Nya sportchefen presenterad

Jag har inte lagt ned Björklövenbloggen. Jag har bara haft så mycket med mina andra verksamheter att jag inte hunnit med.

Jag är ledsen att behöva göra er besvikna, men jag kommer inte att kunna uppdatera varje dag från nu fram till Brännbollsyran. Så är det tyvärr.

När det gäller dagens ”presskonferens” så togs informationen om den bort då det inte var någon presskonferens. Det var en ”pressträff”.

Endast Erik Åström och Gunnar Johnsson var inbjudna….

* * *

Hur som helst så presenterade Björklöven sin nya sportchef:

Fredrik Grönberg 40 år, med bakgrund i Djurgården som junioransvarig och stryelseledamot där.

Spontant känns det positivt att det var ett namn som jag själv inte känner till. Då känns det som att det gjorts ett arbete som varit lite utanför boxen, men samtidigt är det en person som inte varit sportchef i en Allsvensk klubb och det lär ta ett tag att sätta sig in i jobbet. Dessutom ligger Löven en bra bit efter många lag rent tidsmässigt vilket oroar.

Jag känner inte till killen tillräckligt bra för att uttala mig, men bara det faktum att det nu är klart är positivt. Han ska definitivt granskas i sömmarna, men att han kommer från en klubb som har en utsatt position precis som Löven med stor fanskara ser jag som positivt.Det är lätt att bli chockad av trycket från fansen när det kommer till Löven.

Nu är frågan vem som blir tränare. Mina pengar ligger på Leffe Strömberg.

14 kommentarer

  1. Pär

    ”pressträff” med speciellt inbjudna gäster . hmmmm låter nästan som om alla som ställer obekväma frågor inte är välkomna , obehagliga vibbar där. Vad är nästa steg? frågor från press måste komma in en dag innan svaren kommer ?? Nåja nog om det , positivt med en utomsockens sportchef iaf 🙂 VÄLKOMMEN FREDRIK !!!

  2. joz

    Om Grönberg vill föryngra truppen måste vi ha en rutinerad tränare som styr upp detta, ungt lag i kombination med ung o orutinerad tränare kan bli katastrof.

    Att grönberg sen inte varit sportchef tidigare och förmodligen primärt ska styra lövens framtida juniorverksamhet gör det väl inte allt för omöjligt att en sån rutinerad pjäs som Strömberg kommer in o tar avlastande aspekter av sportchefsrollen samt tränarollen,

    Låter som en bra kombination av stockholmare som kan sin hockey, skönt att slippa inaveln som vi vant oss vid i alla fall. Nytt blod in.

  3. Greger

    Han har suttit i Djurgårdens sportkommité i många år så nog har han koll på vad jobbet som sportchef innebär.

  4. putte

    På vilket sätt känner Åkerblom och Grönberg varandra sedan tidigare? Kompisar på något sätt? Kan inte tänka mig att han tar in någon utomstående utan relation till… ;-P Hoppas jag har fel och att det verkligen är NYTT blod in i föreningen…

  5. Sorgligt

    Tråkigt bara att det i te spelar någon till vem som styr det sportsliga., det är i alla fall styrelsen och VD som bestämmer..

    Nu har de väl hittat en tillräcklig mjukis dom de ska kunna köra över än mer…

    Men. Lycka Till!!

    • P2

      Med ditt resonemang skulle ju ingen person passa. Vem hade du helst sett? Eller tänkte du att löven skulle köra utan… Det har ju inte gått så lysande hittills. Nåja, du hade iaf den goda smaken att önska lycka till.

      Ser fram emot lite nya tankar utifrån, och jag tror som tidigare skribenter att han är van med lite tryck och ständigt missnöjda supportar likt ”sorgligt”, en ex-djurgårdare är rätt man för jobbet!

  6. ADO

    Ställer samma fråga här som till dina bloggkollegor – vad tror du Gustav om Rikard Franzén som möjlig Head Coach nu när Grönberg signats? Trevlig Valborg!

  7. Sportkanalen

    Tillbaka till framtiden:

    Kommunikation är det svåraste som finns men det avspeglar också nivån på kompetensen hos ledningen. Så, mitt omedelbara tips till Björklövens ledning är att åtminstone nu påbörja att förklara turordningen i planeringen och gärna direkt här och nu påbörja att kommunicera både oftare och tydligare till såväl media, ledarna och de fantastiska fansen Ni har. VD, sportchef, tränare och Juniorsportchef, kom ihåg att alla de som stöttar Er kommer att känna sig än mer motiverade att göra detta om de bara får något tillbaka och framförallt blir behandlade med den respekt de verkligen förtjänar.

    Avslutningsvis så vädjar jag till föreningens styrelse att nu en gång för alla se över alla gamla synder och dolda egenintressen, var lyhörda och lyssna till det som efterfrågas från sponsorer, berättigade kraven från fansen och synpunkter från de egna juniortränarna, Björklöven behöver en ny öppenhet, en total ärlighet och en noll acceptans för enskilda individers egenintressen, vi behöver också nya krafter till föreningen och som tänker på föreningens framtid, dessa kommer först då de ser resultatet av ovanstående. Det nya Björklöven skall bli bäst i Sverige, låt oss hjälpas åt nu!!

    • Jakob

      … Det tycker inte jag! Låt istället Gustav få en lång och välbehövlig vila/semester från blogg. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.