Ett nytt skadeelände på gång?

Från min solstol på Cypern har jag kunnat följa Tomas göra ett utmärkt jobb med bloggen, Björklöven ta en seger samt snappa upp ännu en backskada.

Jag landar i Sverige igen i morgon så dagens internmatch tar mina kollegor hand om, men först låter jag tankarna flyta iväg och vi kan konstatera att:

….ingen av backarna i fjol spelade samtliga matcher utan missade minst två matcher på grund av skada (Acke p.g.a. avstängning)  Tre av backarna (Kalle, Steffe A, Molin) missade fler än 15 matcher.

Sedan hoppar vi till den här säsongen.

¤ Karl-Johan Lundström skadar sig i låret innan laget har kommit på is. Faktiskt på första barmarksträningen och har nu varit borta en månad. Han ska vara borta en vecka till enligt rapporter.

¤ Jonathan Harty får problem med bäckenet en träningsmatch in i säsongen.. Nu talas det om allt från två veckor till hela säsongen.

¤ Tommy Wargh skadar sig i andra träningsmatchen helt utan kroppskontakt när han rundar buren. En sträckning i magtrakten. Osäkert hur länge han är borta, men det låter inte så allvarligt.

Innan Rasmus Edström anlände hade Björklöven under sin första månad sedan sommaruppehållet fått skador på tre av sju backar. Nu är det ”bara” tre av åtta.

Det är hockey. Spelare får smällar och speciellt på försäsongen tar man inga risker och sedan handlar naturligtvis mycket om otur, men man ställer sig lätt frågan.

Vad är det egentligen som är fel? Är det någon slags förbannelse?

Utöver dessa tre backar har även Mats Lavander (hur många matcher spelar han i år) samt Linus Boström (skadad 24 matcher i fjol) varit skadade nu under upptakten av säsongen. Dessutom fick Trygg en smäll (hjärnskakning) som gjorde att han stod över andra Asplövenmatchen. Sex skadeincidenter en månad in i säsongen.

Är det här bara en tillfällighet eller fortsätter det så här?

Går det att göra något annorlunda för att förebygga skadorna?

När ska Björklöven få en säsong med ett ”normalt” antal skador? .

Viktiga och svåra frågor i jakten på att etablera sig i Allsvenskan på riktigt.

/ Gustav

2 kommentarer

  1. Stefan

    Måste ju vara fel någonstans när man år efter år drabbas av dessa f-bannade skador på hur många som helst….alla lag drabbas av skador, jag vet….men det känns som vi är värst utsatta 🙁 !!

  2. P2

    Jag välkomnade Lava när han skrev på och viftade bort de kritiska kommentarerna om glasfot osv från mina mer pessimistiska vänner.

    Nu får jag nog krypa till korset, Mats är en grymt härlig kille och bra hockeyspelare med en speluppfattning som passar i shl. Tyvärr håller inte hans kropp. Synd. Tror inte han kommer spela fler matcher i år än i fjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.