Oväntad rensning av Löven

Det går att säga en del om Björklövens sommar och höst, men förutsägbar och ett läckande såll. Mer fel ord än så kan du inte beskriva den med.

Fredrik Grönberg levererar nyheter som både är utan någon onödig sentimental känsla för det historiska och han gör det allt som oftast utan att det läcker ut i förtid vilket var fallet allt som oftast i fjol.

√ Alexander Sundström får inget kontrakt och Jonatan Johanssons tryoutperiod är slut och han får inget kontrakt han heller.

– Bägge spelarna har en skadefylld säsong bakom sig där de inte kunnat göra sig själva rättvisa. De är dock i en fas där de nu behöver mer spel- och matchtid än vad vi kan erbjuda dem, säger Fredrik Grönberg i ett pressmeddelande.

Att Johansson inte får förlängt förvånar mig när han fick vara kvar efter Nielsens uppbrott, men visst, han har inte imponerat på det sättet att han skulle vara någon absolut spets. Något som nu Grönberg pratar om med kollega Ruuth i en plusartikel. Johansson skulle ha blivit utfyllnad och det har redan Björklöven.

–  Vi ska fylla på med en centerforward med offensiv slagstyrka, som har bra spelsinne och fart, säger Grönberg till Ruuth som ett smakprov.

Att Alexander Sundström inte får förlängt är en annan historia. Han är en symbolspelare, The Golden Boy, som vände hem och var med när Björklöven spelades upp. Visst han har varit skadad många år nu, men levererade under korta stunder när han var frisk i fjol. Många sportchefer skulle haft ett tålamod med Alex som kanske inte var opartiskt, men Grönberg som jag ser det jobbar inte så. Det är både beundransvärt, men samtidigt lite trist trots att det bara är att konstaterar: Att satsa på Susse är inte smart sett till hans skadehistorik så beslutet är logiskt.

Där jag är övertygad att Jonatan Johansson hittar en klubb, kanske i ettan, kanske i Allsvenskan så är det ett större frågetecken kring Sundström. Vilken Allsvensk klubb vill ha honom, var kan han tänka sig att spela (ettan?). Det är utan tvekan en karriär som kunde blivit. Visst Sundström har ett antal säsonger i Elitserien och kan vara stolt över det samt allt han så här långt gjort i Löven, men ”En gång var jag lika bra som Bäckström” kan en bok om hans karriär heta. Vad som händer nu? Asplöven? Lägger ned? Utomlands? Jag har ingen aning, men visst är det med en lite konstig känsla om Alex skulle spela i en motståndartröja den här säsongen.

Emil Wrenman lånas ut till Teg (men kan tas tillbaka när som helst)

– Vi gör tillsammans med Emil bedömningen att han i dagsläget utifrån sin utvecklingsplan ges bäst förutsättningar på detta vis, säger Fredrik Grönberg.

Emil Wrenman var ensam junior med ett A-lagskontrakt i fjol och mot vad jag själv trodde förlängde Björklöven kontraktet. Nu lånas han ut till Teg. Visst han spelade ett gäng matcher med Teg i fjol också, men det var under säsongen och det nya kontraktet talade ändå om att Löven tror på honom och det fanns en hel del ljusglimtar. Under en del av säsongen där skadorna duggade som värst var han en av Lövens bästa spelare och hans sex mål i grundserien överträffades bara av Palme, Öhman, Steffe A och Mårs.

Det här sänder lite mixade signaler när han lånas ut redan innan säsongen, men Wrenman har inte imponerat på försäsongen så han har inget val annat än att bevisa sig i Teg, vänta på chansen och slå sig tillbaka in i laget. Jag tror inte att Wrenman såg Tegströjan framför sig när han kritade på kontraktet. Jag tror att han är tillbaka i Löventröjan innan snön färgar November vit. Det finns något där, det ska bara komma fram igen.

Det är bara att konstatera. Fredrik Grönberg agerar så kallhamrat/proffsig som jag hade hoppats att en sportchef i Björklöven skulle göra. Det känns bara lite ovant.

* * *

Till sist så har jag bytt header på bloggen.

Jag såg ju ut som ett miffo på den förra bilden så det var på tiden.

9 kommentarer

  1. Tyko

    Fan så illa att inte ge Sundström kontrakt, duktigt less på Grönberg just nu! Känns tråkigt och jag känner mig allmänt förbannad på klubben. Fan så illa att låta han gå!

  2. linus

    Tråkigt med Alexander men hur spelskicklig man än är måste man ju kunna ta sig fram på skridskor i hyfsad fart. Att låna honom till Teg hade i mina ögon varit mycket bättre än att göra det med Wrenman som ju bara har fart …

    Tycker inte Grönberg är särskilt kallhamrad alls. Jag har inget mot Mats Lavander men hans kontrakt är ju rena skämtet. Att hitta någon slags uppgörelse med honom och sedan kunna ta in någon som motsvarar samma pengar borde varit prio ett.

    /linus

  3. Gustav

    känns tungt att släppa Sundström. i den bästa av världar hade han fått vara skadefri och levt upp till sin fulla potential. men ibland är verkligheten inte den bästa av världar 🙁

  4. Götelöv

    Tyko? Tänk lite längre tack! Vi alla tycker det är trist med Susse men äntligen händer det prylar som kan jämföras med elittänk. Ser fram mot nästa nyförvärv även att det svider med Alex…..

  5. tobsan954

    Alexander Sundström kommer alltid att vara en ikon för klubben som han har varmt om hjärtat. Tyvärr så har han väl kanske inte riktigt lyckats övertyga för att få ett kontrakt. Tycker därefter att Grönberg gör helt rätt i att låta honom gå.

    Alex var med och tog upp löven i hockeyallsvenskan och kommer alltid minnas honom med glädje.

    Fredrik Grönberg gillar jag för att han tar de obekväma besluten när de behövs. Han vill bygga något bra och det tycker jag att han är på god väg att göra.

    För evigt, för alltid, Björklöven

  6. Nils

    Bra skrivet Gustav! Det hade varit tjänstefel att ge Sundström kontrakt. Det håller inte att spela varannan match. Äntligen en sportchef som vågar ta obekväma beslut.

  7. SkanstullsLövet

    Jag anser att Grönberg gör rätt. Hade det varit en annan spelare än Sundström, som inte hade haft den historian i klubben är jag rätt säker på att alla hade tyckt att beslutet var det enda rimliga. Löven har inte råd att ha flera skadebenägna spelare som skulle kunna prestera om de var friska. En fantastisk spelare som bara kan spela på 50% av sin förmåga är en medioker spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.