Duo på provspel

Två spelare kommer på provspel till Björklöven från och med nu fram till 18 augusti.

1. Jonathan Johansson (23), forward senast i Mora, med tre allsvenska säsonger under bältet.

2. Jonathan Nielsen (21), back från Linköpings organisation med sju SHL-matcher under bältet, men som de senaste två säsongerna spelat i Allsvenskan ( i fjol i Troja).

Detta är alltså duon som kommer och provspelar.

– Det är två intressanta spelare som vi vill titta närmare på, säger sportchef Fredrik Grönberg till kollega Erlanson idag.

Lite oortodoxt med provspel i denna tidsålder på denna nivå, men Grönberg kommer med en del nytt och det är så här långt alltid genomtänkt så det ska bli spännande.

Personligen är jag tveksam till hela konceptet med provspelare.

Det ska vara för att få träffa en spelare och se vilken karaktär han har.

När det kommer till juniorer kan jag ha förståelse för den metoden.

På seniorer finns det så många möjligheter att scouta spelarna att du ska kunna ha stenkoll innan du värvar en spelare utan att haft honom på provspel.

Om dessa två herrar kan jag inte säga så mycket om trots att jag sett båda spela.

Om det säger mer om mig eller spelarna får andra avgöra.

Ska jag komma med ett stalltips så har Nielsen en chans att få ett kontrakt. Han känns utvecklingsbar och den sista backplatsen är inte omöjlig att slå sig in på. På forwardssidan behövs det spets och det känns inte Johansson som.

7 kommentarer

 1. John

  Provspel förekommer i alla lag och genom alla serier. Är inte alls ovanligt, tex har även Asplöven tagit in en spelare häromdagen på tryout.
  Ett bra sätt att testa spelare.

 2. Leif

  Tog det 3 inlägg innan första kom-och-hjälp-mig inlägget publiserades. Herre gud Gustav. Du hade ju nästan blivit bannad på TCIM med den här nivån.

 3. Canoah

  ”Lite oortodoxt med provspel i denna tidsålder på denna nivå”

  Som John säger så förekommer det i alla lag och alla nivåer. Men du Gustav menar då t.ex. att NHL lagens development camp också är ”oortodoxa”? De är ju också av typen ”kom hit och visa upp dig” och sannerligen välscoutat innan.

  Tycker det är helt rätt väg att gå och det är två intressanta namn också.

 4. Johan

  Kan det inte också vara ett sätt att knyta till sig två spelare utan att för den delen ha några förpliktelser mot dem? Medan vi väntar på besked om Sundström och Johansson så får dessa killar också en chans att konkurrera om samma platser om det skulle visa sig att Sundström och Johansson inte håller.

  Nu säger jag inte att Jonathan Johansson skulle vara i närheten av Sundströms kapacitet när han är frisk men är han tillräckligt bra för att gå in och göra ett stabilt jobb så är han bättre än en skadad potentiell ”stjärna” på läktaren. Under den tiden som detta avgörs kostar de säkerligen inte mycket pengar och lönemässigt ligger dessa långt från Sundströms och M Johanssons nivåer.

  Jag tycker att det är rätt smart och det visar att man har ett affärsmässigt sinne i symbios med det sportsliga och därför har du rätt när du säger att det är oortodoxt Gustav men det är bara i Björklöven som detta är oortodoxt där man hellre har gått på nostalgi och sentimentalitet. Grönberg är den bästa värvningen Löven har gjort på mycket länge.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Instämmer i mycket. Grönberg imponerar så här långt. Bara för att jag inte är så förtjust i provspel betyder inte att det är fel. Grönberg har så här långt givit ett ruggigt bra och seriöst intryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.