Tredje på fem för Löven

Bloggen har befunnit sig i Sthlm och upptagen med annat under onsdagen och har därav inte sett något av matchen.

Jag kan bara konstatera att det här var tredje tvåpoängaren på fem matcher för Löven. Sen är det aldrig negativt att slå en kommande kvalmotståndare även om jag spontant kan känna att Troja hemma ska Löven slå alla dagar i veckan.

Om vi ska konstatera ett par saker som jag kan göra även utan att ha sett matchen.

* Jon ”Kanon” Palmebjörk gjorde mål igen och det två gånger om. Det andra matchvinnande dessutom. Att Jon har gjort 23 mål i Björklöven som trots allt statistiskt är seriens sämsta lag är en ruggig bedrift. Det är nästan svårt att fatta vilken säsong han haft. Det lär bli svårt, men han är tvåa i seriens skytteliga just nu. Jeremy Williams går skadad. Kanske, kanske kan Jon vinna hela seriens skytteliga med en bra avslutning de sista två matcherna. Sjukt var ordet!

* William Quist fick lass med skit tidigt på säsongen har varit klart bättre på slutet. Dessutom har han gjort mål i två av de fyra senaste matcherna. Kan hackkycklingen bli en av Lövens avgörande spelare i kvalserien? Kanske att ta det lite långt, men det vore ödets ironi.

* Tre gånger tog Björklöven ledningen i matchen, tre gånger tappade dom den. Ingen bra trend inför kvalserien.

* Daniel Wälitalo släppte återigen in ganska många mål i en match. Nu var det tre på 19 skott, alltså 84,21 i räddningsprocent. Danne kvarstår som seriens statistiskt sämsta målvakt som spelat mer än två matcher. Andrew Raycroft är statistiskt seriens näst sämsta förstemålvakt. Det handlar inte i sig om att jag säger om Danne var bra eller dålig i matchen. Jag bara konstaterar hur statistiken ser ut. Det går inte att komma ifrån att det är ett problem.

* Björklöven behöver en back till laget omedelbart om ingen av Kalle, Oscar eller Stefan är på väg tillbaka snart. I dag spelades Löven med fem ordinarie backar och två juniorer. Isak Ahrling som många ropar efter är inte ett möjligt val. Han spelade sin sista match för säsongen med Teg och är därmed låst till den 15 maj. Jag tippar att Fredrik Sandgren landas från Almtuna under morgondagen även om Löven i grunden kanske inte letar efter en back. Med nuvarande läge så behövs helt klart en.

5 kommentarer

  1. Jakob

    Wälitalo har haft det tufft men det bör kommenteras att detta var hans första vunna poäng för i år. Kul och säkert viktigt för honom.
    Ett steg mot vändning?! I form till kvalserien?!

  2. DD

    Sandgren, yes. Och även Moyer va?

    Vilken målvakt ligger i sikte nu när Zajkowski blev skadad ikväll? Något av lagen på plats 8-12 troligt, men undra vem?

  3. Danne

    Tycker du gör en ganska klockren analys när det gäller Jon. Han förtjänar mer beröm än han får. Han spelar halvskadad hela säsongen, glänser inte. Men trots allt är han i toppen av poängligan. Punkt slut.

  4. MiaMariaFR

    Bra där Jakob! Danne har knappt spelat sig varm i kläderna så de få matcher han stått tycker jag han gör det riktigt riktigt bra och han växer nog än mer med uppgiften precis som många andra..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.