John Lind ny junioransvarig

I förra veckan fick Tommi Hämäläinen gå från sin post som junioransvarig och som assisterande tränare för a-laget.

Det ska som VD Fredric Åkberblom uttryckt det ”Bli en helt ny organisation kring sporten”

Hämäläinen var enligt källor till bloggen redan presenterad som ny tränare för Tegs SK inom det samarbete mellan Teg och Björklöven som har inletts.

Nu blir det inte så och framtiden för Teg är oviss.

Ny junioransvarig inom Björklöven blir alltså nuJohn Lind.

– Det ska bli jättespännande att ta sig an det jobbet. Jag fick frågan från klubben och det kändes roligt att få chansen att bli kvar inom Björklöven och jobba med juniorverksamheten, säger John Lind.

Hur känns det att ta steget från A-laget till ungdomsverksamheten?

– Båda jobben har sina sidor. Det är kul att få jobba med ungdomar, juniorer och övergripande och känna att man verkligen kan påverka hockeyn på ett mer övergripande sätt, men sen visst kommer jag att sakna nerven som man har i vardagen när du jobbar med ett lag och inom a-lagsverksamhet, men det känns inspirerande det här.

När börjar du?

– Jag ska smyga igång i månadsskiftet och försöka få ett grepp på verksamheten. Tommi har gjort ett bra arbete som jag ska jobba vidare på. Umeåregionen med Teg, Vännäs och Björklöven gör väldigt mycket bra på ungdomssidan. Nu handlar det om att sätta sig ned och se hur vi vill jobba framöver och vad vi kan göra ännu bättre.

Hur viktigt blir det att J20 kommer upp till SuperElit?

– Det är jätteviktigt.Under åren i ettan har Umeåregionen fortsatt att producera duktiga spelare på ungdomssidan, men som sedan hamnat i klubbar runt om i Norrland, Om vi ska komma tillbaka till att få behålla talangerna måste vi ha ett lag i SuperElit. Exakt hur vi ska göra och hur tidsplanen ser ut för det måste vi sätta oss ned och titta på. Det handlar om resurser och jag behöver sätta mig in mer i verksamheten innan jag kan svara på det i detalj.

För övrigt:

Björklöven har för övrigt styrelsemöte i morgon. Det första ordinarie styrelsemötet efter säsongens slut.

Det ska bli intressant att se vad som kommer därifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.