Det var riktigt bedrövligt

Om vi ska sammanfatta det där eländet som vi tvingades se på T3 Center.

Allt såg bra ut på förhand, rosa moln flöt fram och alla inklusive mig själv trodde att nu med Alex Sundström tillbaka, med prestationen från senast, nu vänder det.

Fy fan vad fel jag hade.

Björklöven kom ut räddhågset och spelade med en tveksamhet som dock inte blev så synbar eftersom att dom fick med sig sex utvisningar i första perioden.

Som ett sidospår: Oskarshamn kom med ett par tacklingar som var helt skogstokiga. Vad sysslade dom med. Vilka idiotutvisningar. mot ett bra lag skulle dom blivit straffade.

Nu gjorde Löven inga mål på utvisningarna och nu står Löven på ett mål på 13 fem mot tre lägen under säsongen.

– Vi har bara en förstakedja som levererar i PP. Vi har testat i stort sett alla spelare i en andra formation, men får inte till det. I dag levererade inte heller förstakedjan i powerplay och då blir det svårt. Spelar man så tveksamt och långsamt som vi gjorde i dag utnyttjar man inte spelet i den spelformen, sa Jens om Lövens powerplay.

Att det stod 0-0 efter första perioden berodde alltså egentligen bara på att Löven spelade fem mot fyra hela perioden.

Vi var lite lurade att det faktiskt kunde bli match.

I andra perioden visade sig matchens rätta ansikte.

Nu spelade Oskarshamn nästan 6 mot 4 i delar av andra perioden för Acke Hellström spelade inte för Björklöven allafall.

Han låg bakom både 0-1 och 0-2. Han blev till och med bänkad i tredje perioden tillsammans med Mats Lavander.

Visst Löven gjorde 1-2 och det målet visade hur viktig Olof Mårs är. Han är den enda i Löven som verkligen orkar stå emot på returerna och får in puckarna på det sättet.

1-3 kom som ett brev på posten när Löven själva inte lyckades i PP och i tredje perioden var det nästa ännu mer tveksamt så jakten på en reducerings och kvitteringspuckarna blev nästan lyteskomik.

Per Hållbergs ”assist” till 1-4 målet summerar matchen på ett bra sätt.

En helt sanslös pass längs blålinjen rakt på en stötande spelare.

Tveksamt, pinsamt och undermåligt.

De som får godkänt är Kim Karlsson, Wille Quist och Emil Wrenman. Kim Karlsson som har gått rakt från en skada in till att vara bäst i laget.

Hur kunde bentacklingen på honom inte bli en utvisning? Det var ett enigma för mig?

I stort sett alla backar for underkänt och därför känns det märkligt med Oscar Molin på läktaren.

– Vi valde att spela på 13 forwards och sju backar för att vi tyckte att det var den bästa balansen. Vi tog ut dom sju backarna vi tycker är bäst, lydde Jens Öhmans motivering till beslutet att ”läkta” Molin som inte är skadad.

* * *

Som situationen är just nu måste något hända.

Det sista vi hörde från Jimmy Blixt ikväll var på SMS:

”Du får höra av dig i morgon” till kollega Johnsson.

Jag vet inte vad Löven ska göra, men det går inte att sparka 25 spelare och ta in 25 nya så det måste handla om något på ledarsidan.

Jag föreslog för ett tag sedan att Jimmy skulle stiga ur båset och göra plats för en ny röst, exempelvis Patrik Sundström.

Nu känns det nästa för sent.

Frågan är om inte Jens Öhman får gå nu.

Som Gunnar Johnsson sa det i spelargången.

”Det här sitter inte i hjärtat, det här sitter i hjärnan. Det är svårt för samma personer att förändra något som sitter så djupt”

Det är bara en massa frågor som blir ställda. Jag har få svar.

Vad är alternativet? Vem ska Löven sätta in om dom sparkar Jens Öhman? Finns det någon bättre?

Leif Strömberg? Pär Djoos? John Slettvoll? Lasse Molin?

Eller…

Gör Blixt en Micke Magic?

Det skull kännas konstigt. Det är Jimmy som värvat ihop truppen om inte presterat, det är han som anställt Jens Öhman och det är han som ställt sig i båset med Jens och John.

18 kommentarer

 1. Tobias

  Känslan är ju tyvärr att Blixt saknar en ganska viktig förmåga, nämligen självinsikt. Killen har varit sportsligt ansvarig och det är han som har värvat ihop detta misslyckande. Hellström och Lavander petade i tredje perioden, två av våra definitivt bäst betalda spelare, sug på den. Får en äckelkänsla när jag läste om hur han och Åkerblom kom sida vid sida i ditt förra inlägg. Tyvärr blir det nog Jens som får lämna, och Blixt blir kvar. Det är Micke Magic all over again, minus roliga citat från en pajas. Denna gång blir det bara en kille som hatar media och kommunikation med supportrar. Fyfan, jag är äcklad.

  • Göte

   Tror nog att Jens Öhman har fått de spelare han ville ha. Detta kunde man se redan under div.1 tiden vilka som fick förtroende och därav istiden (spel i PP osv.) för en fortsättning. Kan vi återkomma till en annan gång.

 2. Öhmans Öhverallt

  1-6, 0-3, 2-5, 0-7, 2-3, 1-6, 1-4, 1-4, 1-3 och 1-5! Och ändå har de backar de tycker är bäst spelat…det säger väl allt?!

 3. Clabbe

  Trist om Jensa får gå. Patrik S lösningen hade varit bättre tror jag.

  Om det blir tränarbyte satsar jag på Slettvoll!!

  Hur som haver tror jag att VD måste agera NU!!

 4. Lars

  blixt har fullständigt misslyckat med lagbygget, han måste plockas bort. Otroligt fegt att sparka Jens som han f.ö gett nytt tvåårskontrakt i våras. Jimmy har knappt träffat rätt på en spelare och behållit spelare som bevisligen inte är i närheten av att hålla allsvensk kvalitet. värvningarna av Hjalmarsson, Neva, lavander, Quist, mfl är skämt när det var spets som behövdes tas in egentligen. Nu riskerar vi i Umeå vårt hockeylag på allsvensk nivå pga denna katastrofinsats av sportchefen som fick ett treårsavtal helt utan meriter eller bakgrund i branschen.

 5. pet

  klockren analys, gustav. på något sätt var det alla resultatlösa PP i första som såg ut att ta det lilla självförtroende som fanns. blev bara sämre och sämre ju längre matchen led. Rätt att bänka Acke även om man borde ha gjort det tidigare än till tredje, han gjorde inte mycket rätt ikväll tyvärr. Lavander skulle ha bänkats för 20 omgångar sen, spelar ingen roll vad han har i lönekuvertet. han håller inte, och med det tidigare ”C” på bröstet signalerar han till de andra spelarna att det är ok att åka omkring som han gjort. Lava har säkert gjort sitt bästa utifrån form och skadeläge, snarare fel av lagledningen att inte visa mer handlingskraft här tidigare. Nu har han lyft sig de senaste matcherna, men det räcker ändå inte. Att sätta ”C” på #74 skulle ha gjorts för länge sen.

  Tyvärr lär väl Öhman få gå nu. Något måste hända. känns som att det är för sent för att rädda serien, men nytt mod måste ingjutas till en stundande KS hur som helst. Styrelsen har varit alldeles för sena och flata. Man har bara väntat och väntat. Man har väntat på att få tillbaka spelare istället för att se till att det finns ett slagkraftigt lag att ställa på isen varje match, man har väntat med att göra ändringar i ledarstaben medan tid fanns.

  En ny röst och Blixt måste bort från båset. Blixt borde sen gå efter säsongen. Värvningen av Lavander på tre år känns som skäl nog.

 6. ST

  Antar att Öhman får gå, men jag ser helst att Blixt försvinner både från båset och klubben, det ät ju han som är ansvarig för detta! Försök få in en tränare med rutin, då kanske vi kan få ihop ett hyfsat spel till kvalserien!

 7. Gustav

  skulle vara förfärligt ifall dom sparkar jens öhman. problemet är inte spelidén problemet är att spelarna inte är tillräckligt bra och det är blixt som är ansvarig för det. tycker att de enda värvningar som det lyckats med är kim karlsson, stefan öhman och lucas sandström (av de 8 matcher man såg).

  hellström, hållberg, nevalainen, johansson, hjalmarsson, quist (förutom de typ 3 senaste matcherna), lavander är en katastrof. och av resterande spelare är det många som inte varit direkt dåliga men inte bra heller.

 8. Eddie

  Det första steget man borde ta är att långtidsbänka Hellström, har gör ju fatala misstag match efter match. Löven har inte råd med sånt. Igår var han inne på minst tre av baklängesmålen och var direkt skyldig till de två första. Han lever på gamla meriter och en överskattad tuffhet. Vad gäller puckkontroll, snabbhet och spelförståelse håller han mycket låg nivå.

 9. joz

  Avancemanget från div 1 fick tyvärr bragdsstämpel ….. ledare och spelare sattes i 1987-facket över en natt. Idag inser vi att vilken tränare som helst, med någorlunda hockeytänk, förmodligen hade tagit upp björklöven med den publiken och de hemvändare som kommit tillbaka till moderföreningen.

  Det var ju knappast blixt som med sin expertis lockat hem dom …utan de kom tillbaka för att de älskar löven och de ekonomiska förutsättningarna fanns. De var bra nog för att ta steget upp från division ett och brunkandet fungerade där, MEN, varningsklockor fanns även där …så fort löven sattes på prov mot bättre motstånd i div 1 cirkusen föll man platt….. 2-5 mot sundsvall, 0-1 mot tingsryd,1-4 mot hästen, 1-4 mot Karlskrona och då var löven ”heta” ska man komma ihåg. Allting är relativt men efter 15 förluster på 16 matcher och trots formtoppen i mitten av serien , som ju är obligatorisk även för bottenlag, så måste en förändring ske. Frågan är bara om man har någon meriterad hockeytänkande tränare som kan ta över? Har vi spelare för en annan hockeyfilosofi än öhmans?
  Det svåraste av allt är att jag tycker att man inte riktigt kan pinpointa om problemet är tränarstaben eller spelarmatrialet.

  Både och? Vilket ju är mardrömsscenariot…. men föga överraskande då det ju är IF Björklöven vi pratar om…

 10. Matte

  Dessa namn borde de kolla på. Låt Jensa ta en timeout och börja om på nytt igen nästa säsong.

  Slettvoll: Han är den som skulle kunna vöända detta och få igång laget igen med sin tränarerfarenhet och känsla för klubben. Ge honom chansen.

  Ulf Dalen: Finns ledig på marknaden och har även ett hjärta för Löven. Kan nog också få fart på löven. Det som talar emot är att han är nog inte så rivig som jag skulle vilja att en tränare är i detta läge.

  Pelle Bäckman: Rivig tränare som inte är rädd för att tycka och tänka. Vi har ett gäng ledarfigurer i laget och dom måste börja ta ansvaret. Jag tror ha skulle kunna få igång dom och laget. Det som talar emot är att han inte har något hjärta för klubben och ej ledig.

  Patrik Sundström kan jag också tänka mig men docj tror inte jag han är någon förste tränare utan mer ett bollblank och assisterande. Men han har ett otroligt kunnande.

  Håller ni med eller vad tycker ni?

 11. outsider

  Lavander har ryggproblem…..förutom alla andra skador…..karriären i skarp nedförsbacke.
  Laget har bara en femma som är av allsvensk(god) klass.
  Övriga spelare är av div. 1 klass förtfarande , då inga har lyft sig till i år.
  Alex Sundström har varit skadad större delen av sin karriär och bara bitvis fungerat som s.k. toppspelare.
  Qvist har aldrig varit bra på den här nivån, vare sig i Nybro eller här.
  Hellström har hjärtat men inte alltid kunnandet…Rahimi har utvecklats till landslagsspelare!!!
  Nevalainen har mest vandrat runt som 7-8 back i andra lag……Hållberg försöker överleva i sluttampen av sin hockeykarriär liksom farbror Johansson.
  Med en sviktande juniorverksamhet i lämplig nivå, där de bästa går till andra bättre klubbar(vem skulle inte det) om man ska vara ärlig ,så ligger naturligtvis ansvaret på sportchef och täränarstaben…..ledarskapet är ALLTID avgörande för att få något gjort oavsett var du arbetar.
  Individerna kan stundtals lyfta sig och göra bra prestationer men det är helheten som räknas i slutänden.
  De som nu är utfyllnad och profillösa i laget bör kanske ta sig en funderare själv och inte titta på sin ”paycheck” som gör att de kan betala mat,nöjen och hyra…..det är ju ändå publiken,skattepengarna och sponsorerna som gjort det möjligt att ”leva” som de gör idag.
  Lycka till ni som nu måste ta och fatta viktiga beslut,trots att sport ju bara egentligen är en ”lek” under en del av livet.

 12. Stan

  Håller med Gustav som skriver att det skulle vara förfärligt om Jensa försvinner. Tror att det kan inbringa ännu mer negativitet i laget. Oavsett hur professionell S. Öhman är som spelare så kommer det att påverka honom negativt. Det är inte alls otroligt att han tappar motovation och bli sämre när han vet att Jensa fick gå. Man måste ändå tänka på att S. Öhman är en av få spelare i dagens lag som håller på den här nivån. De andra är Palmebjörk (även om han var svag nu sist), Kim Karlsson som är vår bästa spelare alla kategorier samt Lucas Sandström som definitivt är en tillgång i vilken allsvensk klubb som helst. Wrenman, N. Johansson och inlånade Timashov är också spelare som tillför något i laget och som håller på en allsvensk nivå. Resterande forwards är bara utfyllnad som spelar i fel division. Sundström skulle möjligtvis ha tillfört något, men han är skadad alldeles för mycket, Mårs gör sitt i förstafemman, men han är utbytbar. Knyt upp Timashov för resten av säsongen och in med en ny klass forwrad som innehar epitet målskytt. Det räcker långt och det ska räcka för att vinna kvalserien.

  Av backarna så finns det få ljusglimtar. Skulle bara vilja säga att det är Wargh och S. Anderssson som håller allsvensk klass medan resterande backar inte spelar i rätt division. Hellström, Hållberg, Nevalainen, M. Johansson, K-J Lundström spelar i fel division. De hänger många gånger inte med och förutom att vi saknar minst två kvalificerade forwards så är backsidan oerhört tunn.

  Så att sparka Jens Öhman tror jag inte alls på, mer att Blixth kliver ut f rån båset och gör det han ska med att scouta spelare istället. Han kan överlåta tränar ansvaret till J. Öhman och Lind. Sedan kanske et behövs någon annan röst i båset, men det är en annan sak. Man får inte heller glömma att det kommer att kosta pengar att sparka Jens Öhman för han ska fortsatt ha sin lön efter att han fått gå. Dessutom kommer en ny tränare att kosta pengar och det här skulle med all sanolikhet innebära att den utlovade spetsspelaren inte kommer att landa i Björklöven för med alla rockader som gjorts i tränarstaben så finns det inga pengar till att ta in en ny sniper.

  Ulf Dahlen är totalt värdelös som tränare och har inget i den här klubben att göra.

  Per Bäckman är en bra tränare, men tyvärr så tror jag det är ganska omöjligt att locka han till Umeå. Då ska det fram ganska kraftigt med klöver för att han skulle ta sig hit.

  Patrik Sundström har redan deklarerat var han står i den här frågan när han lämnade laget ifjol som andre tränare.

  Då återstår endast Slettvoll och det ä klart att den mannen skulle tillföra något och han har gjort det förut. Han förde upp ett ekonomiskt hårt ansatt Björklöven en gång i tiden till Elitserien och har kunnandet. Men han är en ensamvarg som vill gå sina egna vägar, tveksamt om han skulle passa ihop med någon av J. Öhman och Lind.

  Blixth är det som ska ta på sig det här misslyckandet. Det är han som byggt truppen och ska någon lämna är det han som ska göra det först. Jag får en känsla av att han inte ens scoutar spelarna, utan förlitar sig bara på vad andra sagt om en spelare. Jag menar vi kunde mycket väl ha tagit hit Simon Olsson från Asplöven, Kan nästan garantera att han valt Björklöven före Asplöven. Han håller ju så hög klass på den här nivån och arbetar du som sportchef så kan man ju inte missa hur bra han är om man har ett arbete som sportchef är det ju den människans jobb att söka efter spelare och inte stå i båset. Så därför ifrågasätter jag om Blixth verkligen tittar på spelarna eller bara utgår ifrån vad andra säger om dem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.