Tre poäng är tre poäng

Det är ingen vacker ishockey som Björklöven spelar just nu, men tre poäng är alltid tre poäng som det heter.

Björklöven – Karlskrona 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Min syn på matchen:  

Det här var en hemsk hockeymatch att titta på och bortsett från Emil Lundbegs två mål i slutperioden hade inte hemmapubliken så mycket att jubla för.

Pelle Hånberg, Karlskronas tränare tyckte på presskonferensen att det här var ett rån, jag tycker att han borde kolla på sitt eget lag och vad dom faktiskt skapade. Det var ett makalöst uddlöst lag som kom till T3 Center.

För mig är Karlskrona ett kvalserielag. Vi får se om jag får rätt.

I första perioden var Björklövens passningsspel så dåligt att det knappt höll division-1 klass. Det är svårt att förstå hur det kan bli så. Hur spelare som normalt är skickliga hockeyspelare kan klaffa så dåligt spelmässigt ihop.

I andra perioden blev det bättre, men i mina ögon inte så oerhört mycket. Spelet flängde mer fram och tillbaka, men felpassen stod som spön i backen fortfarande. Jag tycker att en situation med Mats Lavander och Jon Palmebjörk i ett två mot ett läge var talande. Lavander slog passningen metern bakom jon och det blev inget av läget.

I tredje perioden hade jag känslan att Löven skulle fixa det här. Detta redan innan 1-0 vilket jag sa till John Sletvoll. Visst Karlskrona hade 17 skott i sista perioden, men de flesta var alibiskott.

Över hela matchen hade Karlskrona mycket puck, men Björklövens styrspel fungerar väldigt bra. Motståndarna hamnar i hörnen, längs sargen och skulle bara Björklöven vara bättre i det offensiva spelet så finns det många chanser till spelvändningar när styrspelet fungerar så.

Är det på det här sättet som Björklöven ska vinna matcher så kommer dom inte vinna några nya fans direkt. Det är inte vackert.

Hur var då Lövens testspelare John Lorraine?

I första perioden stack han ut som en spelare med energi då de flesta andra var så usla, men ju längre matchen gick desto mindre såg jag av Lorrain. Min känsla är att det inte är någon spelare som lyfter laget. Frågar ni mig kommer han inte med något som laget inte redan har.

Niklas Johansson då som var tillbaka?

Han har en härlig skridskoåkning och bidrar verkligen med energi. Niklas var välkommen tillbaka även om laget behöver William Quist och något backtillskott ännu mer.

Värt att notera:

* Emil Lundberg är inte bara den som gjort flest mål i björklöven (3st), han har också skjutit näst flest skott på mål (14). Bara Stefan Andersson (18) är värre.

* Johan Mattssons räddning vid 1-0 ledning i tredje perioden var magisk. Mattsson är nu trea i seriens målvaktsliga med 93,98 procent och 1.69 mål insläppta per match. Trots det känns det som att Lindskoug är mitt val. hmm, skumt, vet inte varför.

* Björklöven är nu på rätt sida kvalstrecket trots att spelet sett ut som skit i flera matcher offensivt. Hur blir det då om spelet kommer igång?

* Per Hållberg slog fyra klockrena indianare och tog två av Björklövens tre utvisningar. Båda onödiga. han har fått beröm tidigare i bloggen. Den här gången stod han för sin sämsta insats på mycket länge,.

* Publiken var mycket tyst denna dag. 2854 personer är ingen bra siffra med Lövenmått mätt och på tre matcher har Löven lockat 9493 personer. I fjol var siffran 11 374 åskådare efter lika många matcher.

* På fredag väntar Asplöven borta. Haparandalaget har nu spelat tre hemmamatcher mot AIK, Malmö och Södertälje. Seger, seger och seger. Björklöven har aldrig besegrat Asplöven under ordinarie tid i Haparanda (det var i Luleå i fjol). Det lär inte handla om att hämta några enkla poäng direkt.

Mest intressant som blev sagt efter matchen:

Kim Karlsson:

– Vi har fokat väldigt mycket på försvarsspelet. Kanske det är dags att släppa det lite nu och försöka hitta det offensiva spelet för så här kan det inte se ut på hemmaplan.

Mats Waltin:

– Det är tur att vi sätter försvarsspelet som vi gör. Annars skulle det bli svårt att vinna matcher som vårt powerplay ser ut och som vi inledde den här matchen.

Emil Lundberg:

– Jag fattade inte riktigt själv vad jag gjorde. Felix släppte pucken och jag tryckte mig runt backen och sedan försökte jag bara sätta den så högt som möjligt.

5 kommentarer

  1. Ray

    Det där med publik får du höra med kansliet, då dom tydligen har ändrat lite vad det gäller sponsorplatserna. Jag hörde aldrig någon siffra men något borde det göra?

    Som jag sagt tidigare, kan det ju bli dyrt att spara på krutet om man förlorar biljettintäkter.

    Som jag ser det behövs det ju en center och en sniper av klass, några som kan visa vägen och vända matcher.
    En bra tvåvägscenter skulle ju säkert fixa till både sifforna i BP & PP + skytten i PP.

    Det är ju ganska exakt fem månader kvar av säsongen om man inte ska kvala.
    Vad kan två femmånaderskontrakt kosta?
    Tro inte du att pengarna kan vara en bra investering med tanke på biljettförsäljningen?

    Vidare tycker jag det borde vara lätt att sälja in löven hos ev toppspelare.
    Spela en delad 3-4 fiol i SHL med 5-6 minuter per match eller vara matchvinnare i HA med över 20 min per match?

    Nu verkar ju Grönis mest leta billiga fynd men jag tror det blir svårt, så här sent.

  2. G

    Att Lindskoug inte har statistiken på sin sida (än) beror ju på att han fick släppa 6 mål mot Malmö. Lite tidigt att gå på statistik, men trevligt att Mattson också Levererar!

  3. Olle

    Det är ganska logiskt att Lövens bortaspel på hemmais inte lockar några nya fans eller för den delen behåller de trogna besökarna. Så jävla genomuselt offensivt spel klarar man inte av som supporter. In med spetskompetens. Löven saknar minst en artist som är värd entrépengen. Hemmapubliken vil se mål. Inte sarg-ut och 1-0 segrar. Fjantigt att vara för nostalgisk och inte kunna titta framåt, men helvette vad man saknar Sasja…
    ”Våga skjuta – tufft å göra mål!”

  4. H

    Bra match av Mattsson, som höll nollan tycker jag.
    Men Framåt kan man önska sig mer.
    Forwards är för bekväma, man måste driva på mål i mycket högre grad samt in med mer puckar
    framför mål, mer trafik framför mål, skymma målisen mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.