Den nya sportchefen?

Erik Åström lanserade under onsdagen Jesper Jäger som ny sportchef för Björklöven.

Allafall att han är aktuell.

Min åsikt om Jesper Jäger skiljer sig något från ovan nämnde.

Jäger var en härlig back som jag själv älskade att hata. John Slettvoll som ofta sitter bredvid mig på läktaren under matcherna (och pratar (och ritar) oavbrutet, men intressant) har pratat gott om Jäger som både person, hockeykunnig och som eventuell ledare i Björklöven.

John, trots att många klagar på hans ålder, lyssnar jag verkligen på och det skulle säkert kunna funka med Jäger som sportchef.

Dock skulle jag inte vilja se honom som sportchef. Jäger har ingen erfarenhet av den rollen.

Vi kommer från en tid med Jens Öhman som aldrig hade tränat ett lag ovanför J16, en sportchef i Blixt som aldrig hade varit sportchef tidigare, en VD som aldrig arbetat inom en större idrottsförening tidigare och en styrelse där endast Mats Danielsson har en gedigen hockeykunskap.

Björklöven jobbar alltså med orutin på alla positioner utom på isen…..

Jag hade gärna sett Jesper Jäger som sportsligt ansvarig i styrelsen tillsammans med Mats (som i mina ögon är kompetent).

Som sportchef skulle jag gärna vilja se någon som har erfarenhet från att ha varit sportchef tidigare. Det behövs värvas säkert på ledarsidan nu, inte på spelarsidan. Det är där fynden ska hittas. Juniorerna som växer ut till stjärnorna. inte på ledarsidan.

12 kommentarer

  1. Nalle

    Tror att det kan bli en bra sportchef. Jäger har gått i Johns skola och det har även lechtaler gjort. Lechtaler verkar ju ha fått ordning på frölunda. Sen är Jäger en tjurig personen men har ett varmt hjärta precis som sin far(och åkerblom) så det kan nog bli bra combo.

  2. Målis

    Vi kanske borde ta någon som redan verkar på marknaden och har gjort dokumenterat bra resultat. Jag tycker vi har utvecklat för många redan som sedan blommat ut när de lämnar löven. Ta exempel en del tränare. Att inte ha bindningar till klubben kan ju också vara en fördel.

  3. Pentti

    Helt rätt analys! Löven behöver knyta till sig mer erfarenhet, inte ta in en till obeprövad som ska lära sig. Behåller mkt hellre blixt isf

  4. Mange

    Spontant mycket tveksamt. I sådana fall bättre att Blixt får fortsätta som ju faktiskt ådragit sig viss rutin.

  5. Peter

    Instämmer helt med dina tankar Gustav.

    Vi, Björklöven, med allt vad vårt varumärke står för, måste kunna värva en sportchef som är ”kvalificerad”. Samma sak gäller tränarrollen.

  6. Micke

    Hela idrottsvärlden har en övertro på att fd spelare kommer fungera lika bra som tränare eller sportchef. Inget ont om Jesper Jäger men om han får ta hand om rollen som sportchef så är vi tillbaka på ruta ett. Har Löven tid och råd med ett oskrivet kort som sportchef? Jag ser då hellre att Jimmy Blixt får fortsätta sitt arbete. Nu har han hunnit bli tillräckligt varm i kläderna och vet vad som krävs. Exempelvis att det inte går att kombinera rollen som sportchef med en position i båset. Personligen tycker jag att han fått ta lite väl mycket skit.
    Om det blir en ny sportchef måste det vara en person med erfarenhet!

    • Torsten tunnel

      Håller med micke dessutom så för varje år som går med blixt som sportchef blir han bara bättre och bättre mer erfarenhet osv sen kommer han skapa sig ett namn i hockeysverige och samtidigt är han lövare med hjärta för föreningen ingen hoppegubbe som jagar status och pengar och samlar på föreningar, vågar man inget vinner man inget, när jag läste folks klagomål under säsongen så fick jag uppfattningen att det enda som var tillräckligt är värva en nhlklubb typ detroit redwings, han har garanterat varit mest missnöjd av alla med hur saker föll ut med alla jävla skador och underpresterande spelare men det ansvaret ligger mer på tränaren än sportchefen forza löven

  7. Tompa

    Jag tror absolut på Jäger, han brinner för Löven och hockey och har mycket kontakter. Men jag hade hellre sett honom som assisterande till Slettvoll, vilken drömkombo!! Gustav, kan du inte kolla runt om inte Slettvoll kan vara aktuell? 🙂

  8. sydtobba

    Gamla storspelare som sportchefer brukar inte bli riktigt lyckat. Hoppas att man fortsätter på Mikael Johansson spåret. Johansson har lyckats sy ihop ett rätt konkurrens kraftigt gäng i form av Kallinge-Ronneby, där det direkt inte kryllat av starka sponsorer. Verkar vara en sportchef som har både koll och är starkt comming.

  9. Roger

    Håller med flera tidigare inlägg här. Hellre Blixt kvar än att ta in någon som inte har erfarenheten. Tycker faktiskt att Jimmy Blixt har skött sig bra och får mitt hela förtroende att fortsätta om han nu vill det. Jens tycker jag däremot behöver ersättas med något nytt.

  10. Funderande

    Förstår inte ett smack av de som anser att Blixt ska vara kvar, han har både varit tränare och sportchef och inte presterat på någon av positionerna.
    Björklöven är ett av de 30 störtsta hockeyföretag i sverige.
    Han har haft en mkt högre budget än de flesta i AS och inte lyckats.
    Tror ni ett företag i detta land skulle säga att vi satsar som bara fn men det är klart att grabben ska ha några år på sig och bli varm i kläderna innan vi vill se resultat.
    Finns inga företag som rekryterar chefer utan erfarenhet utom Björklöven.
    Nu är det dags att börja ta detta på allvar så saker och ting känns på riktigt.
    Löven är en elitklubb och bör agera därefter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.