Ett sjunkande skepp

Jag såg inte kvällens match och kan inte uttala mig om den tyvärr.

Björklövens ledning har tidigare uttalat sig att dom sitter lugnt i båten.

Gör dom det fortfarande?

Det finns nämligen ett problem.

Båten sjunker.

 

8 kommentarer

  1. Kim

    Löven kan sluta komma till dem återstående matcherna, lämna WO hädanefter och hårdträna inför en kommande kvalserie.. I dagsläget skulle vi ha det oerhört tufft mot div 1 lagen.

    • Mangan

      Jävligt lätt att vara konstruktiv när ingenting händer och förlusterna radas upp på löpande band. Har full förståelse för alla som mår skit just nu. Det är snart bara martyrerna kvar. Tystnaden från styrelsen är på inget sätt ett friskhetstecken. Div 1 Here we come!

  2. Enrico

    Försök till konstruktiva tankar:

    Inför säsongen hade jag några synpunkter på lövens lagbygge och jag anser att de kvarstår.

    För små backar:
    Endast Acke har någorlunda storlek, något som bör finnas på minst en i varje backpar. Det håller inte att Stefan Andersson är lagets näst längste back med sina 183 cm. Denna spelartyp är dessutom inte extremt dyra. All cred dock till K-J som spelar som om han vore 2 dm längre, men det räcker liksom inte till med vilja för att flytta på berg.

    För få högerskjutande forwards:
    Även där är det en klar fördel att kunna ha minst en högerskytt i varje kedja, men Björklöven började säsongen med 2, Jon och Mackan, och inge nya har tillkommit då man knappast kan räkna in Enström, Lihagen eller Björklund med den begränsade tid de varit med.

    Andrew Raycroft:
    Att lägga pengar på en bra keeper är absolut inte fel, men vad har Raycroft gjort mer än spelat i NHL, har han presterat på topp där? Visst han vann Calder Trophy 2003-04, men då var han knappast rookie i mina ögon då han faktiskt spelade för Bruins under tre säsonger innan han gjorde sin säsong. Dock hade han svårt att ta plats i konkurrens med Byron Dafoe, John Grahame, Peteris Skudra och Kay Whitmore…I Toronto, Colorado och Dallas var han knappast lyckad, och den enda säsongen efter ”rookiesäsongen” som var godkänd var som reserv bakom Luongo i Canucks. Den säsongen var Canucks ett topplag på samma sätt som Boston var 2003-04, känns det som något som påminner om förväntningarna på årets Björklöven? Känns snarare igen nu då ett lag i form tar fram en bra och motiverad Andrew, medan en formsvagt Björklöven leder till att Raycroft tappar det mesta.

    Kim Karlsson:
    Det man hade hört om killen och delvis sett var en tekniker som hade lite nonchalant stil men med begränsat hjärta. Man hoppades väl dock att han skulle bidra med lite poäng och att inställningen inte skulle ställa till med för mycket. Här måste jag dock säga att jag hade fel på alla sätt. Poängen uteblev, men han har dock tillsammans med Andersson varit lövens stora utropstecken. I ett lag som löven är självförtroende en mycket viktig bit under en debutsäsong i en nygammal serie. Självförtroende fås givetvis genom att det produceras, men det vill ju alla och det är inte bara att beställa. Ett annat sätt att få självförtroende är att känna att man stundtals är spelförande, vilket man är då man har puck och kan hålla den, vilket Kim är överlägset bäst på i lövens lag och det har saknats enormt på slutet.

    En fundering jag haft på slutet är varför ingen back provats på en forwardsposition. När alla backar var tillbaka spelade en av de bättre återigen i Teg, medan en annan nötte bänk, då det var ”konkurrens”. Men framåt gick det knappt att få ihop 12 forwards ens med hjälp av juniorer. Jag vet inte om en spelare som t.ex Nevalainen skulle fungera framåt, men är han bättre offensivt än defensivt? JA. Är han högerskytt? JA. Är det lättare att byta från back till forward än tvärtom? JA. Sundström och Ledin provades på backplats när det saknades folk där, varför inte tvärtom, vilket kanske även skulle ge killen lite nytt självförtroende samt ge speltid till backar som i mina ögon varit klart bättre.

    Oj, måste nog sluta skriva nu, men ilskan på att det går skit för laget i ens hjärta gör att man vill få ur sig en massa. Om det är svammel eller konstruktivt vet jag dock inte.

    • Mangan

      Bra av Enrique att ta upp frågan med högerskyttar som i de större ligorna är extremt viktiga. Framförallt i PP. Avsaknaden av dessa är Jimmy Blixt fel eftersom han inte är så kunnig i sitt rekryterande. Avsaknaden av stora tunga svårpasserade backar är en annan problematik. Eftersom Lövens juniorsida är kraftigt eftersatt i jämförelse med grannstäderna så finns det heller ingen ny Rahimi på tillväxt. Med skral ekonomi där man bränt allt på föredettingar sitter man nu med skägget i brevlådan och försöker desperat locka folk med gratis inträde och nya t-shirts i 4-färg. Detta samtidigt som man ber till högre makter om en seger så de där sura otrevliga fansen slutar negga på bloggar i lokal press.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.