Backat och klart

Då var det klart med Rasmus Edström. Utlånad hela säsongen från Skellefteå till Löven. Skellefteå AIK skriver förvisso bara att han lånas ut till Allsvenskan (spelar med det lag som har pucken?) och Björklöven har inte sagt något än, men Edström själv har ju bekräftat att han blir Björklövare säsongen ut.

Bra förvärv? Mycket om ni frågar mig. Ni såg ju honom i fjol i ett par matcher i Björklöventröjan och det handlar om en spelskicklig och intelligent back med bra utvecklingspotential. I Skellefteå har han fallit offer för konkurrensen och i år anses han inte vara bättre än Niclas Burström, Erik Andersson, Fredrik Lindgren och Sebastian Aho som är liknande spelartyper. Han behöver speltid och det kommer han att få i Löven.

Med Rasmus Edström i laget ser Lövens backuppställning genast lite aptitligare ut.

ooo

På tal om Björklöven. Michal Zajkowski, som ju hade en kort sejour i Löven för ett par år sedan, har hittat ny klubb då han lämnar Oskarshamn för Grenoble.

ooo

Uppdatering: 17.00 skickade även Björklöven ut ett pressmeddelande om att de gjort klart med Rasmus Edström. Klappat och klart från alla håll med andra ord.

/Tomas Ruuth

En kommentar

  1. Saikarn

    Undrar om både Green Devils och North Power kommer känna sig överkörda av klubbarna även denna gång? Som AIK-supporter känns det aldrig riktigt bra när våra spelare går till er, men i just det här fallet så verkade SAIK ha lyssnat på Edström och hans önskan att gå till löven, att vissa supportrar från de båda lagen kommer känna sig pissade på får man nog räkna med, men spelmässigt har löven fått en spelskicklig back som borde höja deras slagkraft. Själv är jag inte jätteglad att SAIK hjälper löven, men jag misstänker att de inte skulle gråta blod om löven kan bli ett stabilt Allsvenskt lagning på sikt även komma till SHL, även om vägen dit lär ta många, många år. Själv saknar jag den härliga rivalitet som finns mellan oss och Löven, Luleå gör allt för att ersätta löven som den stora konkurrenten, men det kommer de aldrig lyckas med. Hoppas jag slipper totalsågning av vissa lövare nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.