunnit fem matcher under ordinarie tid.

Västerås hemma – 2-0 efter 4.47

Södertälje borta – 3-0 efter 3.47

Malmö borta –  2-1 efter 29.27

Oskarshamn – 1-1 efter en period

Västerås borta – 2-0 efter en period

Visst alla matcherna har inte varit ledningar hela tiden, men det är tydligt vad som är Lövens styrka. Att spela på en ledning.

Andrew Raycroft sa det när vi träffades i korridoren efter matchen:

– Vi har hittat hur vi ska försvara en ledning och gör det väldigt bra. Självklart vill vi göra mål också, men känner vi att vi är starka på att spela på en ledning är det inget fel med att göra det. Det handlar om att vinna och att ta poäng i slutändan.

Han har så rätt. Vinster och poäng ger nya vinster och poäng.

Jag pratade med John Lind på väg ned från presskonferensen till omklädningsrummet. Han var naturligtvis väldigt nöjd med tre raka segrar.

– Det går inte att komma ifrån det Framgång föder framgång. Allt blir lite lättare när man vinner, sa John.

Många har pratat om stolpe in och att det studsar med Löven nu. John pratade om individer som höjt sig.

– Flera av våra backar har växt av att spela många minuter. Per Hållberg mår bra av det och Stefan Andersson är i en rysligt bra form just nu. Sen gjorde Acke en av sina bättre matcher i år, är en sammanfattning av vad jag och John kom fram till när vi gick förbi Viasatgänget i ABB-Arena Nord.

Sen för andra matchen i rad var Alexander Sundströms kedja med Ekeståhl och Nicke Johansson bra. Dom var bra i defensiven och när Löven behövde luft gav dom det genom att jobba ned pucken i VIK:s zon, även om dom inte direkt skapade något.

Ska man fundera lite över Väserås:

* Borde dom inte kunna få ut mer offensivt av spelare som Caputi, Williams och Romano. Det är ruggigt skickliga spelare offensivt, men dom känns inte så effektiva.

* Andreas Lindh och Viktor Mårtensson är två skogstokiga spelare. Det är varning för diciplinärende varje gång dom är på isen.

* Västerås ligger tvåa i serien. Ändå var det halv lynchstämning på presskonferensen från Västeråspressen. Det måste värvas nu tyckte dom. Lite annan kravbild än Löven där, men då har ju Västerås seriens dyraste trupp, typ. Bäst var ordväxlingen:

Västersåsreporter: 0-2 mot Löven är ju inte mycket att skriva om. Kan du inte ge oss något mer.

VIK:s assträanre: Men skriv inget då.

Tillbaka till Löven igen.

* Kul att Wrenman fick göra mål. Det vore så kul om han fick komma igång. Det sänder så bra signaler till andra juniorer inom klubben.

* Bäckström fick göra ett par byten. Det var lite bambi, men har gjorde inte bort sig. Däremot fick han en rejäl tackling av Söderkvist i första bytet.

För den som missat videointervjun med Jon på sportnu,se

– Jag har ju missat ett par dragningar så jag gick på skott. Jag tränade faktiskt på den moven på matchvärmningen och den funkade ju.

Jon om 1-0 målet.

* * *

Marcus Lundberg åkte på en (befarad) hjärnskakning. Jag såg inte riktigt den tacklingen som ska varit den värsta.

John antydde på PK:n att det skulle varit en tackling mot huvudet. I sådana fall borde det bli ett disciplinärende.

Precis när man tyckte att det hade ljusnat så är skadesituationen värre.

Dock tror jag inte att Jimmy värvar/lånar någon back så långe backarna trivs med att vara få och så långe Löven vinner.

* * *

Starkdaum kom till Löven för ”att få revansch”

Han lär ju inte få stå när Raycroft nollar motståndare även om Razer som han kallar på TCIM var ödmjuk.

– Västerås fick inte så många bra lägen. Försvarsspelet fungerade så bra att dom hamnade utanför eller i hörnen hela tiden. Då är det lätt att vara målvakt, sa Razer efter matchen.

Något intressant han sa till mig i intervjun var:

– Vi hade en del problem med kommunikationen inledningsvis den här säsongen, men nu har vi fått 15 omgångar och nu har jag och dom andra spelarna både lärt oss att kommunicera och hur vi ska spela tillsammans.

* * *

Avslutningsvis så kan vi konstatera att jag är Lövenstörd. 3040 känns som en skitpubliksiffra i en stad med Västerås storlek.

Söderlövarna höll allafall hov. Det kändes som hemmaplan när första målet kom. ”Hela” arenan jublade typ.

Nu tar vi avstamp mot Almtuna på lördag. Det borde ju vara en lätt match i nuvarande form.

Hörde jag fjärde raka?

3 kommentarer

  1. Kalle

    Ja, gärna 3 poäng! Men det finns inga lätta matcher i den här jämna serien! Tror matchen mot Almtuna blir riktigt svår! Hoppas grabbarna går in med fullt fokus inför en match som de lätt kan tro ska bli enklare bara av vetskapen att det handlar om ett ”bottenlag” och dessutom hemmaplan! Håller formen i sig, pucken studsar rätt och grabbarna fortsätter jobba lika frenetiskt för varandra då vinner vi! Annars blir det svårt! Det finns inga marginaler…

  2. Love Björk

    Håller med om att Almtuna hemma på lördag inför 4-5000 lördagsfryntliga Umeåbor blir en tuff nöt för de grön-gula lirarna. För första gången under säsongen skall Björklöven agera ”favorit”.Med vind i seglen efter 3 raka vinster mot topp och etablerat motstånd. Det krävs nu samma sega defensivt fungerande, snudd på ihjältråkande linjestarka bortaspel mot Upplänningarna, som givetvis kommer slåss för sin överlevnad till 100%. Detta är deras ”lättaste” bortamach i år! Jag vill inte se en enda harmonisk, loj, skrattande, bekväm Lövenspelare på Lördag. Ni är inte i närheten av den klass Löven bjöd på under 80-talet. Ni är fortfarande NÄST SIST! Jag vill se samma fokuserade gäng krigare som i de 3 senaste fighterna. Lyckas man med det är man med i spelet om Play-Off platserna igen. Misslyckas man att koncentrera sig på uppgiften så kommer vi dansa med Almtuna raka ner i Kvalserien. Forza!

  3. Anders

    Håller med dig. Löven imponerade stort på mig. Och på plats så var det som du säger ”Det kändes som hemmaplan när första målet kom. Hela arenan jublade typ.” 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.