Blixt ur båset, in med Hämäläinen

Från Björklövens sida har det varit tyst angående förändringarna.

Allafall när det kommer till offentliga uttalanden.

Kollega Gunnar Johnsson skriver dock i den tidning som kommer om några timmar samt på VK-webben precis om samma information som jag fått från en av mina källor.

Alltså att:

Jimmy Blixt kliver från båset och ersätts av junioransvarige Tommi Hämäläinen.

Frågan gick först till Patrik Sundström som enligt mina källor tackade nej till detta uppdrag.

(Han har själv valt att inte kommentera detta)

Frågan gick sedan vidare till Hämäläinen.

Blixt ska istället fokusera helt på sin sportchefsroll där det nu väntar ett arbete med att förstärka truppen.

Sett till hur marknaden ser ut så lär det handla om en eller två transatlanter. Det är nämligen det som finns tillgängligt av klass.

Inget är bekräftat från Lövenhåll än så långe, men detta är vad jag säger kommer att hända i morgon.

* * *

Om ni frågar mig skulle den här förändringen gjorts redan för en månad sedan eller minst 2-3 veckor sedan. Nu känns det nästan för sent.

Nu har jag hellre sett en större förändring så som att ta in en helt ny tränare i typ Ulf Dahlén, Leffe Strömberg eller så.

Dock skulle alla den typen av lösningar vara ekonomiskt kostsamma. Nu kostar det i stort sett inget.

En lösning som rimmar med hela Lövens sätt att driva föreningen. Det är inte rock´n roll som gäller länge. Den tiden är förbi efter ”nästankonkursen”.

14 kommentarer

 1. T

  Vilken ofantligt feg och menlös lösning. Låt oss hoppas att laget är tillräckligt bra för att klara ett kval på egen hand. Jimmy Blixt som raljerar över att vara sportsligt ansvarig kanske borde ta ansvar och lämna skutan innan han sänkt den helt på egen hand?

  Jag är jätteorolig för Lövens framtid.

 2. Erkki

  Hämäläinen? Som fick sparken i Mörrum där han var minst sagt mindre lyckad. Det behövs ingen tredje man i båset , det är något blixt gömmer sig bakom pga att hans insats inte ska krympa till noll i båset.
  Skall detta vara lösningen…??

  Herregud, och värva nu, varför det? Spara pengarna istället.
  Räcker det inte med 15 raka förluster och en soprak väg ner mot kvalseriespel där man gamblar med föreningens elithockey existens?
  Byt sportchef istället.

 3. All reSpekt

  För Tommi, men det här känns inte helt bra. Tror att det laget skulle behövt var en person man lyssnar till likt P Sundström, alt en ny huvudtränare som varit med förr i den här situationen.

 4. Gurra

  Helt fel beslut att sätta en juniortränare i båset när det finns mer meriterade tränare ledig men den lösningen kostar väl pengar så man försöker visa handlingskraft genom att Jimmy Blixt tas upp från
  båset och man slösar pengar på spelare som inte kommer att förändra läget något nämnvärt med tanke på den tid som är kvar av Serien.Man borde istället förbereda sig på kvalserien med en ny röst i båset som kan övertyga spelarna att man kan förtfarande vinna matcher och man kan spela Ishockey med passion och glädje för det är det som saknas i dagens björklöven.Istället för den usla
  uppvisning i hockey som spelades i tisdagens match.Jens Öhman har kört fast och behöver hjälp av
  en mer erfaren tränare får han det inte så finns det stor risk att laget spelar i Div 1 nästa år.som jag ser det blir uppehållet i februari make or break för löven.för det är där man skall Förbereda sig för kvalseriens helvete.

 5. Kn

  Ge er för helvete!!!!

  När ska ni inse att detta inte är någon vanlig misslyckad säsong.. Utan frukten av så vansinnigt många skador ..
  Och visst, truppen har saknat snipers, för att snipers kostar pengar.. Lönerna har skenat sedan Löven var i allsvenskan sist..
  Man har inte prioriterat att lägga massor på en spelare, utan fått en kedja av vad nån sniper kostar..
  Jävligt lätt att spy galla när det går emot..
  Nä, va tacksam för att alla runt Löven jobbar som idioter och lägger ner alla vakna timmar på ishockeyn och den förening som vi alla vill ha kvar i allsvenskan..
  Sen, hur länge har Löven försökt få Patrik Sundström till båset?
  Svar, hur länge som helst.. Och det är bara Blixt som lyckats, nu har han på ett sätt lyckats igen.. Sundström backar upp i det tysta, precis som han vill ha det..
  Kom igen alla spelare och ledare, gärna med Lavander i täten.. Nu vänder det!!

  • Per

   Du lever i förvissningen att vi har seriens lägsta budget och att alla andra spenderar hutlösa pengar? Jag kan säga dig att det är ganska allmänt känt att Löven betalar de bästa lönerna i Allsvenskan. Vi omsätter mer än många andra lag som har ”snajpers”. Vår filosofi bygger på att ha lokala spelare som jobbar och sliter för klubbmärket. Problemet är bara att vi betalt dem för att vara ”snajpers” när de i bästa fall är grovjobbare. Problemet blir än värre när grovjobbarna inte ens gör grovjobbet.

   Inte för att jag tror att du kommer att ändra dig men kom ihåg denna kommentar den dagen Löven lämnar sitt bokslut för sitt första år i Allsvenskan. Vi har satsat hårt på att etablera oss och prestationen hittills står inte i paritet med kostnaden.

 6. Jakob

  Slettvoll?! Jag saknar honom. Hade sett honom som en bra tillgång som bollplank eller tillfällig huvudansvarig. Jag har inte koll på all historik eller detaljer men… Finns det skäl till att inte han fick en fråga? Eller… Är detta alt helt enkelt bättre?

 7. Stefan

  Enligt VK så kommer Patrik att finnas med på ett hörn…”Utöver detta kommer även Patrik Sundström att förstärka ledarstaben kring laget. Han kommer att jobba individuellt vid träningarna och främst finnas med på hemmaplan”.

 8. Kjell

  Bra inlägg Gurra och Per. Ja nu ÄR jag riktigt, riktigt orolig för mitt kära Löven som jag följt sen-64. Jens klarar inte av att hålla ihop det här.
  Uterinkarna känns konkreta igen.
  Varför förstår bara jag att ngt förödande har hänt i vårt kära lag runt nyår, ngt med Raycroft drabbad. Hela laget rasade ihop som ett korthus. Raycroft protesterade först på planen, Timrå borta, sen i båset mot Djurgården borta. Dagen före Djurgårn, var han och Jimmy på lokal i Umeå!! Ledningen har inte klarat av att hantera detta. Det är för sent nu. Skulle ha gjorts den 12 januari.
  Två kanadensiska snipers, jag får ont i magen. Och Oskar Molin på läktaren, jag har inte ord. Tänk er m två prostituerade i kvalserien.
  1a femman och Kim/Lucas och kanske en sanslöst revanschsugen Lavander fixar nog offensiven..

  Sedan är det också tydligt att se att vår defensiv och boxplay som suttit i
  generna länge är borta, sorry. Haveriet på Mina favoriter Hellström, Lavander är jag också chockad över, budbärarna.

  Att Per Kenntä lyckas bättre än Jens Öhman säger väl det mesta.

  • Göte

   Såg matchen Teg – Kalix med Molin i par med Jeppa E. och fick positiva vibbar från speltid i tidigare säsonger. De skulle nog kunna börja med att tillföra i typ lövens BP – i vart fall kan det inte bli sämre än vad det är nu (går ju inte). Med tanke på att nyttja det som finns (och är bra på) så spelade en av ”extrabackarna” (som mest utvilad ) i förra säsongens Frölunda i alla BP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.