Lind: ”Det är hög tid att det vänder”

frågor till assisterande tränare John Lind inför matchen mot Oskarshamn ikväll

Varför vänder det ikväll poängmässigt?

– Det är väl hög tid.. Resultaten har inte varit bra och stundtals har inte prestationerna heller varit det, men vi kommer från klart bättre bortamatch nu senast där vi egentligen blev fällda på att vi var för ineffektiva. Vi skapade tillräckligt, men måste göra mål. Sen har vi väldigt bra drag i laget. Efter de senaste matcherna känns det som att killarna inte funderar så mycket längre. Det är mycket positivt i spelet och i att vi är så många killar tillbaka som gör att det känns som att vi ska göra en bra prestation och ta poäng i dag.

Hur har ni lyckats behålla en bra stämning i truppen?

– Det är en produkt av att vi varit närmare spelmässigt i matcherna. Då känns det lättare och det hjälper också att vi är lite mer folk på träningarna. Det känns tuffare när vi är få och får slåss med det också och sen blir det bättre konkurens i laget också. Sen har vi ett par killar som är riktigt bra på att hålla uppe stämningen även när det går emot och dom har gjort ett bra jobb.

Vem är det som ska kliva fram för att ni ska vinna i dag?

– Vi har ju haft en väldigt smal spets i laget under säsongen och det är dom som ska kliva fram även nu, men sen hoppas vi att Kim som spelat bra och varit pigg sedan han kom tillbaka ska få sätta dit någon puck. Utöver det så får vi se, kanske spelar Sundström i dag och han var ju en matchvinnare innan han skadade sig så vi ser gärna att han producerar.

 

3 kommentarer

 1. Per

  Säger rätt mycket om att laget helt plötsligt börjar fungera direkt Kim Karlsson är åter. Självklart kul men otroligt skrämmande att hela lagets prestation på isen hänger ihop med en spelare. Det kan inte vara en tillfällighet att vi föll ihop som vi gjorde ganska så direkt han försvann och att spelet ändå kommer ganska direkt han är tillbaka. Är Kim så bra eller är det resten av spelarna som bara inte räcker till? Stefan Öhman och Palmebjörk är självklart viktiga och producerar bra men hade laget reagerat så illa om någon av de gått sönder?

 2. Coachen

  Känns som att Blixt får fullt upp med att övertyga Kim om att stanna kvar i Löven då han säkerligen kommer att få/har fått förfrågan av klubbar med bättre ekonomi än oss. För övrigt tycker jag att det är mer än dags för herr Blixt att visa handling omkring förstärkning av laget, om nytillskottet ska få en reell chans att spelas in och hjälpa till att hålla oss kvar i den här serien. En till artikel om att klubben letar spelare, fått pengar men måste hitta rätt typ som passar in i gruppen orkar jag inte med….

  • Enrico

   Är ju inte så stor chans att de stressar fram någon ny spelare nu när laget är helare än på länge och det bara är ett par matcher kvar till ett uppehåll där tiden finns på ett helt annat sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.