”Annorlunda att vara äldst”

Oscar Molin är klar för Teg.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - BIK Karlskoga

 

Foto: Erik Åström/ Arkiv

Han hade funderat på om han skulle sluta spela när Löven inte förlängde med honom, men nu blev det Teg.

– Det löste sig med jobb och allt så nu känns det roligt att spela en säsong till minst, säger Molin.

Själv tycker jag att Molin blev lite misshandlad i fjol. Han var inte alls sämsta back i löven sett till hela säsongen, men behandlades som det hela tiden.

När han fick chansen och var bra i slutet av säsongen så drog han på sig en skada.

Nu blir det alltså Teg där Molin kommer att få en mer bärande roll och vara äldst i laget.

Så här ser Oscar på det.

– Det känns skitkonstigt att vara äldst. Det har jag inte varit förut. Även om jag inte är så ung längre så var jag inte mer än kanske 11.e äldst i fjol. Sen får jag en annan roll, men det ska bara bli roligt att få ta ansvar och vara en spelare som har mycket tid, om jag nu får det, säger Molin.

Sen får du pappa som tränare. Hur känns det?

– Jag har inte haft honom sen B-jun så det blir lite speciellt, men det ska gå bra. Jag är ju inte så ung längre och han är rutinerad som tränare.

Hur har du skött sommarträningen nu när du funderade på att sluta?

– Jag har tränat på själv ändå hela tiden för att fortsätta spela medan jag funderade och sen sista veckan har jag kört med Teg. Formen är bra. Jag har varit med så länge så jag vet hur min kropp fungerar så det går bra även när man kör själv att hålla kroppen i form.

Du har under fyra år i Löven spelat inför stor publik. Det blir lite annorlunda nu. Hur blir det?

– Det är bara att vänja sig. Man får hitta energin från något annat än publiken. Jag har spelat i en del andra klubbar där det varit lite publik så det är inga problem, men visst det är kul när det kommer publik.

Vad säger du om Tegs lag i år?

– Det ser ganska bra ut. Vi ska ersätta Persson-Riis och det är ju tufft, men jag tycker ändå att vi ska kunna vara minst lika bra som i fjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.