Frustrerande på många sätt

Det är inte det minsta synd om mig. Jag får sitta och titta på hockey och få betalt, men jag börjar blir så jävla trött på att skriva alla dessa förlustartiklar.

Varför blev det sår här, varför är ni inte bättre, varför, varför, varför.

Samma typ av frågor och samma svar i match efter match (jag kanske borde variera mig).

Den här gången var Jens ganska nöjd (med spelet men inte med att Löven gav bort tre mål), Hämmäläinen var också ganska nöjd, även Olof Mårs var hyfsat nöjd.

Men resultatet det blev 2-5. Just det var naturligtvis ingen nöjd med.

Vad gör man av det som blir bra? Inte vet jag.

Löven är så långt nere i källaren att jag har dragits ned.

”Men dom började ju bra alalfall. Det är ju nått. Man ska vara positiv”

Nä med dra åt hel…..

Ja ni märker. Alla dess förluster tar på mitt psyke också.

Jag ska sluta gnälla.

Björklöven förlorade alltså med 2-5 mot Västerås på bortais. Den elfte förlusten i rad och den 16:e på 17 matcher. Det är så många nu att det är svårt att hålla redan på.

Löven inledde bra. Det var ett kontrollerat, men ändå aggressivt Björklöven i ungefär 14 minuter. Stefan Öhman styrde makalöst vackert in 1-0 på tennis. Jag ville prata med honom efteråt om det, men han var ute och sprang. Jag hoppas att det var meningen att sätta dit den på tennis. Det såg ut så.

Sen tappar Löven markering två gånger på kort tid och det är inte vilka som helst dom tappar.

Luca Caputi och Jeremy Williams är det som får skjuta.

Ny fart, ny energi i andra perioden. Löven vann skotten med 15-10 och skapade faktiskt en del. Dock är det ingen just nu som sätter di chanserna så där självklart, förutom Mårs då som har hittat tillbaka till kontoret där han brunkar in puckar.

Löven hade specialtränat på boxplay inför matchen och både Tommy H och Jensa var nöjd med hur det såg ut.

– Jag tycker att vi satte det precis som vi sagt att vi skulle…. förutom att dom gjorde mål då, sa Tommi efteråt.

– Vi får jobba vidare på det, konstaterade han.

Två insläppta blev resultatet även om det ena kom två sekunder in i fem mot fem spelet, men det är en fakta av akademisk art. Femte spelaren var inte med i spelet då.

Det första 3-1 känns det som att Raycroft, som Jens aldrig vill medge gör en dålig match, borde ha tagit. Det andra 4-2, där känns det som att Jeremy Williams inte kan få kliva in i slottet och ladda av när han har det skottet han har. Hellre då att någon kastar sig och han tvingas passa till ett vinkelskott från kanten.

Jaja, jag kan hålla med Jens och Tommi lite. Det såg kontrollerat ut i BP ända fram tills att det blev mål. Men vad hjälper det ett lag sex poäng från kvalstrecket.

Jag frågade Tommi efteråt:

Det kändes som att ni hade slut på orken i tredje. Kom missen (Palmebjörks från en meter) i slutsekunden på andra tungt för er och ni orkade inte riktigt i tredje?

Han höll inte med.

– Jag tycker inte att vi var trötta. Vi pumpade på bra och försökte skapa ändå tills det blir ett missförstånd och dom gör 5-1.

Så det heter missförstånd. Hjärnsläpp kallar jag det och det börjar blir ett problem. Ja, alltså Björklövens målvakter.

När gjorde Andrew Raycroft en riktigt bra match senast? Jag minns inte.

När gjorde Daniel Wälitalo en riktigt bra match senast? I division-1

Jag frågade Jens om det på PK:n, men han slingrade sig ju som en ål som ni hör på videon.

Löven har ett problem. Målvakterna vinner inga matcher åt Löven. Just nu snarare förlorar dom matcher och i vardande form blir vinstchanserna mikroskopiska då.

Andreas Lindh orsakade inga hjärnskakningar. Istället var det matt Fornataro som slog till med en riktigt ful bentackling på Mårs. Nu är ju Mårs hård så han bara ställde sig upp, haltade till båset och spelade 45 sekunder senare powerplay.

Bara som en liten fundering att ta med sig.

Sommarens stora prestigevärvningar i Björklöven jämfört med Västerås var Jeremy Williams och Andrew Raycroft.

Williams leder skytteligan och gjorde tre pinna i dag. Vem skulle ni ha valt i nuläget?

Notering: Peter Lyth var inte alls dålig denna dag. Första gången i år jag skriver det.

* * *

Slutligen: Blev det någon effekt av förändringen?

Nja, inte direkt. Det här var väl som det såg ut mot Malmö ungefär, fast lite sämre. Så nej.

Oskarshamn vara bara ett ovanligt lågt bottennapp i bottennappens tid.

Kan förändringen få effekt på sikt. Jo, men det är en annan sak.

Frågan är om inte Björklöven är klara för kvalserien då.

Sex poäng upp nu och 11 matcher kvar.

Det blir inte enklare för varje förlust.

13 kommentarer

 1. matte

  Är det inte dax att skeppa Raycroft nu. Han ser så jäkla loj ut. Lägg pengarna på att hitta en ny målvakt. Dom håller inte tyvärr.

 2. Enskedelövare

  Håller med om målvakterna..något måste göras..
  Båda är helt ur slag..kan man inte låna ut en av dom till Teg så dom får spela sig iform och låna/värva någon annan?

 3. Mangan

  Andrew Raycroft you sorry ass excuse for a goalie I hope you read this! Being a professional means that you have to go to work every day! Especially with your fat paycheck, you need to be mentally focused on your job. In this case stopping pucks for your poor team that doesn’t have the economic muscles to buy a new solid goaltender, cus all your teammates are dead tired of your lame performances on the ice. The only reason you are still playing for Björklöven is that you are impossible to trade at this moment cus you are worthless on the market. I hope you can face yourself in the mirror every night that you make thousands of people sad and depressed.

 4. bror

  Ja..målvakten är en stor del av laget och skrivit det förut att..är det nån som ska in i laget är det en stabil målvakt.Raycraft är ju verkligen en flopp frånsett nåra bra matcher före jul. Sen är det ju bara löjligt med dom förändringar man gjort . Grund o botten är det spelarna som ska göra jobbet och det klarar man inte av. Man ha verkligen inga bra vibbar för ett bra avslut på säsongen..me bara att hoppas på lite flyt snart..stolpe in!

 5. Coachen

  Ytterligare en bra analys på VK:s kanonblogg! Jag har länge varit kritisk och frågande till de underprestationer som backarna gör, men precis som du skriver är också en av nycklarna att målvakterna inte vinner matcher åt Löven i år, utan snarare ofta tyvärr ger motståndarna ett eller fler billigt mål per match. Å andra sidan ska laget försvara sig som en enhet och funkar inte det, så har målvakterna inte så bra förutsättningar att kunna vinna matcherna åt laget… Tyvärr har Löven enligt mig denna säsong tre monumentala svagheter; många spelares underprestationer och slarv, svagt målvaktsspel samt avsaknad av målskyttar. Att det därutöver har varit en skadesituation utöver något som man nånsin upplevt tidigare, gör att det är föga förvånande för mig att vi ligger där vi ligger och upplever en kräftgång man inte trodde var möjlig.

 6. MiaMariaFR

  Ett: ”När gjorde Daniel Wälitalo en bra match senast?” – det var inte rättvist Gustav, han har ju knapp spelat och inte blivit varm i kläderna!
  Två: ”Blev det nån effekt av förändringen?” Jösses vilka krav ni har! Ett stukat självförtroende vänder inte på en natt, Rom byggdes inte på en dag & allt det där.. Min poäng är att det var många delar som såg bättre ut – energin, vågar fortsätta offensivt i stället för att backa hem, BP & PP såg bättre ut och hur länge sedan är det vi tog ledningen i en match – jo det gjordes igår och det tycker jag är bra tecken! Så min önskan är att vi har lite is i magen på sidlinjen, går på matcherna och PEPPAR laget, skickar positiva vibbar i det vi skriver och pratar så vänder det! Tack,

  • Erik

   Har du sett löven under årets säsong???? Danne har stått 8 matcher denna säsong, läckt som ett såll i alla.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Sorry angående Danne. Han var brutalt bra mot Luleå på försäsongen. Det var senast han var gjorde ne bra match. Av de 8 han stått i år har en, den mot Rögle varit hyfsad.

 7. Peter

  Jag undrar vad vi får för förstärkning till Löven? Har du några indikationer på vad som är på gång Gustav? Kan Lukas spela på måndag? Kämpa Löven!!!!!

 8. Robert

  Jag tycker att Raycroft får ta för mycket skit. Inte konstigt att målvakten dras ned när hela övriga laget spelar uselt. Försvarspelet är under all kritik.

  • Mangan

   Ja du Robban. För att få till ett stabilt försvarsspel krävs det en målvakt som försvaret litar på. I sållet Raycrofts fall handlar det om osäkerheten som uppkommer då han släpper returer på i stort sett alla skott. Släpper in puckar från snäv vinkel plus de otaliga tavlor, missar och självmål. Det är väldigt svårt att spela tajt defensiv med en schweizerost i kassen därför att det rent mentalt sliter på backarna vars jobb kan ses som pärlor åt svin. Sedan är inte Lövens backar mycket att hurra för heller men helheten skulle bli bättre med en keeper som det gick att lita på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.