Matchdag – Asplöven borta

Jag har så svårt att acceptera det där att Asplöven över huvud taget ska vara ett lag som är ett problem för Björklöven. Det är lite som Vilda Väsby mot AIK, det är bara det att just nu är Vilda Väsby favorit mot AIK.

Fakta är dock att Björklöven aldrig besegrat Asplöven i Haparanda i seriesammanhang.

Med detta åker Björklöven till Arena Polarica, den minst charmiga arenan i Allsvenskan sägs det. För mig själv blir det debut på hockey i ”Happis”.

Asplöven har vunnit samtliga matcher hemma, AIK, Malmö och Södertälje. I fjol tog Asplöven 42 av 71 poäng hemma. Första säsongen i Allsvenskan var siffrorna än ”värre” med 44 av 63 poäng.

Det går inte att komma ifrån det. Det är svårt att åka till Haparanda och hämta poäng.

Ändå skulle jag bli besviken och Björklöven inte tog några poäng mot Asplöven ikväll. Svårt att ändra en sinnesbild.

Jag förutspår en ganska rolig match jämfört med hur det sett ut på slutet. Asplöven är ganska vilda i sitt spel och det öppnar upp för Lövenkontringar. Hoppas bara någon fler än Stefan Andersson vågar slå passningarna på flygande spelare.

Laget:

Trolig laguppställning sett till träningen under torsdagen.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson) – Ja dom byter ju målvakt varje match så varför inte nu igen….
1:a femman: Per Hållberg, Patrik Nevalainen – Emil Lundberg, Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel.
2:a femman: Alexander Hellström, Stefan Andersson, Stefan Öhman, Jon Palmebörk, Mathias Trygg
3:a femman: Oscar Molin, Alexander Ribbenstrand, Nicklas Johansson, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Mats Lavander
4:a femman: Erik Lindahl, Linus Boström, Johan Lorraine, Adam Ählström

Långtidsskador på Timmy Wargh (avsliten magmuskel), Jonathan Harty (typ foglossningar) och Karl-Johan Lundström (rygg).

William Quist och Rasmus Edström är tillbaka nästa vecka. Oklart kring Lucas Sandströms ljumskar.

Mina nycklar till seger:

¤ 60 minuter. Min erfarenhet från matcher mot Asplöven säger att dom kommer att gnugga tänderna av sig i 60 minuter. Ska Björklöven ha någon chans går det inte att göra en skitperiod från start, avsluta värdelöst eller så. Det gäller att hålla en hög lägstanivå på spelet i 60 minuter..

¤ Powerplay. Ja, det går inte att fortsätta som mot Karlskrona. Då är det helt ofarligt att ta utvisningar mot Björklöven. Sett till träningen i går så har inte laget kommit närmare någon lösning, men de får spela sig till den.

¤ Kim Karlsson och Emil Lundberg, Jon Palmebjörk och Stefan Öhman. Där har Björklöven sina två duos som ska producera offensivt. Dessa fyra spelare måste gå före i offensiven, visa att de är skickliga offensiva spelare även när allt går åt pipsvängen mot Lövens offensiv.

¤ Sist men inte minst Det är tråkigt ja, men ska Löven vinna måste laget fortsätta att spela den mycket stabila och spelförstörande defensiv som laget visat upp de två senaste matcherna.

Sagt från Lövenhåll:

– Asplöven är lite svåra att läsa in. Vi har mött dom två gånger och jag har sett de på TV, men ändå finns det ingen tydlig spelidé. Det vi vet är att de kommer väldigt fort när de får ställa om. Annars är det från match till match. Det går mycket på improvisation, säger Waltin.

– Vi ska fortsätta ha tålamod och spela smart. Asplöven går på allt. Dom är inte så strukturerade i sitt spel så har vi tålamod så ska vi vinna där, säger Emil Lundberg som spelade i Asplöven i fjol till Björklövens hemsida.

Noterbart om Asplöven:

¤ Lån inräknade har Asplöven 17 nya spelare i truppen i år. Alltså ett vanligt år för Asplöven – klubben som mycket få vill stanna länge i.

¤ Joachim Nermark är poängkung med sina7 (3+4) poäng i Asplöven den här säsongen. Nermark kommer från Linköpings organisation och har varit utlånad till Rögle och Borås, men aldrig riktigt levererat i Allsvenskan. En klassisk Asplövenvärvning som ändå blommar ut i den miljön.

¤ Amerikanen John Henrion, även han ny för i år, har levererat 6 (3+3) poäng. mer noterbart med honom är dock att han skjutit 26 skott på mål. Ett mindre än hela Björklövens förstalinan med Kim Karlsson, Felix Maegaard-Scheel och

Emil Lundberg tillsammans. Henrion är också den spelaren som har skjutit flest skott på mål i hela Allsvenskan så här långt.

¤ Asplöven har gjort 11 mål på hemmaplan i år. Björklöven har gjort två på bortais så här långt.

Sagt från Asplövenhåll:

– Man behöver ingen gratis tändvätska utan det är ett lag som alltid väcker känslor. Vi kommer göra allt vad som krävs för att vinna. Det ligger kvar och gnager sen tiden i division I. Så det är alltid en liten extra puls, nu är det också tv-match och fredagskväll. Det är perfekta förhållanden och det gäller att visa upp sig från sin bästa sida, säger Per Kenttä till NSD:s hockeyblogg.

13 kommentarer

  1. Nisse

    Jag gillar din blogg väldigt mycket, men jag har lite svårt för det där mellan raderna-dissandet av Asplöven som återkommer relativt ofta. Liknelsen mellan Väsby och AIK är tveksam eftersom Väsby inte varit bättre än AIK 5 säsonger i rad, vilket Asplöven varit i relation till björklöven. Iofs kanske det är det du antyder också.
    Dessutom skriver du att Asplöven är en klubb där väldigt få vill stanna länge i. Och det är just det som är Asplövens målsättning, att vara en språngbräda för unga spelare mot större uppgifter. Det börjar väl vara ca 10 spelare som bara på ett par säsonger gått till och från Luleå och Asplöven.
    Personligen skulle jag hellre se att Löven gjorde samma sak, att inse sin nuvarande plats i näringskedjan och satsar på att vara en riktigt bra språngbräda för äregiriga spelare som vill göra två svinbra säsonger hos oss och sedan ta sig vidare uppåt. Inte en slutstation för proppmätta gubbar som vill ha flerårskontrakt inom pendlingsavstånd från hembygden. Med nuvarande sportis känns det som att det är på väg lite åt det hållet.
    Med det sagt: Härligt att du bloggar lite mer frekvent igen efter sommarens dvala.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Att Björklöven varit sämre än Asplöven de senaste åren är sant. Det handlar bara om att sinnesbilden av Asplöven är det där laget i division-I som inte ens är i närheten av stora starka Björklöven. Jag pratar inte om verkligheten, jag pratar om sinnesbilden. Asplöven ska ha all credd för jobbet de gjort och deras resultat, det är bara det att Björklöven med den sponsorbas de har och publikbas och historik ska vara en större klubb än Asplöven. Dom kanske aldrig blir bättre igen, men borde vara det.

      • Coachen

        Antyder du att vi har en kraftig sponsorbas i förhållande till Asplöven? I förhållande till Umeås storlek, klubbens varumärke och ambitioner och den summa sponsorpengar som skulle behövas för att lyckas så kan väl knappast vi betraktas ha en sponsorbas i paritet med vad som är nödvändigt för att åstadkomma mer framgång än vad vi har i nuläget.

  2. Stefan

    Det har man väl…vände man inte ett tvåmålsunderläge till seger förra säsongen eller minns jag så fel… 🙂 !!??

  3. Stefan

    Har nu kollat mitt ”Löventipset” från förra säsongen, i omgång 23 besegrade man Asplöven på bortaplan med 3-2….då minns jag rätt 🙂 !

  4. SkanstullsLövet

    Nisse: Du menar väl den förra sportchefen? Det var ju han som tecknade Lavander på tre år och Hållberg på två, för att inte nämna Nevalainen på två han också. Grönberg har väl knappt haft ngt utrymme att jobba med med tanke på att de som han verkligen ville förnya kontraktet med var våra bästa spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.