Sasja om nya jobbet ”Det känns inspirerande”

Lövenikonen Alexandr ”Sasja” Baliavskij tar över Lettlands landslag från och med den 1 Augusti.

Jag surrade med Sasja nu på kvällen.

Han var i Lettland för stunden.

Så här sa han:

Klassiska sportfrågan. Hur känns det?

– Det är en stor ära för mig. Jag har spelat i landslaget flera VM och vet att hela folket håller på oss. Det är speciellt och därför känns det här jobbet mycket inspirerande. Lettland är verkligen ett hockeyland. Lite som Sverige.

Hur bra är Lettland tycker du och vilka förväntningar har du på dig?

– Lettland är ett hockeyland så landslaget är alltid bra. Kanske inte som Sverige, men kvartsfinal ska vi alltid vara i. Det är många som förväntar sig mycket så det vet jag att jag kommer att få kritik från alla håll, men det är jag beredd på.

Hur kommer du att sköta jobbet. Flyttar du till Riga?

– Nej! Jag kan jobba mycket från Umeå och det passar mig bra. Då får jag vara nära familjen, men jag kommer att åka runt och träffa spelare och se matcher under säsongen. Vi får se exakt hur det blir när jag kommit igång.

* * *

Själv tycker jag att det känns helt rätt.

Sasja börjar ha en del rutin som tränare och vet vad som krävs som spelare.

Det är bara att gratulera honom till jobbet.

En kommentar

  1. Lars Björk

    Grattis!
    Det här kommer att bli helt rätt för Sasja som är oerhört seriös och nu även samlat på sig nödvändig erfarenhet.
    All lycka i ett svårt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.